ନିର୍ବାଚନ ଆୟୋଗ
ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ଓ ସିକ୍କିମ୍ ବିଧାନସଭା ନିର୍ବାଚନ ମଣ୍ଡଳୀରେ ଭୋଟ ଗଣତିରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ
17 MAR 2024 4:28PM by PIB Bhubaneswar
୧. କମିଶନ ଏହାର ପ୍ରେସ୍ ନୋଟ୍ ନଂ. ଇସିଆଇ/ପିଏନ୍‌/୨୩/୨୦୨୪, ତାରିଖ ୧୬/୦୩/ ୨୦୨୪ ରେ ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ଏବଂ ସିକ୍କିମ ବିଧାନସଭାର ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନର କାର୍ଯ୍ୟସୂଚୀ ସହିତ ଲୋକସଭା - ୨୦୨୪ ର ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନ ଏବଂ ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟ ବିଧାନସଭା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟସୂଚୀ ଘୋଷଣା କରିଛନ୍ତି । ଉପରୋକ୍ତ ପ୍ରେସ୍ ନୋଟ୍ ଅନୁଯାୟୀ ଉଭୟ ରାଜ୍ୟରେ ମତଦାନ ତାରିଖ ୧୯.୦୪.୨୦୨୪ ଏବଂ ଭୋଟ ଗଣତି ତାରିଖ ୦୪.୦୬.୨୦୨୪ ରହିଛି ।
୨. ଭାରତୀୟ ସମ୍ବିଧାନର ଧାରା ଅନୁଚ୍ଛେଦ ୧୭୨(୧) ସହିତ ପଠିତ ଅନୁଚ୍ଛେଦ ୩୨୪ ଏବଂ ଜନପ୍ରତିନିଧି ଆଇନ, ୧୯୫୧ର ଧାରା ୧୫ ଅନୁଯାୟୀ ପ୍ରଦତ୍ତ କ୍ଷମତାକୁ ବ୍ୟବହାର କରି ଇସିଆଇ ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ଏବଂ ସିକ୍କିମ ବିଧାନସଭା ଗୁଡ଼ିକର କାର୍ଯ୍ୟକାଳ ଶେଷ ହେବା ପୂର୍ବରୁ ନିର୍ବାଚନ କରାଇବେ । ଉଭୟ ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ଏବଂ ସିକ୍କିମ ବିଧାନସଭାର କାର୍ଯ୍ୟକାଳ ୦୨.୦୬.୨୦୨୪ ରେ ଶେଷ ହେବାକୁ ଯାଉଛି ।
୩. ଏହାକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ଆୟୋଗ କେବଳ ପ୍ରେସ ନୋଟରେ ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ଏବଂ ସିକ୍କିମ ବିଧାନସଭାର ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନ କାର୍ଯ୍ୟସୂଚୀ ସମ୍ପର୍କରେ ନିମ୍ନଲିଖିତ ସଂଶୋଧନ କରିବାକୁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଛନ୍ତି :-
Sl. No.
Poll Event
Existing Schedule
Revised Schedule
1
Date of Counting of Votes
4th June, 2024
(Tuesday)
2nd June, 2024
(Sunday)
2
Date before which the election shall be completed
6th June, 2024
(Thursday)
2nd June, 2024
(Sunday)
୪. ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ଏବଂ ସିକ୍କିମର ସଂସଦୀୟ କ୍ଷେତ୍ର ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟସୂଚୀରେ କୌଣସି ପରିବର୍ତ୍ତନ ହେବ ନାହିଁ ।

Election Commission
Change of counting of votes in respect of Assembly Constituencies of Arunachal Pradesh and Sikkim
17 MAR 2024 4:28PM by PIB Delhi
The Commission vide its Press Note No. ECI/PN/23/2024 dated 16th March, 2024 has announced the schedule for General Elections to Legislative Assemblies of Arunachal Pradesh and Sikkim along with the schedule for the General Election to Lok Sabha-2024 and various State Legislative Assemblies. The date of poll in both the States is on 19.04.2024 and date of counting is on 04.06.2024 as per the abovesaid press note.
2. ECI is to conduct election to Legislative Assemblies of Arunachal Pradesh and Sikkim before the cessation of their terms, in exercise of the powers conferred upon under Article 324 read with Article 172(1) of the Constitution of India and Section 15 of the Representation of the People Act, 1951. The term of house of both the Legislative Assemblies of Arunachal Pradesh and Sikkim is due to expire on 02.06.2024.
3. In view of this, the Commission has decided to amend the following in respect of Schedule for General Election to State Legislative Assemblies of Arunachal Pradesh and Sikkim only in the Press Note: -
Sl. No.
Poll Event
Existing Schedule
Revised Schedule
1
Date of Counting of Votes
4th June, 2024
(Tuesday)
2nd June, 2024
(Sunday)
2
Date before which the election shall be completed
6th June, 2024
(Thursday)
2nd June, 2024
(Sunday)
4. There shall be no change in respect of Schedule for Parliamentary Constituencies of Arunachal Pradesh and Sikkim.