ইলেক্সন কমিসন
অহানবগী তাঙ্কক্কী ই.সি.আইনা গেজেত নোতিস থোক্লবা মতুংদা ঙসি অয়ুক্তগী সাধারন মীখলগী অহানবা তাঙ্কক্কীদমক মীরেপচেশিং পীশিনবা হৌরে
তাঙ্কক অসিদা, এপ্রিল ১৯,২০২৪দা রাজ্য/য়ু.তি ২১দা পর্লিয়ামেন্তরি কেন্দ্র ১০২দা মীখল পাংথোক্কনি
অহানবা তাঙ্কক্কী ওইনা বিহার নত্তনা রাজ্য/য়ু.তি ২০গী মীরেপচে পীশিনবগী অরোইবা নুমিৎ মার্চ ২৭,২০২৪ নি; বিহারগী ওইনা মার্চ ২৮,২০২৪ নি
20 MAR 2024 4:06PM by PIB Imphal
সাধারন মীখলগী অহানবা তাঙ্কক্কী মীরেপচে পীশিনবা ঙসি অয়ুক্তগী হৌরে। লোক সভা ২০২৪গীদমক রাজ্য/য়ু.তি ২১ শীনবা থুংবগী পর্লিয়ামেন্তরি কেন্দ্র ১০২গীদমক সাধারন মীখলশিং পাংথোক্নবা ইলেক্সন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়ানা গেজেত নোতিস অমা থোক্লবা মতুংদা মসি পাংথোক্লকপনি। অহানবা তাঙ্কক্তা হায়রিবা পর্লিয়ামেন্তরি কেন্দ্রশিং অসিদা এপ্রিল ১৯,২০২৪দা মীখল পাংথোক্কনি।
অহানবা তাঙ্কক্তা মীখল পাংথোক্কদৌরিবা রাজ্য/য়ু.তিশিংগী মনুংদা অরুনাচল প্রদেস, অসাম, বিহার, ছতিসগর, মধ্য প্রদেস, মহারাস্ত্রা, মনিপুর, মেঘলয়, মিজোরম, নাগালেন্দ, রাজস্থান, সিক্কিম, তামিল নাদু, ত্রিপুরা, উত্তর প্রদেস, উত্তরখন্দ, নোংচুপ বেঙ্গল,অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং, জম্মু অমসুং কাস্মির, লাক্ষদ্বিপ অমসুং পুদুচেরি য়াওরি।
অহানবা তাঙ্কক্কী মতম মখাদা পীরি:

Election Commission
Filing of nominations in the first phase of General Elections began this morning after ECI issues Gazette notification for Phase 1
102 Parliamentary Constituencies in 21 States/UTs will go to polls in this phase, on April 19, 2024
Last date of nominations in Phase 1 for all 20 States/UTs other than Bihar is March 27, 2024; for Bihar it is March 28, 2024
20 MAR 2024 4:06PM by PIB Delhi
Nominations have begun to be filed in the First Phase of General Elections this morning. This comes after Election Commission of India today issued a Gazette notification for 102 Parliamentary Constituencies across 21 States/UTs going for polls in the General Elections to Lok Sabha 2024. The polling in these PCs in Phase 1 will take place on 19.04.2024.
The States/UTs included in Phase 1 are Arunachal Pradesh, Assam, Bihar, Chhattisgarh, Madhya Pradesh, Maharashtra, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Rajasthan, Sikkim, Tamil Nadu, Tripura, Uttar Pradesh, Uttarakhand, West Bengal, Andaman and Nicobar Islands, Jammu and Kashmir, Lakshadweep and Puducherry.
The schedule for Phase 1 is as given below