মন্ত্রীমন্দল
ভারত্তগী ভুতান্দা পেত্রোলিয়ম, থাউ, লুব্রিকেন্তশিং(পি ও এল) অমসুং মরী লৈনবা পোৎথোকশিং ফংহন্নবা ভারত অমসুং ভুতানগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (এম ও য়ু) খুৎয়েক পীনবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
13 MAR 2024 3:24PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা ভারত্তগী ভুতান্দা পেত্রোলিয়ম, থাউ, লুব্রিকেন্তশিং(পি ও এল) অমসুং মরী লৈনবা পোৎথোকশিং ফংহন্নবা ভারত অমসুং ভুতানগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (এম ও য়ু) খুৎয়েক পীনবা অয়াবা পীরে।
মসিনা হায়দ্রোকার্বোন সেক্তরদা নুপা-নুপী, থাক নত্ত্রগা শেন্থোক্কী খেন্নবা লৈতনা ভুতানগা লৈনবা শেন-থুম অমসুং ললোন-ইতিক্কী মরী ফগৎহন্দুনা ভারত অমসুং মসিগী মীয়াম কান্নবা ফংনবা পান্দম থম্লি।
কান্নবা:
এম.ও.য়ু অসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা হায়দ্রোকার্বোন সেক্তরদা ললোন-ইতিক পুক্নিং থৌগৎকনি অমসুং ভুতান্দা মতম শাংনা অমসুং শুকশোই শোইদনা পেত্রোলিয়মগী পোৎথোকশিং ফংহনগনি।
অত্মানির্ভর ভারতগী মঙলান মঙফাওনবদা মপান্দা থাদোকপনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। এম.ও.য়ু অসিনা মশা মরোমদোম লেপচবা ভারতকী মাইকৈদা ইনোৎ পীগনি।
এম.ও.য়ু অসি ভারতকী য়ুমলোন্নবনা অহানবা থৌশিলদা ইনর্জিগী থোং ওইনা মতিক চাবা লাল্লোং অমা ওইরগনি।

Cabinet
Cabinet approves signing of Memorandum of Understanding (MoU) between India and Bhutan on General Supply of Petroleum, Oil, Lubricants (POL) and related products from India to Bhutan
13 MAR 2024 3:24PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, today has given its approval of signing of Memorandum of Understanding between the Government of India and the Royal Government of Bhutan on General Supply of Petroleum, Oil, Lubricants (POL) and related products from India to Bhutan.
It aims to benefit India and its citizens with improved economic and commercial linkages with Bhutan irrespective of any gender, class or income bias, particularly in the area of hydrocarbon sector.
Benefit:
The Memorandum of Understanding will promote bilateral trade in the hydrocarbon sector and will ensure secured and long term supply of petroleum products to Bhutan.
Since, exports play crucial role in realizing Aatmanirbhar Bharat. The MoU will give thrust towards self-reliant India.
The MoU will be a strategic fit as Energy Bridge in India’s Neighborhood First Policy.