ভাৰতীয় নিৰ্বাচন আয়োগ
‘লোকসভা নিৰ্বাচন ২০২৪’ ৰ চতুৰ্থ পৰ্যায়ত নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হ'ব লগা ১০ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত ১৭১৭ গৰাকী প্ৰাৰ্থীয়ে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা আগবঢ়াব
‘চতুৰ্থ পৰ্যায়’-ৰ নিৰ্বাচনৰ বাবে ১০ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ৯৬ টা সমষ্টিত দাখিল কৰা মনোনয়ন প্ৰ-পত্ৰৰ সংখ্যা হৈছে ৪২৬৪খন
03 MAY 2024 1:27PM by PIB Guwahati
‘লোকসভা নিৰ্বাচন ২০২৪’-ৰ ‘চতুৰ্থ পৰ্যায়’ত ১০ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত ১৭১৭ গৰাকী প্ৰাৰ্থীয়ে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা আগবঢ়াব। ‘লোকসভা নিৰ্বাচন ২০২৪’-ৰ চতুৰ্থ পৰ্যায়ত নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হ'ব লগা ১০ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ৯৬ টা সংসদীয় সমষ্টিত মুঠ ৪২৬৪ খন মনোনয়ন দাখিল কৰা হৈছিল। মুঠ ১০ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ‘চতুৰ্থ পৰ্যায়’ৰ বাবে মনোনয়ন দাখিল কৰাৰ অন্তিম তাৰিখ আছিল ২৫ এপ্ৰিল, ২০২৪। দাখিল কৰা সকলো মনোনয়ন পৰীক্ষাৰ পিছত, ১৯৭০ খন মনোনয়ন বৈধ বুলি নিশ্চিত কৰা হয়।
‘চতুৰ্থ পৰ্যায়’ত নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হ’ব লগা তেলেংগানাৰ ১৭ টা সংসদীয় সমষ্টিত সৰ্বাধিক ১৪৮৮ খন মনোনয়ন প্ৰ-পত্ৰ দাখিল কৰা হয়, তাৰ পিছত অন্ধ্ৰ প্ৰদেশৰ ২৫ টা সমষ্টিত দাখিল কৰা হয় ১১০৩ খন মনোনয়ন। তেলেংগানাৰ ৭ নং মালকাজগিৰি সংসদীয় সমষ্টিত সৰ্বাধিক ১৭৭ খন মনোনয়ন প্ৰপত্ৰ দাখিল কৰা হৈছে আৰু তাৰ পিছতে ৰাজ্যখনৰ ১৩ নং নালগোণ্ডা আৰু ১৪ নং ভংগীৰ সমষ্টিত ১১৪খনকৈ মনোনয়ন দাখিল কৰা হৈছে। ‘চতুৰ্থ পৰ্যায়’ৰ বাবে একোটা সংসদীয় সমষ্টিত প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰা প্ৰাৰ্থীৰ গড় সংখ্যা হৈছে ১৮।
‘লোকসভা নিৰ্বাচন ২০২৪’ ৰ ‘চতুৰ্থ পৰ্যায়’ৰ বাবে ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল অনুসৰি বিৱৰণ:
ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
চতুৰ্থ পৰ্যায়ৰ সংসদীয় সমষ্টিৰ সংখ্যা
প্ৰাপ্ত মনোনয়নৰ সংখ্যা
পৰীক্ষণৰ পিচত বৈধ প্ৰাৰ্থীৰ সংখ্যা
প্ৰত্যাহাৰৰ পিচত চূড়ান্ত প্ৰাৰ্থীৰ সংখ্যা
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ
25
1103
503
454
বিহাৰ
5
145
56
55
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
1
39
29
24
ঝাৰখণ্ড
4
144
47
45
মধ্য প্ৰদেশ
8
154
90
74
মহাৰাষ্ট্ৰ
11
618
369
298
ওড়িশা
4
75
38
37
তেলেংগানা
17
1488
625
525
উত্তৰ প্ৰদেশ
13
360
138
130
পশ্চিম বংগ
8
138
75
75
মুঠ
96
4264
1970
1717

Election Commission
1717 candidates to contest elections across 10 States/UTs going for polls in phase 4 of Lok Sabha Elections 2024
4264 Nomination forms filed for 96 PCs across 10 States/UTs for phase 4
03 MAY 2024 1:27PM by PIB Delhi
1717 candidates from 10 States /UTs to contest elections in phase 4 of Lok Sabha Elections 2024. A total of 4264 nominations were filed for 96 PCs across 10 States /UTs going for polls in phase 4 for the Lok Sabha Elections 2024. The last date for filing nominations for phase 4 for all 10 States/UTs was April 25, 2024. After the scrutiny of all nominations filed, 1970 nominations were found to be valid.
In phase 4, Telangana had a maximum of 1488 nomination forms from 17 Parliamentary Constituencies, followed by Andhra Pradesh with 1103 nominations from 25 PCs. 7-Malkajgiri Parliamentary Constituency in Telangana received a maximum of 177 nomination forms followed by 13-Nalgonda and 14-Bhongir in the same State with 114 nomination forms in each. Average number of contesting candidates in a PC for 4th Phase is 18.
State/UT wise details for Phase 4 of Lok Sabha Elections 2024:
State/UT
Number of PCs in fourth phase
Nomination forms received
Valid candidates after scrutiny
After withdrawal, final Contesting Candidates
Andhra Pradesh
25
1103
503
454
Bihar
5
145
56
55
Jammu & Kashmir
1
39
29
24
Jharkhand
4
144
47
45
Madhya Pradesh
8
154
90
74
Maharashtra
11
618
369
298
Odisha
4
75
38
37
Telangana
17
1488
625
525
Uttar Pradesh
13
360
138
130
West Bengal
8
138
75
75
Total
96
4264
1970
1717