Election Commission
889 candidates to contest elections across 8 States/UTs going for polls in Phase 6 of Lok Sabha Elections 2024
1978 Nomination forms filed for 57 PCs across 7 States/UTs for Phase 6
18 MAY 2024 3:36PM by PIB Delhi
889 candidates from 8 States/UTs to contest elections in Phase-6 of Lok Sabha Elections 2024. This includes 20 contesting candidates for the adjourned poll in 3-Anantnag-Rajouri PC of Jammu and Kashmir.
A total of 1978 nominations were filed for 57 PCs across the 7 States/UTs going for polls in this phase. The last date for filing nominations for phase 6 for all 07 States/UTs (excluding adjourned poll in PC 3- Anantnag-Rajouri of Jammu & Kashmir) was May 06, 2024. After the scrutiny of all nominations filed, 900 nominations were found to be valid. In 3-Anantnag-Rajouri, total 28 nominations were filed in Phase 3 and 21 nominations were found to be valid.
In phase-6, Uttar Pradesh had a maximum of 470 nomination forms from 14 Parliamentary Constituencies, followed by Haryana with 370 nominations from 10 PCs. 8-Ranchi Parliamentary Constituency in Jharkhand received the maximum of nominations with 70 forms filed followed by 2-North East Delhi PC in NCT of Delhi with 69 nomination forms. Average number of contesting candidates in a PC for 6th Phase is 15.
State/UT wise details for Phase 6 of General Election to Lok Sabha Election 2024:
State/UT
Number of
PCs in sixth phase
Nomination
forms received
Valid
candidates after scrutiny
After withdrawal,
final Contesting Candidates
Bihar
8
246
89
86
Haryana
10
370
239
223
Jammu and Kashmir*
1
-
20
Jharkhand
4
245
96
93
NCT OF Delhi
7
367
166
162
Odisha
6
130
65
64
Uttar Pradesh
14
470
164
162
West Bengal
8
150
81
79
Total
58
1978
900
889
*Adjourned Poll in PC 3-Anantnag-Rajouri of Jammu and Kashmir from phase 3 to phase 6

ইলেক্সন কমিসন
লোক সভা ইলেক্সন 2024গী ফেস 6তা রাজ্য/UT 8দা মীরেপ 889না মীখলশিংদা লম্বা থেংনরগনি
ফেস 6গীদমক রাজ্য/UT 7দা PC 57দা নোমিনেসন ফোর্ম 1978 ফাইল তৌরকখি
18 MAY 2024 3:36PM by PIB Imphal
লোক সভা ইলেক্সন 2024গী ফেস 6তা রাজ্য/UT 8দা মীরেপ 889না মীখলশিংদা লম্বা থেংনরগনি। মসিদা জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী 3-অনন্তনাগ-রাজৌরি PCগী এদজোর্ন পোলগী লম্বা তৌনরিবা মীরেপ 20 য়াওরি।
তাঙ্কক অসিদা মীখল পাঙথোক্কদৌরিবা রাজ্য/UT 7দা PC 57দা পুন্না নোমিনেসন ফোর্ম 1978 ফাইল তৌরকখি। রাজ্য/UT 7দা (জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী PC 3-অনন্তনাগ-রাজৌরিগী এদজোর্ন পুল য়াওদনা) ফেস 6গীদমক নোমিনেসন ফাইল তৌবগী অরোইবা তাং মে 06, 2024 ওইখি। ফাইল তৌরকখিবা নোমিনেসন পুম্নমক্কী স্ক্রুনিতী তৌরবা মতুংদা নোমিনেসন 900 ভেলিদ ওইবা থেংনখি। 3-অনন্তনাগ-রাজৌরিদা ফেস 3দা পুন্না নোমিনেসন 28 ফাইল তৌরকখি অমসুং নোমিনেসন 21 ভেলিদ ওইবা থেংনখি।
ফেস 6দা, উত্তর প্রদেশকী পার্লিয়ামেন্তরী কন্সতিত্যুএন্সি 14দগী খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা নোমিনেসন ফোর্ম 470 লাকখি। মসিগী মতুংদা হরিয়ানাগী PC 10দগী নোমিনেসন ফোর্ম 370লাকখি। ঝারখন্দগী 8-রাঞ্চি পার্লিয়ামেন্তরী কন্সতিত্যুএন্সিদা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা নোমিনেসন ফোর্ম 70 লাকখি, মতুংদা দিল্লী NCTগী PC 2-নোর্ত ইস্ত দিল্লীদগী নোমিনেস ফোর্ম 69 লাকখি। 6শুবা ফেজকীদমক PC অমদা চাংচত্তা লম্বা তৌরিবা কেন্দিদেৎ মশিং অসি 15নি।
লোক সভা মীখল 2024গী ফেস 6গী ওইনা রাজ্য/UT অমমমগী অকুপ্পা ৱারোলশিং:
রাজ্য/UT
তরুকশুবা ফেসকী PC মশিং
লাকখিবা নোমিনেসন ফোর্মশিং
স্ক্রতিনী তৌরবা মতুং ভেলিদ ওইবা মীরেপশিং
মীরেপচে লৌথোকখ্রবা মতুং ফাইনেল ওইরবা লম্বা তৌগদবা মীরেপশিং
বিহার
8
246
89
86
হরিয়ানা
10
370
239
223
জম্মু অমসুং কাশ্মির*
1
-
20
ঝারখন্দ
4
245
96
93
দিল্লী NCT
7
367
166
162
ওরিশা
6
130
65
64
উত্তর প্রদেশ
14
470
164
162
ৱেস্ত বেঙ্গল
8
150
81
79
অপুনবা
58
1978
900
889
* ফেস 3 দগী ফেস 6 ফাওবগী জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী PC 3-অনন্তনাগ-রাজৌরিগী এদজোর্ন পুল