Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
MoU signed between Indian Council of Agricultural Research and Dhanuka Agritech Limited
20 MAR 2024 12:19PM by PIB Delhi
The Indian Council of Agricultural Research (ICAR) and Dhanuka Agritech Limited has signed a Memorandum of Understanding (MoU). Deputy Director General (Agricultural Extension), ICAR Dr. U.S. Gautam and Chairman, Dhanuka Agritech Limited Dr. R.G. Aggarwal signed this MoU on behalf of respective organizations yesterday.
Dr. Gautam said that the objective of this agreement is to utilize the efficiency of both the institutions to deliver new technology to the farmers. He said that there are more than 14.5 crore farmers across the country, out of which most of the farmers are having small land holdings. Dhanuka Agritech will provide training related to agricultural production to these small farmers by associating with the central institutes, ATARIs and KVKs.
Dr. Gautam said that today the whole world is facing the challenges of climate change and India is no stranger to it, in such a time there is a need for both the institutions to work together on a new method of agricultural production which is climate-friendly. The aim of this MoU is to promote natural farming in the changing environment, he added.
Dr. Aggarwal said Dhanuka Agritech will provide advisory service and train farmers in collaboration with ICAR-ATARI and KVKs. On this occasion, Assistant Director General of ICAR, Directors, senior scientists and senior officers of ICAR headquarters were also present.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ এগ্রিকলচরেল রিসর্চ অমসুং ধনুকা এগ্রিতেক লিমিতেদকী মরক্তা MoU খুৎয়েক পীনখ্রে
20 MAR 2024 12:19PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ এগ্রিকলচরেল রিসর্চ (ICAR) অমসুং ধনুকা এগ্রিতেক লিমিতেদনা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং(MoU) অমা খুৎয়েক পীনখ্রে। ICARগী দিপুতী দিরেক্তর জেনরেল (এগ্রিকলচরেল এক্সতেন্সন), দা. য়ু.এস. গৌতম অমসুং ধনুকা এগ্রিতেক লিমিতেদকী চিয়রেম, দা. আর.জি. অগরৱালনা মখোয় মশাগী ওর্গনাইজেসনশিংগী মহুৎ শিন্দুনা ঙরাং MoU অসি খুৎয়েক পীনখি।
দা. গৌতমনা হায়খি মদুদি য়ানা ৱারোল অসিগী পান্দমদি ইন্সতিত্যুসন অনিমক্কী ইফিসিএন্সীবু লৌমীশিংদা অনৌবা তেক্নোলোজী ফংহন্নবা শীজিন্নবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অসিদা লৌমী করোর 14.5 হেন্না লৈরি অমসুং মসিগী মনুংদা লৌমী অয়াম্বনা অপীকপা লম লৈ। ধানুকা এগ্রিতেকনা সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুৎশিং, ATARIশিং অমসুং KVKশিংগা খুৎশম্নদুনা অপীকপা লৌমীশিং অসিদা লৌউ-শিংউগী পোত্থোক পুথোকপগা মরী লৈনবা ত্রেনিং পীগনি।
দা. গৌতমনা হায় মদুদি ঙসি মালেম পুম্বনা ক্লাইমেৎ চেঞ্জগী শীংনবশিং মায়োক্নরি অমসুং ভারত অসিসু মসিগী চৈথেং নংদবা নত্তে অসিগুম্বা তানফম অসিদা ক্লাইমেৎ-ফ্রেন্দলী ওইবা লৌউ-শিংউগী পোত্থোক পুথোকনবগী অনৌবা পাম্বৈ অমা পুন্না পুথোক্নবা ইন্সতিত্যুসন অনিমক্না পুন্না থবক তৌমিন্নবগী তঙাইফদবা লৈ হায়না মহাক্না হায়খি। MoU অসিগী পান্দমদি হোংলক্লিবা অকোয়বগী ফিভম অসিদা মহৌশাগী লৌউ-পথাপ প্রমোৎ তৌবা অসিনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
দা অগরৱালনা হায়খি মদুদি ধানুকা এগ্রিতেকনা ICAR-ATARI অমসুং KVKশিংগা খুৎশম্নদুনা এদভাইজরি সর্ভিস ফংহনগনি অমসুং লৌমীশিংবু ত্রেন তৌগনি। থৌরম অদুদা ICAR গী এসিস্তেন্ত দাইরেক্তর জেনরেল, দাইরেক্তরশিং, সেনিয়র সাইন্তিস্তশিং অমসুং ICAR হেদক্বার্তর্সকী সেনিয়র ওফিসরশিংসু শরুক য়াখি।