ভাৰতীয় নিৰ্বাচন আয়োগ
নিৰ্বাচন আয়োগে গেজেট অধিসূচনা জাৰিৰ পিছত আজি পুৱাৰেপৰা প্ৰথম পৰ্য্যায়ৰ সাধাৰণ নিৰ্বাচনৰ মনোনয়ন দাখিল প্ৰক্ৰিয়া আৰম্ভ হৈছে
প্ৰথম পৰ্য্যায়ত অহা ১৯ এপ্ৰিলত ২১ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ১০২ টা সংসদীয় সমষ্টিত নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হ’ব
১ম পৰ্য্যায়ত বিহাৰৰ বাহিৰে আন ২০ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত মনোনয়ন দাখিলৰ অন্তিম তাৰিখ ২৭ মাৰ্চ; বিহাৰত ২৮ মাৰ্চ
20 MAR 2024 4:06PM by PIB Guwahati
আজি পুৱাৰেপৰা প্ৰথম পৰ্য্যায়ৰ সাধাৰণ নিৰ্বাচনৰ মনোনয়ন দাখিল প্ৰক্ৰিয়া আৰম্ভ হৈছে। ভাৰতৰ নিৰ্বাচন আয়োগে আজি ২০২৪ৰ লোকসভাৰ সাধাৰণ নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিতব্য ২১ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ১০২ টা সংসদীয় সমষ্টিৰ বাবে গেজেট অধিসূচনা জাৰিৰ পিছতে এই প্ৰক্ৰিয়া আৰম্ভ হৈছে। ১ম পৰ্য্যায়ত ১৯-০৪-২০২৪ত এই লোকসভা সমষ্টিসমূহত ভোটগ্ৰহণ অনুষ্ঠিত হ’ব।
১ম পৰ্য্যায়ৰ নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিতব্য ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহ হ’লঃ অৰুণাচল প্ৰদেশ, অসম, বিহাৰ, ছত্তীশগড়, মধ্যপ্ৰদেশ, মহাৰাষ্ট্ৰ, মণিপুৰ, মেঘালয়, মিজোৰাম, নাগালেণ্ড, ৰাজস্থান, ছিকিম, তামিলনাডু, ত্ৰিপুৰা, উত্তৰ প্ৰদেশ, উত্তৰাখণ্ড, পশ্চিমবংগ, আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ, জম্মু-কাশ্মীৰ, লাক্ষাদ্বীপ আৰু পুডুচেৰী।
১ম পৰ্য্যায়ৰ সময়সূচী তলত উল্লেখ কৰা হৈছে

Election Commission
Filing of nominations in the first phase of General Elections began this morning after ECI issues Gazette notification for Phase 1
102 Parliamentary Constituencies in 21 States/UTs will go to polls in this phase, on April 19, 2024
Last date of nominations in Phase 1 for all 20 States/UTs other than Bihar is March 27, 2024; for Bihar it is March 28, 2024
20 MAR 2024 4:06PM by PIB Delhi
Nominations have begun to be filed in the First Phase of General Elections this morning. This comes after Election Commission of India today issued a Gazette notification for 102 Parliamentary Constituencies across 21 States/UTs going for polls in the General Elections to Lok Sabha 2024. The polling in these PCs in Phase 1 will take place on 19.04.2024.
The States/UTs included in Phase 1 are Arunachal Pradesh, Assam, Bihar, Chhattisgarh, Madhya Pradesh, Maharashtra, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Rajasthan, Sikkim, Tamil Nadu, Tripura, Uttar Pradesh, Uttarakhand, West Bengal, Andaman and Nicobar Islands, Jammu and Kashmir, Lakshadweep and Puducherry.
The schedule for Phase 1 is as given below