ভাৰতীয় নিৰ্বাচন আয়োগ
অৰুণাচল প্ৰদেশ আৰু ছিকিমৰ বিধানসভা নিৰ্বাচনৰ ভোটগণনাৰ দিন সলনি
17 MAR 2024 4:28PM by PIB Guwahati
ভাৰতৰ নিৰ্বাচন আয়োগে ১৬ মাৰ্চ, ২০২৪ তাৰিখৰ প্ৰেছ টোকা নং: ইচিআই/পিএন/২৩/২০২৪ অনুসৰি, লোকসভা-২০২৪ৰ সাধাৰণ নিৰ্বাচনৰ সময়সূচীৰ লগতে অৰুণাচল প্ৰদেশ আৰু ছিকিমৰ বিধানসভাৰ সাধাৰণ নিৰ্বাচনৰ সময়সূচী তথা ভিন্ন ৰাজ্যৰ বিধানসভা নিৰ্বাচনৰ সময়সূচী ঘোষণা কৰিছিল। উক্ত প্ৰেছ টোকাত দুয়োখন ৰাজ্য যথাঃ অৰুণাচল প্ৰদেশ আৰু ছিকিমৰ ভোট গ্ৰহণৰ তাৰিখ ১৯-০৪-২০২৪ আৰু ভোট গণনাৰ তাৰিখ ০৪-০৬-২০২৪ বুলি উল্লেখ কৰা হৈছিল।
1. ভাৰতৰ সংবিধানৰ অনুচ্ছেদ ১৭২(১) আৰু জন প্ৰতিনিধিত্ব আইন, ১৯৫১ৰ দফা ১৫ৰ লগতে সংবিধানৰ অনুচ্ছেদ ৩২৪ৰ অধীনত প্ৰদান কৰা ক্ষমতা অনুসৰি, আয়োগে অৰুণাচল প্ৰদেশ আৰু ছিকিমৰ বিধানসভাৰ কাৰ্য্যকাল অন্ত পৰাৰ পূৰ্বে নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত কৰিব। অৰুণাচল প্ৰদেশ আৰু ছিকিম উভয় বিধানসভাৰ কাৰ্য্যকাল ০২-০৬-২০২৪ত অন্ত পৰিব।
2. ইয়াৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি আয়োগে অৰুণাচল প্ৰদেশ আৰু ছিকিমৰ বিধানসভাৰ সাধাৰণ নিৰ্বাচনৰ সময়সূচীৰ ক্ষেত্ৰত তলত উল্লেখিত ধৰণেৰে সংশোধনীৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিছেঃ-
ক্ৰমিক নং
নিৰ্বাচনৰ পৰ্য্যায়
বৰ্তমানৰ সময়সূচী
সংশোধিত সময়সূচী
ভোট গণনাৰ তাৰিখ
৪ জুন, ২০২৪
(মঙলবাৰ)
২ জুন, ২০২৪
(দেওবাৰ)
নিৰ্বাচনী প্ৰক্ৰিয়া এই তাৰিখৰ আগেয়ে সম্পূৰ্ণ হ’ব
৬ জুন, ২০২৪
(বৃহস্পতিবাৰ)
২ জুন, ২০২৪
(দেওবাৰ)
3. অৰুণাচল প্ৰদেশ আৰু ছিকিমৰ সংসদীয় সমষ্টিসমূহৰ নিৰ্বাচনৰ ক্ষেত্ৰত সময়সূচীৰ কোনো সাল-সলনি হোৱা নাই।

Election Commission
Change of counting of votes in respect of Assembly Constituencies of Arunachal Pradesh and Sikkim
17 MAR 2024 4:28PM by PIB Delhi
The Commission vide its Press Note No. ECI/PN/23/2024 dated 16th March, 2024 has announced the schedule for General Elections to Legislative Assemblies of Arunachal Pradesh and Sikkim along with the schedule for the General Election to Lok Sabha-2024 and various State Legislative Assemblies. The date of poll in both the States is on 19.04.2024 and date of counting is on 04.06.2024 as per the abovesaid press note.
2. ECI is to conduct election to Legislative Assemblies of Arunachal Pradesh and Sikkim before the cessation of their terms, in exercise of the powers conferred upon under Article 324 read with Article 172(1) of the Constitution of India and Section 15 of the Representation of the People Act, 1951. The term of house of both the Legislative Assemblies of Arunachal Pradesh and Sikkim is due to expire on 02.06.2024.
3. In view of this, the Commission has decided to amend the following in respect of Schedule for General Election to State Legislative Assemblies of Arunachal Pradesh and Sikkim only in the Press Note: -
Sl. No.
Poll Event
Existing Schedule
Revised Schedule
1
Date of Counting of Votes
4th June, 2024
(Tuesday)
2nd June, 2024
(Sunday)
2
Date before which the election shall be completed
6th June, 2024
(Thursday)
2nd June, 2024
(Sunday)
4. There shall be no change in respect of Schedule for Parliamentary Constituencies of Arunachal Pradesh and Sikkim.