ইলেক্সন কমিসন
লোক সভা ইলেক্সন 2024গী ফেস 4দা রাজ্য/UT 10দা মীরেপ 1717না মীখলদা থেংনরগনি
ফেস 4গীদমক রাজ্য/UT 10দা লৈবা PC 96কীদমক নোমিনেসন ফোর্ম 4264 ফাইল তৌরকখ্রে
03 MAY 2024 1:27PM by PIB Imphal
লোক সভা ইলেক্সন 2024গী ফেস 4দা রাজ্য/UT 10দা মীরেপ 1717না মীখলদা থেংনরগনি। লোক সভা ইলেক্সন 2024গী ফেস 4গীদমক রাজ্য/UT 10দা লৈবা PC 96কীদমক নোমিনেসন ফোর্ম 4264 ফাইল তৌরকখ্রে। রাজ্য/UT 10দা ফেস 4গীদমক নোমিনেসন ফাইল তৌবগী অরোইবা তাং এপ্রিল 25, 2024নি। ফাইল তৌরকখিবা নোমিনেসন পুম্নমক্কী স্ক্রুনিতী তৌরবা মতুংদা নোমিনেসন 1970 ভেলিদ ওইবা থেংনখি।
ফেস 4দা, তেলঙ্গনাদা পার্লিয়ামেন্তরী কন্সতিত্যুএন্সি 17দগী খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা নোমিনেসন ফোর্ম 1488 লাকখি। মসিগী মতুংদা অন্ধ্র প্রদেশতা PC 25দগী নোমিনেসন ফোর্ম 1103 লাকখি। তেলঙ্গনাগী 7 -মালকাজগিরি পার্লিয়ামেন্তরী কন্সতিত্যুএন্সিদা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা নোমিনেসন ফোর্ম 177 লাকখি, মতুংদা 13-নালগোন্দা অমসুং 14-ভোঙ্গিরনা চপ মান্নবা রাজ্য অসিদা অমমমদগী নোমিনেস ফোর্ম 114 লাকখি। মরিশুবা ফেজকীদমক PC অমদা চাংচত্তা লম্বা তৌরিবা কেন্দিদেৎ মশিং অসি 18নি।
লোক সভা মীখল 2024গী ফেস 4গী ওইনা রাজ্য/UT অমমমগী অকুপ্পা ৱারোলশিং:
রাজ্য/UT
মরিশুবা ফেসকী PC মশিং
লাকখিবা নোমিনেসন ফোর্মশিং
স্ক্রতিনী তৌরবা মতুং ভেলিদ ওইবা মীরেপশিং
মীরেপচে লৌথোকখ্রবা মতুং ফাইনেল ওইরবা লম্বা তৌগদবা মীরেপশিং
অন্ধ্র প্রদেশ
25
1103
503
454
বিহার
5
145
56
55
জম্মু অমসুং কাশ্মির
1
39
29
24
ঝারখন্দ
4
144
47
45
মধ্য প্রদেশ
8
154
90
74
মহারাস্ত্র
11
618
369
298
ওরিশা
4
75
38
37
তেলঙ্গানা
17
1488
625
525
উত্তর প্রদেশ
13
360
138
130
ৱেস্ত বেঙ্গল
8
138
75
75
অপুনবা
96
4264
1970
1717

Election Commission
1717 candidates to contest elections across 10 States/UTs going for polls in phase 4 of Lok Sabha Elections 2024
4264 Nomination forms filed for 96 PCs across 10 States/UTs for phase 4
03 MAY 2024 1:27PM by PIB Delhi
1717 candidates from 10 States /UTs to contest elections in phase 4 of Lok Sabha Elections 2024. A total of 4264 nominations were filed for 96 PCs across 10 States /UTs going for polls in phase 4 for the Lok Sabha Elections 2024. The last date for filing nominations for phase 4 for all 10 States/UTs was April 25, 2024. After the scrutiny of all nominations filed, 1970 nominations were found to be valid.
In phase 4, Telangana had a maximum of 1488 nomination forms from 17 Parliamentary Constituencies, followed by Andhra Pradesh with 1103 nominations from 25 PCs. 7-Malkajgiri Parliamentary Constituency in Telangana received a maximum of 177 nomination forms followed by 13-Nalgonda and 14-Bhongir in the same State with 114 nomination forms in each. Average number of contesting candidates in a PC for 4th Phase is 18.
State/UT wise details for Phase 4 of Lok Sabha Elections 2024:
State/UT
Number of PCs in fourth phase
Nomination forms received
Valid candidates after scrutiny
After withdrawal, final Contesting Candidates
Andhra Pradesh
25
1103
503
454
Bihar
5
145
56
55
Jammu & Kashmir
1
39
29
24
Jharkhand
4
144
47
45
Madhya Pradesh
8
154
90
74
Maharashtra
11
618
369
298
Odisha
4
75
38
37
Telangana
17
1488
625
525
Uttar Pradesh
13
360
138
130
West Bengal
8
138
75
75
Total
96
4264
1970
1717