Election Commission
All set for penultimate phase (Phase-6) polling tomorrow
Spread: 58 Lok Sabha seats,11.13 crore voters, over 1.14 lakh polling stations, 8 States/UTs
Simultaneous polling for 42 Assembly Constituencies in Odisha
IMD predicts no adverse impact of cyclone
24 MAY 2024 2:33PM by PIB Delhi
The Election Commission of India is all geared up for the Phase-6 of the Lok Sabha polls that commences tomorrow. Polling is scheduled in 58 PCs across 8 States/UTs. Haryana and NCT of Delhi will head to polls in this phase. Bihar, Jharkhand, Jammu and Kashmir, Odisha, Uttar Pradesh, and West Bengal are the other States/UTs which will continue with their polls in this phase. Polling for 42 Assembly Constituencies for the Odisha State Legislative Assembly will also take place simultaneously.
Concerned CEOs and State machineries have been directed to take adequate measures to manage the adverse impact of hot weather or rainfall wherever predicted. Polling stations are ready to welcome the voters with ample shade, drinking water, ramps, toilets, and other basic facilities to ensure that polling takes place in a comfortable and secure environment. Polling parties have been dispatched along with machines and poll materials to their respective polling stations.
The Commission has called upon voters to turnout in greater numbers at polling stations and vote with responsibility and pride. Voters of PCs in urban centres like Delhi, Gurgaon, Faridabad are specially reminded about their right and duty to vote and break the trend of urban apathy.
The last phase i.e. 7th phase of polling will be on the 1st of June for remaining 57 PCs with counting of votes scheduled on 4th June. Polling for 25 States/UTs and 428 PCs was completed in a smooth and peaceful manner in the first five phases of the General Elections.
Phase 6 Facts:
1. Polling for Phase-6 of the General Elections 2024 will be held on 25th of May, 2024 for 58 Parliamentary Constituencies (General- 49; ST- 02; SC- 07) in 8 States/ UTs. Voting begins at 7AM and closure of poll timings may differ PC wise.
2. 42 Assembly Constituencies (General -31; ST=05; SC=06) of Odisha Legislative Assembly will also go to polls simultaneously.
3. Around 11.4 lakh Polling officials will welcome over 11.13 crore voters across 1.14 lakh polling stations
4. Over 11.13 crore voters include 5.84 crore Male; 5.29 crore Female and 5120 Third gender electors.
5. There are over 8.93 lakh registered 85+ years old, 23,659 voters above 100 years and 9.58 lakh PwD voters for Phase 6 who have been provided the option to vote from the comfort of their homes. The optional Home Voting facility is already receiving tremendous appreciation and response.
6. 20 Special trains were deployed to ferry security personnel.
7. 184 Observers (66 General Observers, 35 Police Observers, 83 Expenditure Observers) have already reached their Constituencies days before the polls. They serve as the eyes and ears of the Commission to exercise utmost vigilance. Additionally, Special Observers have been deployed in certain states.
8. A total of 2222 Flying Squads, 2295 Static Surveillance Teams, 819 Video Surveillance Teams and 569 Video Viewing Teams are keeping surveillance round the clock to deal with any form of inducement of voters strictly and swiftly.
9. A total of 257 international Border check posts and 927 inter-state border check posts are keeping strict vigil on any illicit flow of liquor, drugs, cash and freebies. Strict surveillance has been kept at sea and air routes.
10. Assured Minimum Facilities like water, shed, toilets, ramps, volunteers, wheelchairs, and electricity are in place to ensure that every voter, including elderly and persons with disabilities, can cast their vote with ease.
11. Voter Information Slips have been distributed to all registered voters. These slips serve as a facilitation measure and as an invitation from the Commission to come and vote.
12. Voters can check their polling station details, and poll date through this link https://electoralsearch.eci.gov.in/
13. The Commission has also provided 12 alternative documents other than Voter id card (EPIC) for identity verification at polling stations. If a voter is registered in the electoral roll, voting can be done by showing any of these documents. Link to ECI order for alternative identification documents:
https://www.eci.gov.in/eci-backend/public/api/download?url=LMAhAK6sOPBp%2FNFF0iRfXbEB1EVSLT41NNLRjYNJJP1KivrUxbfqkDatmHy12e%2FzBiU51zPFZI5qMtjV1qgjFsi8N4zYcCRaQ2199MM81QYarA39BJWGAJqpL2w0Jta9CSv%2B1yJkuMeCkTzY9fhBvw%3D%3D
1. Parliamentary Constituency wise electors for phase 6 were released vide press note no. 99 dated May 23, 2024. Link : https://www.eci.gov.in/eci-backend/public/api/download?url=LMAhAK6sOPBp%2FNFF0iRfXbEB1EVSLT41NNLRjYNJJP1KivrUxbfqkDatmHy12e%2FztfbUTpXSxLP8g7dpVrk7%2FYMdYo4qvd6YLkLk2XBNde37QzVrkv3btzrRY%2FqfIjnfdOFtn933icz0MOeiesxvsQ%3D%3D
2. Data on Voter Turnout in General Elections to Lok Sabha 2019 is available on the following links: https://old.eci.gov.in/files/file/13579-13-pc-wise-voters-turn-out/
3. Voter turnout App displays overall approximate turnout live for each phase. It is pertinent to note that Phase wise/State wise/AC wise/PC wise approximate turnout data is available on voter turnout App live on two hourly basis on poll day till 7 pm after which it is continuously updated on return of polling parties.
4. Trends of voter turnout- Phase wise, State-wise, Parliamentary constituency wise (with turnout within Assembly Constituencies within that PC) may be continuously seen at Voter Turn Out app, which can be downloaded from the below links:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=in.gov.eci.pollturnout&hl=en_IN&pli=1
iOS: https://apps.apple.com/in/app/voter-turnout-app/id1536366882

ନିର୍ବାଚନ ଆୟୋଗ
ଆସନ୍ତାକାଲି (ଷଷ୍ଠ ପର୍ଯ୍ୟାୟ)ର ମତଦାନ ପାଇଁ ସମସ୍ତ ପ୍ରସ୍ତୁତି ଶେଷ
ବ୍ୟାପକତା : ୫୮ ଲୋକସଭା ଆସନ, ୧୧.୧୩ କୋଟି ମତଦାତା, ୧.୧୪ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ମତଦାନ କେନ୍ଦ୍ର, ୮ଟି ରାଜ୍ୟ/ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ
ଓଡ଼ିଶାର ୪୨ଟି ବିଧାନସଭା ଆସନ ପାଇଁ ଏକା ସହିତ ମତଦାନ
ବାତ୍ୟାର କୌଣସି ପ୍ରତିକୂଳ ପ୍ରଭାବ ପଡ଼ିବ ନାହିଁ ବୋଲି ପୂର୍ବାନୁମାନ କଲା ଆଇଏମଡି
24 MAY 2024 2:33PM by PIB Bhubaneswar
ଆସନ୍ତାକାଲି ହେବାକୁ ଥିବା ଷଷ୍ଠ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଲୋକସଭା ନିର୍ବାଚନ ପାଇଁ ନିର୍ବାଚନ କମିଶନ ସମସ୍ତ ପ୍ରସ୍ତୁତି ସାରିଛନ୍ତି । ୮ଟି ରାଜ୍ୟ / କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ୫୮ଟି ସଂସଦୀୟ କ୍ଷେତ୍ରରେ ମତଦାନ ହେବ । ଏହି ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ହରିୟାଣା ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀ ଏନସିଟିରେ ମଧ୍ୟ ମତଦାନ ହେବ । ଏହି ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ବିହାର, ଝାଡ଼ଖଣ୍ଡ, ଜାମ୍ମୁ - କାଶ୍ମୀର, ଓଡ଼ିଶା, ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ଓ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ ମତଦାନ ହେବ । ଓଡ଼ିଶାରେ ୪୨ଟି ବିଧାନସଭା ଆସନ ନିମନ୍ତେ ମଧ୍ୟ ଏକା ସାଙ୍ଗରେ ମତଦାନ ହେବ ।
ଗରମ ପାଗ କିମ୍ବା ବର୍ଷାର ପ୍ରତିକୂଳ ପ୍ରଭାବକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ପାଇଁ ଯଥେଷ୍ଟ ପଦକ୍ଷେପ ନେବାକୁ ସମ୍ପୃକ୍ତ ସିଇଓ ଏବଂ ସଂପୃକ୍ତ ରାଜ୍ୟ ପ୍ରଶାସନିକ କଳଙ୍କୁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦିଆଯାଇଛି । ଆରାମଦାୟକ ଓ ସୁରକ୍ଷିତ ପରିବେଶରେ ମତଦାନ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ଛାୟା, ପାନୀୟ ଜଳ, ରାମ୍ପ, ଶୌଚାଳୟ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ମୌଳିକ ସୁବିଧା ସହିତ ଭୋଟରମାନଙ୍କୁ ସ୍ୱାଗତ କରିବାକୁ ମତଦାନ କେନ୍ଦ୍ର ଗୁଡ଼ିକ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଅଛନ୍ତି । ପୋଲିଂ ପାର୍ଟିଗୁଡ଼ିକୁ ନିଜ ନିଜ ମତଦାନ କେନ୍ଦ୍ରକୁ ମେସିନ୍ ଓ ନିର୍ବାଚନ ସାମଗ୍ରୀ ସହ ପଠାଯାଇଛି ।
ମତଦାନ କେନ୍ଦ୍ରରେ ଅଧିକ ସଂଖ୍ୟକ ମତଦାନ କରି ଦାୟିତ୍ୱ ଓ ଗର୍ବର ସହ ମତଦାନ କରିବାକୁ ନିର୍ବାଚନ ଆୟୋଗ ଭୋଟରମାନଙ୍କୁ ଆହ୍ୱାନ ଦେଇଛନ୍ତି । ଦିଲ୍ଲୀ, ଗୁରୁଗାଓଁ, ଫରିଦାବାଦ ଭଳି ସହରାଞ୍ଚଳରେ ବିଶେଷ ରୂପରେ ସଂସଦୀୟ କ୍ଷେତ୍ରର ଭୋଟରମାନଙ୍କୁ ମତଦାନ କରିବା ଏବଂ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ବିଷୟରେ ମନେ ପକାଯାଇଛି ଏବଂ ସହରୀ ଉଦାସୀନତାର ଧାରାକୁ ଭାଙ୍ଗି ଦିଆଯିବା ପାଇଁ ଆହ୍‌ବାନ କରାଯାଇଛି ।
ଅବଶିଷ୍ଟ୫୭ଟି ସଂସଦୀୟ କ୍ଷେତ୍ର ପାଇଁ ଶେଷ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଅର୍ଥାତ୍ ସପ୍ତମ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ମତଦାନ ଜୁନ୍ ପହିଲାରେ ହେବ ଏବଂ ଜୁନ୍ ୪ ତାରିଖରେ ଭୋଟ୍ ଗଣତି ହେବ । ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନର ପ୍ରଥମ ପାଞ୍ଚଟି ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ୨୫ଟି ରାଜ୍ୟ / କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ଏବଂ ୪୨୮ଟି ସଂସଦୀୟ କ୍ଷେତ୍ର ପାଇଁ ସୁରୁଖୁରୁରେ ଓ ଶାନ୍ତିପୂର୍ଣ୍ଣ ଢଙ୍ଗରେ ମତଦାନ ଶେଷ ହୋଇଛି ।
ଷଷ୍ଠ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ମତଦାନ ସମ୍ପର୍କିତ ତଥ୍ୟ:
1. ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନ ୨୦୨୪ର ଷଷ୍ଠ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ପାଇଁ ମେ ୨୫, ୨୦୨୪ରେ ୮ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ୫୮ଟି ସଂସଦୀୟ କ୍ଷେତ୍ର (ସାଧାରଣ- ୪୯, ଏସଟି- ୦୨; ଏସସି-୦୭) ) ପାଇଁ ମତଦାନ ହେବ । ସକାଳ ୭ଟାରୁ ମତଦାନ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥାଏ ଏବଂ ମତଦାନ ସମୟ ସଂସଦୀୟ କ୍ଷେତ୍ର ଅନୁଯାୟୀ ଭିନ୍ନ ହୋଇପାରେ ।
2. ଓଡ଼ିଶା ବିଧାନସଭାର ୪୨ ଟି ବିଧାନସଭା ନିର୍ବାଚନ ମଣ୍ଡଳୀ (ସାଧାରଣ -୩୧; ଏସ୍‌ଟି =୦୫; ଏସସି= ୦୬)ରେ ମଧ୍ୟ ଏକାସାଙ୍ଗରେ ମତଦାନ ହେବ ।
3. ୧.୧୪ ଲକ୍ଷ ମତଦାନ କେନ୍ଦ୍ରରେ ପ୍ରାୟ ୧୧.୪ ଲକ୍ଷ ପୋଲିଂ ଅଧିକାରୀ ୧୧.୧୩ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଭୋଟରଙ୍କୁ ସ୍ୱାଗତ କରିବେ ।
4. ୧୧.୧୩ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଭୋଟରଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ୫.୮୪ କୋଟି ପୁରୁଷ ; ୫.୨୯ କୋଟି ମହିଳା ଓ ୫୧୨୦ ତୃତୀୟ ଲିଙ୍ଗ ଭୋଟର ଅଛନ୍ତି ।
5. ୮୫ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସର ପଞ୍ଜୀକୃତ ଭୋଟରଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ୮.୯୩ ଲକ୍ଷ , ୧୦୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସର ୨୩,୬୫୯ ଭୋଟର ଏବଂ ଷଷ୍ଠ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ପାଇଁ ୯.୫୮ ଲକ୍ଷ ପିଡବ୍ଲ୍ୟୁଡି ଭୋଟର ଅଛନ୍ତି ଯେଉଁମାନଙ୍କୁ ଘରେ ବସି ଭୋଟ ଦେବାର ବିକଳ୍ପ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ବିକଳ୍ପ ଗୃହ ମତଦାନ ସୁବିଧାକୁ ପୂର୍ବରୁ ବହୁତ ପ୍ରଶଂସା ଏବଂ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ମିଳୁଛି ।
6. ସୁରକ୍ଷାକର୍ମୀଙ୍କୁ ନେବା ଆଣିବା ପାଇଁ ୨୦ଟି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଟ୍ରେନ୍ ମୁତୟନ କରାଯାଇଥିଲା ।
7. ୧୮୪ ଜଣ ପର୍ଯ୍ୟବେକ୍ଷକ (୬୬ ଜଣ ସାଧାରଣ ପର୍ଯ୍ୟବେକ୍ଷକ, ୩୫ ଜଣ ପୁଲିସ ପର୍ଯ୍ୟବେକ୍ଷକ, ୮୩ ଜଣ ବ୍ୟୟ ପର୍ଯ୍ୟବେକ୍ଷକ) ନିର୍ବାଚନର କିଛି ଦିନ ପୂର୍ବରୁ ନିଜ ନିଜ ନିର୍ବାଚନ ମଣ୍ଡଳୀରେ ପହଞ୍ଚି ସାରିଛନ୍ତି । ଅତ୍ୟନ୍ତ ସତର୍କତା ଅବଲମ୍ବନ କରିବା ପାଇଁ ସେମାନେ କମିଶନଙ୍କ ଆଖି ଓ କାନ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରନ୍ତି । ଏଥିସହିତ କେତେକ ରାଜ୍ୟରେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ପର୍ଯ୍ୟବେକ୍ଷକଙ୍କୁ ମୁତୟନ କରାଯାଇଛି ।
8. ଭୋଟରଙ୍କ ଯେକୌଣସି ପ୍ରକାର ପ୍ରଲୋଭନକୁ କଡ଼ାକଡ଼ି ଓ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ ଭାବେ ମୁକାବିଲା କରିବା ପାଇଁ ମୋଟ ୨୨୨୨ ଫ୍ଲାଇଂ ସ୍କ୍ୱାଡ୍‌, ୨୨୯୫ ସ୍ଥାନିକ ନିରୀକ୍ଷକ ଦଳ, ୮୧୯ ଭିଡିଓ ନିରୀକ୍ଷକ ଦଳ ଓ ୫୬୯ ଭିଡିଓ ଦେଖିବା ଦଳ ୨୪ ଘଣ୍ଟିଆ ନଜର ରଖିଛନ୍ତି ।
9. ମୋଟ ୨୫୭ଟି ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସୀମା ଚେକ୍ ପୋଷ୍ଟ ଏବଂ ୯୨୭ଟି ଆନ୍ତଃରାଜ୍ୟ ସୀମା ଚେକ୍ ପୋଷ୍ଟ ମଦ, ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ, ନଗଦ ଟଙ୍କା ଏବଂ ମାଗଣା ସାମଗ୍ରୀର ବେଆଇନ ପ୍ରବାହ ଉପରେ କଡ଼ା ନଜର ରଖିଛନ୍ତି । ସମୁଦ୍ର ଓ ଆକାଶମାର୍ଗରେ କଡ଼ା ନଜର ରଖାଯାଇଛି ।
10. ବୟସ୍କ ଓ ଭିନ୍ନକ୍ଷମଙ୍କ ସମେତ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭୋଟର ଯେପରି ସହଜରେ ମତଦାନ କରିପାରିବେ ସେଥିପାଇଁ ପାଣି, ଛାୟା ବ୍ୟବସ୍ଥା, ଶୌଚାଳୟ, ରାମ୍ପ, ସ୍ୱେଚ୍ଛାସେବୀ, ହ୍ୱିଲଚେୟାର ଓ ବିଜୁଳି ଭଳି ସର୍ବନିମ୍ନ ସୁବିଧା ରହିଛି ।
11. ସମସ୍ତ ପଞ୍ଜୀକୃତ ଭୋଟରଙ୍କୁ ଭୋଟର ସୂଚନା ସ୍ଲିପ ବଣ୍ଟନ କରାଯାଇଛି । ଏହି ସ୍ଲିପ୍ ଗୁଡ଼ିକ ଏକ ସୁବିଧା ପଦକ୍ଷେପ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରେ ଏବଂ ଆୟୋଗଙ୍କ ନିମନ୍ତ୍ରଣ ଭାବରେ ଆସି ଭୋଟ୍ ଦେବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରେ ।
12. ଏହି ଲିଙ୍କ୍ ଜରିଆରେ ଭୋଟରମାନେ ସେମାନଙ୍କ ମତଦାନ କେନ୍ଦ୍ରର ବିବରଣୀ ଏବଂ ମତଦାନ ତାରିଖ ଯାଞ୍ଚ କରିପାରିବେ । https://electoralsearch.eci.gov.in/
13. ମତଦାନ କେନ୍ଦ୍ରରେ ପରିଚୟ ଯାଞ୍ଚ ପାଇଁ ଆୟୋଗ ଭୋଟର ପରିଚୟ ପତ୍ର (ଇପିଆଇସି) ବ୍ୟତୀତ ଅନ୍ୟ ୧୨ଟି ବିକଳ୍ପ ପ୍ରମାଣପତ୍ର ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି । ଯଦି କୌଣସି ମତଦାଦା ଭୋଟର ତାଲିକାରେ ପଞ୍ଜୀକୃତ ଅଛନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ମଧ୍ୟରୁ ଯେକୌଣସି ପ୍ରମାଣପତ୍ର ଦେଖାଇ ମତଦାନ କରିପାରିବେ । ବିକଳ୍ପ ପରିଚୟ ଦସ୍ତାବିଜ ପାଇଁ ଇସିଆଇ ଆଦେଶର ଲିଙ୍କ୍‌:
https://www.eci.gov.in/eci-backend/public/api/download?url=LMAhAK6sOPBp%2FNFF0iRfXbEB1EVSLT41NNLRjYNJJP1KivrUxbfqkDatmHy12e%2FzBiU51zPFZI5qMtjV1qgjFsi8N4zYcCRaQ2199MM81QYarA39BJWGAJqpL2w0Jta9CSv%2B1yJkuMeCkTzY9fhBvw%3D%3D
1. ଷଷ୍ଠ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ପାଇଁ ସଂସଦୀୟ ନିର୍ବାଚନ ମଣ୍ଡଳୀ ଭିତ୍ତିରେ ମତଦାତାଙ୍କ ତାଲିକା ୨୦୨୪ ମେ ୨୩ ତାରିଖର ପ୍ରେସ୍ ନୋଟ୍ ନଂ ୯୯ ଜରିଆରେ ପ୍ରକାଶ କରାଯାଇଥିଲା । ଲିଙ୍କ୍ :
https://www.eci.gov.in/eci-backend/public/api/download?url=LMAhAK6sOPBp%2FNFF0iRfXbEB1EVSLT41NNLRjYNJJP1KivrUxbfqkDatmHy12e%2FztfbUTpXSxLP8g7dpVrk7%2FYMdYo4qvd6YLkLk2XBNde37QzVrkv3btzrRY%2FqfIjnfdOFtn933icz0MOeiesxvsQ%3D%3D
1. ଲୋକସଭା ୨୦୧୯ ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନରେ ଭୋଟର ମତଦାନର ତଥ୍ୟ ନିମ୍ନଲିଖିତ ଲିଙ୍କରେ ଉପଲବ୍ଧ ଅଛି: https://old.eci.gov.in/files/file/13579-13-pc-wise-voters-turn-out/
2. ମତଦାନ ମତଦାନ ଆପ୍ ପ୍ରତ୍ୟେକ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ପାଇଁ ସାମଗ୍ରିକ ଆନୁମାନିକ ମତଦାନର ଲାଇଭ୍ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରେ । ସୂଚନାଯୋଗ୍ୟ, ମତଦାନ ଦିନ ସନ୍ଧ୍ୟା ୭ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଦୁଇ ଘଣ୍ଟା ର ଲାଇଭ୍ ଭୋଟର ମତଦାନ ଆପ୍‌ରେ ପର୍ଯ୍ୟାୟକ୍ରମେ /ରାଜ୍ୟଭିତ୍ତିକ/ଏସି ଭିତ୍ତିକ/ପିସି ଭିତ୍ତିରେ ଆନୁମାନିକ ମତଦାନ ତଥ୍ୟ ଉପଲବ୍ଧ ଅଛି, ଯାହା ପରେ ଏହାକୁ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ଅପଡେଟ୍ କରାଯାଏ ।
3. ଭୋଟର ମତଦାନର ଟ୍ରେଣ୍ଡ- ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଭିତ୍ତିରେ, ରାଜ୍ୟଭିତ୍ତିକ, ସଂସଦୀୟ ନିର୍ବାଚନ ମଣ୍ଡଳୀ ଅନୁଯାୟୀ (ସେହି ପିସି ଭିତରେ ଥିବା ବିଧାନସଭା ନିର୍ବାଚନ ମଣ୍ଡଳୀ ମଧ୍ୟରେ ମତଦାନ ସହିତ) ଭୋଟର ଟର୍ଣ୍ଣ ଆଉଟ୍ ଆପ୍‌ରେ କ୍ରମାଗତ ଭାବରେ ଦେଖାଯାଇପାରେ, ଯାହା ନିମ୍ନ ଲିଙ୍କରୁ ଡାଉନଲୋଡ୍ କରାଯାଇପାରିବ:
ଆଣ୍ଡ୍ରଏଡ୍‌: https://play.google.com/store/apps/details?id=in.gov.eci.pollturnout&hl=en_IN&pli=1
ଆଇଏସ୍‌ଓ:
https://apps.apple.com/in/app/voter-turnout-app/id1536366882