কেবিনেট
ভাৰতৰ পৰা ভূটানলৈ পেট্ৰ’লিয়াম, তেল, লুব্ৰিকেণ্ট (পি অ’ এল) আৰু আনুষংগিক সামগ্ৰীৰ স্বাভাৱিক যোগান সন্দৰ্ভত ভাৰত আৰু ভূটানৰ মাজত স্বাক্ষৰিত বুজাবুজিৰ চুক্তি কেবিনেটৰ অনুমোদন
13 MAR 2024 3:24PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত আজি অনুষ্ঠিত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেট বৈঠকত ভাৰতৰ পৰা ভূটানলৈ পেট্ৰ’লিয়াম, তেল, লুব্ৰিকেণ্ট (পি অ’ এল) আৰু আনুষংগিক সামগ্ৰীৰ সাধাৰণ যোগান সন্দৰ্ভত ভাৰত আৰু ভূটানৰ মাজত স্বাক্ষৰিত বুজাবুজিৰ চুক্তিত অনুমোদন জনায়৷
ইয়াৰ লক্ষ্য হৈছে লিংগ, শ্ৰেণী বা আয়ৰ পক্ষপাতিত্ব নিৰ্বিশেষে, বিশেষকৈ হাইড্ৰ’কাৰ্বন খণ্ডৰ ক্ষেত্ৰত ভূটানৰ সৈতে উন্নত অৰ্থনৈতিক আৰু বাণিজ্যিক সম্পৰ্কৰে ভাৰত আৰু ইয়াৰ নাগৰিকসকলক উপকৃত কৰা।
সুবিধাঃ
এই বুজাবুজিৰ চুক্তিখনে হাইড্ৰ’কাৰ্বন খণ্ডত দ্বিপাক্ষিক বাণিজ্যক প্ৰসাৰিত কৰাৰ লহতে ভূটানলৈ পেট্ৰলিয়ামজাত সামগ্ৰীৰ সুৰক্ষিত আৰু দীৰ্ঘম্যাদী যোগান নিশ্চিত কৰিব।
যিহেতু, আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতক বাস্তৱায়িত কৰাত ৰপ্তানিৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা আছে। এই বুজাবুজি চুক্তিয়ে আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতৰ দিশত উদ্গনি যোগাব।
ভাৰতৰ প্ৰতিৱেশী প্ৰথম নীতিত শক্তি সেতু হিচাপে এই বুজাবুজি চুক্তি কৌশলগত দিশতো উপযুক্ত হিচাপে বিবেচিত হ’ব।

Cabinet
Cabinet approves signing of Memorandum of Understanding (MoU) between India and Bhutan on General Supply of Petroleum, Oil, Lubricants (POL) and related products from India to Bhutan
13 MAR 2024 3:24PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi, today has given its approval of signing of Memorandum of Understanding between the Government of India and the Royal Government of Bhutan on General Supply of Petroleum, Oil, Lubricants (POL) and related products from India to Bhutan.
It aims to benefit India and its citizens with improved economic and commercial linkages with Bhutan irrespective of any gender, class or income bias, particularly in the area of hydrocarbon sector.
Benefit:
The Memorandum of Understanding will promote bilateral trade in the hydrocarbon sector and will ensure secured and long term supply of petroleum products to Bhutan.
Since, exports play crucial role in realizing Aatmanirbhar Bharat. The MoU will give thrust towards self-reliant India.
The MoU will be a strategic fit as Energy Bridge in India’s Neighborhood First Policy.