ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ୟୁପିର ଆଜମଗଡ଼ରେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶୁଭାରମ୍ଭ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣ
10 MAR 2024 3:54PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତ ମାତା କି ଜୟ,
ଭାରତ ମାତା କି ଜୟ,
ମଞ୍ଚରେ ଉପସ୍ଥିତ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଯୋଗୀ ଆଦିତ୍ୟନାଥ ଜୀ, ଉପମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ କେଶବ ପ୍ରସାଦ ମୌର୍ଯ୍ୟ, ଭାରତୀୟ ଜନତା ପାର୍ଟିର ରାଜ୍ୟ ସଭାପତି ତଥା ବିଧାନ ପରିଷଦ ସଦସ୍ୟ ଭୂପେନ୍ଦ୍ର ଚୌଧୁରୀ ଜୀ, ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶର ସମସ୍ତ ଆଦରଣୀୟ ସମ୍ମାନିତ ମନ୍ତ୍ରୀଗଣ, ସାଂସଦଗଣ, ଅନ୍ୟ ମାନ୍ୟଗଣ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତି ଏବଂ ଆଜମଗଡ଼ର ମୋର ପ୍ରିୟ ଭାଇ ଭଉଣୀମାନେ ।
ଆଜି ଆଜମଗଡ଼ର ତାରକା ଚମକି ଉଠିଛି। ଏକ ସମୟ ଥିଲା ଯେତେବେଳେ ଦିଲ୍ଲୀରୁ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ହେଉଥିଲା ଏବଂ ଦେଶର ଅନ୍ୟ ରାଜ୍ୟଗୁଡିକ ଏଥିରେ ଯୋଗ ଦେଉଥିଲେ । ଆଜି ଆଜମଗଡ଼ରେ ଏକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଆୟୋଜନ କରାଯାଉଛି ଏବଂ ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ କୋଣଅନୁକୋଣରୁ ହଜାର ହଜାର ଲୋକ ଆମ ସହ ଜଡ଼ିତ ଅଛନ୍ତି। ଆମ ସହ ଯୋଗ ଦେଇଥିବା ହଜାର ହଜାର ଲୋକଙ୍କୁ ମୁଁ ସ୍ୱାଗତ ଏବଂ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି ।
ସାଥୀମାନେ,
ଆଜି କେବଳ ଆଜମଗଡ଼ ନୁହେଁ, ସମଗ୍ର ଦେଶର ବିକାଶ ପାଇଁ ଏଠାରୁ ଅନେକ ଉନ୍ନୟନମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ କରାଯାଉଛି। ଦେଶର ପଛୁଆ ଅଂଚଳ ମଧ୍ୟରେ ଗଣାଯାଉଥିବା ଆଜମଗଡ଼ ଆଜି ଦେଶ ପାଇଁ ବିକାଶର ଏକ ନୂଆ ଅଧ୍ୟାୟ ଲେଖୁଛି । ଆଜି ଆଜମଗଡ଼ରୁ ଅନେକ ରାଜ୍ୟରେ ପ୍ରାୟ ୩୪ ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କାର ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ ଓ ଶିଳାନ୍ୟାସ କରାଯାଇଛି। ଆଜମଗଡ଼ ସହିତ ଶ୍ରାବସ୍ତି, ସୁରାଦାବାଦ, ଚିତ୍ରକୁଟ, ଆଲିଗଡ଼, ଜବଲପୁର, ଗ୍ୱାଲିୟର, ଲକ୍ଷ୍ନୌ, ପୁଣେ, କୋହ୍ଲାପୁର, ଦିଲ୍ଲୀ ଏବଂ ଆଦମପୁରରେ ନୂତନ ଟର୍ମିନାଲ କୋଠା ଉଦଘାଟିତ ହୋଇଛି। ଆଉ ଏହି ଟର୍ମିନାଲ ଗୁଡ଼ିକ ପାଇଁ କେତେ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ କାମ ହୋଇଛି ତାର ଏକ ଉଦାହରଣ ହେଉଛି ଗ୍ୱାଲିୟରର ବିଜୟା ରାଜେ ସିନ୍ଧିଆ ବିମାନ ବନ୍ଦର । ମାତ୍ର ୧୬ ମାସ ମଧ୍ୟରେ ଏହି ବିମାନ ବନ୍ଦର ନିର୍ମାଣ ଶେଷ ହୋଇଛି। ଆଜି କଡ଼ପା, ବେଲଗାଭି ଏବଂ ହୁବଲି ଭଳି ତିନୋଟି ବିମାନବନ୍ଦରରେ ନୂତନ ଟର୍ମିନାଲ ବିଲ୍ଡିଂର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରାଯାଇଛି। ଏହି ସମସ୍ତ ପ୍ରୟାସ, ଦେଶର ସାଧାରଣ ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ବିମାନ ଯାତ୍ରାକୁ ଅଧିକ ଆରାମଦାୟକ ଏବଂ ଅଧିକ ସହଜ ଏବଂ ସୁଲଭ କରିବ।
କିନ୍ତୁ ସାଥିମାନେ
ଆପଣ ଦେଖନ୍ତୁ, ଗତ କିଛି ଦିନ ହେଲା ମୋ ସମୟର ମର୍ଯ୍ୟାଦା ହେତୁ ମୁଁ ଗୋଟିଏ ସ୍ଥାନରୁ ଦେଶର ଅନେକ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ କରିଆସୁଛି । ଆଉ ଏତେ ଏୟାରପୋର୍ଟ, ଏତେ ରେଳ ଷ୍ଟେସନ, ଏତେ ଏୟାରପୋର୍ଟ, ଏକାସାଙ୍ଗରେ ଏତେ ସଂଖ୍ୟକ ଆଇଆଇଏମ୍ ଓ ଏମ୍ସ ବୋଲି ଶୁଣିଲେ ଲୋକେ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ହୋଇଯାଆନ୍ତି। ଆଉ ବେଳେବେଳେ ଯାହା ବି ପୁରୁଣା ଚିନ୍ତା ଧାରା ହେଉ ନା କାହିଁକି, ସେମାନେ ଏହାକୁ ଗୋଟିଏ ଫ୍ରେମରେ ବସାଇ ଦିଅନ୍ତି । ସେମାନେ ଆଉ କ'ଣ କହୁଛନ୍ତି? ଏହା ନିର୍ବାଚନ ଋତୁ, ନୁହେଁ କି? ପୂର୍ବରୁ ନିର୍ବାଚନ ଋତୁରେ କ'ଣ ହେଉଥିଲା? ପୂର୍ବ ସରକାରରେ ବସିଥିବା ଲୋକମାନେ ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ଚକିତ କରିବା ପାଇଁ ଘୋଷଣା କରୁଥିଲେ। ବେଳେବେଳେ ସଂସଦରେ ମଧ୍ୟ ନୂଆ ନୂଆ ରେଳ ଯୋଜନା ଘୋଷଣା କରିବାକୁ ସାହସ କରୁଥିଲେ। ପରବର୍ତ୍ତୀ ସମୟରେ ପଚାରିବାକୁ କେହି ନଥିଲେ ଏବଂ ଯେତେବେଳେ ମୁଁ ବିଶ୍ଳେଷଣ କରୁଥିଲି, ସେତେବେଳେ ୩୦-୩୫ ବର୍ଷ ପୂର୍ବେ ଏହି ଘୋଷଣା କରାଯାଇଥିଲା। କେତେବେଳେ ଆସି ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିଦେଉଥିଲେ, ପୁଣି ହଜି ଯାଉଥିଲେ। ପଥର ମଧ୍ୟ ହଜିଯାଉଥିଲା, ନେତା ମଧ୍ୟ ହଜି ଯାଉଥିଲେ ଅର୍ଥାତ କେବଳ ଘୋଷଣା ହେବ ଯେତେବେଳେ ୨୦୧୯ ମସିହାରେ, ମୁଁ କୌଣସି ଯୋଜନା ଘୋଷଣା କରୁଥିଲି, ସେତେବେଳେ ପ୍ରଥମ ମୁଖ୍ୟା ମୁଖ୍ୟାଶଏହା ରହୁଥିଲା ଯେ ଦେଖ ଭାଇ ନିର୍ବାଚନୀ ଅଛି, ସେଥିପାଇଁ ହେଉଛି। ଆଜି ଦେଶ ଦେଖୁଛି, ମୋଦୀ ଅନ୍ୟ ମାଟିର ମଣିଷ । ଏପରିକି ୨୦୧୯ରେ ଆମେ ଯେଉଁ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିଥିଲୁ ତାହା ନିର୍ବାଚନ ପାଇଁ ହୋଇନଥିଲା। ଆଜି ଆମେ ଏହାକୁ ସ୍ଥଳଭାଗରେ ତଳକୁ ଖସି ଆସୁଥିବା ଦେଖୁଛୁ, ଆମେ ଏହାକୁ ଉଦ୍ ଘାଟନ କରିଛୁ ଏବଂ ଆଜି ୨୦୨୪ରେ ମଧ୍ୟ କେହି ଏହାକୁ ନିର୍ବାଚନ ଆଖିରେ ଦେଖିବା ଉଚିତ ନୁହେଁ। ଏହା ହେଉଛି ମୋର ବିକାଶର ଚିରନ୍ତନ ଯାତ୍ରାର ଅଭିଯାନ ଏବଂ ୨୦୪୭ ସୁଦ୍ଧା ଦେଶକୁ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ରେ ପରିଣତ କରିବାର ସଂକଳ୍ପ ପାଇଁ ମୁଁ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ଚାଲୁଛି । ସାରା ଦେଶର ଲୋକମାନେ ଆଜି ଆଜମଗଡ଼ର ଏତେ ଭଲ ପାଇବା ମୋତେ ଦେଖୁଛନ୍ତି, ସେମାନେ ଆପଣଙ୍କ ଉତ୍ସାହ ଦେଖୁଛନ୍ତି, ମୁଁ ଦେଖିପାରୁଛି ଯେ ମଣ୍ଡପ ଭିତରେ ଥିବା ଲୋକଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଅପେକ୍ଷା ପଛରେ ଥିବା ଲୋକମାନେ ଖରାରେ ଅଧିକ ଜଳୁଛନ୍ତି । ଭାଇ, ଏ ଭଲ ପାଇବା ଅଦଭୁତ।
ସାଥୀମାନେ
ବିମାନବନ୍ଦର, ରାଜପଥ ଓ ରେଳବାଇ ସହ ଜଡ଼ିତ ଭିତ୍ତିଭୂମି ସହିତ ଶିକ୍ଷା, ଜଳ ଓ ପରିବେଶ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଉନ୍ନୟନ ମୂଳକ କାର୍ଯ୍ୟ ମଧ୍ୟ ଏଠାରେ ନୂଆ ଗତି ହାସଲ କରିଛି। ଏହି ଉନ୍ନୟନମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପ ପାଇଁ ମୁଁ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ଏବଂ ଦେଶର ସମସ୍ତ ରାଜ୍ୟର ଜନତାଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି । ମୁଁ ବିଶେଷ କରି ଆଜମଗଡ଼ବାସୀଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଉଛି, ଯେଉଁମାନେ ଆମକୁ ଆଶୀର୍ବାଦ ଦେବା ପାଇଁ ଏତେ ସଂଖ୍ୟାରେ ଆସିଛନ୍ତି। ଆଉ ଆଜମଗଡ଼ର ମୋ ଭାଇ ଭଉଣୀ ମୋଦିଙ୍କର ଆଉ ଏକ ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି ଶୁଣବେ କି? ଆଜମଗଡ଼ର ପ୍ରିୟ ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନେ, ମୁଁ ଆପଣମାନଙ୍କୁ ଆଉ ଏକ ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି ଦେବି, ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବି କି? ମୁଁ ଆପଣାଙ୍କୁ କହିବି କି? ଦେଖନ୍ତୁ, ଗତକାଲିର ଏହି ଆଜମଗଡ଼ ଏବେ ସେହି ଗଡ଼, ଏହା ଆଜନ୍ମଗଡ, ଏହି ଆଜନ୍ମଗଡର ବିକାଶର ଗଡ଼ ହୋଇ ରହିବ, ଆଜନ୍ମଗଡ ରହିବ, ଅନନ୍ତକାଳ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏହା ବିକାଶର ଗଡ଼ ହୋଇ ରହିବ, ଏହା ମୋଦିଙ୍କ ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି ବନ୍ଧୁ।
ସାଥୀମାନେ,
ଆଜି ଆଜମଗଡ଼ରେ ଏକ ନୂଆ ଇତିହାସ ରଚନା କରାଯାଉଛି। ଏଠାରୁ ନେଇ ବିଦେଶ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଆଜମଗଡ଼ରୁ ଯିଏ ବି ହୁଅନ୍ତୁ, ଆଜି ସମସ୍ତଙ୍କୁ ବହୁତ ଖୁସି ମିଳୁଛି। ଏହା ପ୍ରଥମ ଥର ନୁହେଁ, ପୂର୍ବାଂଚଳ ଏକ୍ସପ୍ରେସୱେ ଉଦଘାଟନ କରିବା ପୂର୍ବରୁ ଆଜମଗଡ଼ର ସମସ୍ତ ଲୋକ କହୁଥିଲେ ଯେ ଏବେ ଆମେ ଲକ୍ଷ୍ନୌର ଜାହାଜରୁ ଓହ୍ଲାଇ ଅଢେଇ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଏଠାକୁ ଆସିବୁ । ଏବେ ଆମର ଜାହାଜ ଆଜମଗଡ଼ରେ ଅବତରଣ କରିଛି। ଏତଦ୍ ବ୍ୟତୀତ ମେଡିକାଲ କଲେଜ ଓ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ହେତୁ ଶିକ୍ଷା ଓ ଔଷଧ ପାଇଁ ବନାରସ ଯିବାର ଆବଶ୍ୟକତା କମ୍ ଥିଲା।
ସାଥୀମାନେ,
ଆପଣମାନଙ୍କର ଏହି ଭଲପାଇବା ଏବଂ ଆଜମଗଡ଼ର ଏହି ବିକାଶ ଜାତିବାଦ, ପରିବାରବାଦ ଏବଂ ଭୋଟ୍ ବ୍ୟାଙ୍କ ଆଧାରରେ ବସିଥିବା ଇଣ୍ଡି ମେଣ୍ଟର ନିଦ ହଜେଇ ଦେଇଛି । ପୂର୍ବାଂଚଳ ଦଶନ୍ଧି ଧରି ଜାତିବାଦ ଓ ତୁଷ୍ଟୀକରଣର ରାଜନୀତି ଦେଖିଛି। ଆଉ ଗତ ୧୦ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଏହି ଅଂଚଳରେ ବିକାଶର ରାଜନୀତି ମଧ୍ୟ ଦେଖିବାକୁ ମିଳୁଛି ଏବଂ ଯୋଗୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଏହା ୭ ବର୍ଷ ଧରି ଜୋର ଧରିଛି । ଏଠାକାର ଲୋକମାନେ ମାଫିଆ ରାଜ ଓ ମୌଳବାଦର ବିପଦ କୁ ମଧ୍ୟ ଦେଖିଛନ୍ତି ଏବଂ ଏବେ ଏଠାକାର ଲୋକମାନେ ମଧ୍ୟ ଆଇନର ଶାସନ ଦେଖୁଛନ୍ତି । ଆଜି ୟୁପିର ଅଲିଗଡ଼, ମୋରାଦାବାଦ, ଚିତ୍ରକୂଟ ଓ ଶ୍ରାବସ୍ତି ଭଳି ସହରଯେଉଁଠାରେ ନୂଆ ବିମାନବନ୍ଦର ଟର୍ମିନାଲ ରହିଛି, ସେମାନଙ୍କୁ ଏକଦା ୟୁପିର ଛୋଟ ଓ ପଛୁଆ ସହର କୁହାଯାଉଥିଲା। ସେମାନଙ୍କୁ ପଚାରିବାକୁ କେହି ନଥିଲେ । ବର୍ତ୍ତମାନ ଏଠାରେ ବିମାନ ସେବା ମଧ୍ୟ ଆରମ୍ଭ ହେଉଛି, କାରଣ ଏହି ସହରଗୁଡ଼ିକ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ବିକଶିତ ହେଉଛି, ଶିଳ୍ପ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ଏଠାରେ ବିସ୍ତାର ହେଉଛି । ଆମ ସରକାର ମେଟ୍ରୋ ସହରଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଛୋଟ ଛୋଟ ସହର ଓ ଗାଁକୁ ଜନକଲ୍ୟାଣକାରୀ ଯୋଜନାକୁ ଯେପରି ନେଇଗଲେ... ସେହିଭଳି ଆଧୁନିକ ଭିତ୍ତିଭୂମି ର କାମକୁ ମଧ୍ୟ ଆମେ ଛୋଟ ଛୋଟ ସହରରେ ପହଞ୍ଚାଉଛୁ । ଛୋଟ ଛୋଟ ସହରଗୁଡ଼ିକ ବଡ଼ ମେଟ୍ରୋ ସହର ଭଳି ଭଲ ବିମାନବନ୍ଦର ଏବଂ ରାଜପଥ ପାଇବାକୁ ଯୋଗ୍ୟ । ଏବଂ ଭାରତରେ ଯେଉଁ ଦ୍ରୁତ ସହରୀକରଣ ଘଟୁଛି, ୩୦ ବର୍ଷ ପୂର୍ବେ ଯେଉଁ ଯୋଜନା କରାଯିବା କଥା ତାହା ହୋଇପାରିଲା ନାହିଁ, ତାହାକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ଆଜି ଆମେ ଟାୟାର-୨ ଏବଂ ଟାୟାର-୩ ସହରର ଶକ୍ତି ବଢ଼ାଉଛୁ, ଯାହାଦ୍ୱାରା ସହରୀକରଣ ବନ୍ଦ ନ ହୁଏ ଏବଂ ସହରୀକରଣ ଏକ ସୁଯୋଗ ରେ ପରିଣତ ହୁଏ, ଆମେ ସେହି ଦିଗରେ କାମ କରୁଛୁ । ସବକା ସାଥ-ସବକା ବିକାଶର ଏହି ସ୍ୱପ୍ନ ହେଉଛି ଡବଲ ଇଞ୍ଜିନ ସରକାରଙ୍କ ମୂଳ ମନ୍ତ୍ର ।
ସାଥୀମାନେ
ଆଜି ଆଜମଗଡ଼, ମଉ ଓ ବାଲିଆକୁ ଅନେକ ରେଳ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉପହାର ମିଳିଛି। ଏହାବ୍ୟତୀତ ଆଜମଗଡ଼ ରେଳ ଷ୍ଟେସନର ମଧ୍ୟ ବିକାଶ କରାଯାଉଛି । ସୀତାପୁର, ଶାହାଜାହାନପୁର, ଗାଜିପୁର, ପ୍ରୟାଗରାଜ, ଆଜମଗଡ଼ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଜିଲ୍ଲା ସହ ଜଡ଼ିତ ରେଳ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ ଓ ଶିଳାନ୍ୟାସ କରାଯାଇଛି। ପ୍ରୟାଗରାଜ-ରାୟବରେଲି, ପ୍ରୟାଗରାଜ-ଚକେରୀ ଏବଂ ଶାମଲି-ପାନିପତ ସମେତ ଅନେକ ରାଜପଥର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗ୍ରାମ ସଡ଼କ ଯୋଜନାରେ ୫ ହଜାର କିଲୋମିଟରରୁ ଅଧିକ ରାସ୍ତା ଉଦଘାଟିତ ହୋଇଛି। ଏହି ବଢୁଥିବା ଯୋଗାଯୋଗ ପୂର୍ବାଂଚଳର କୃଷକ, ଏଠାକାର ଯୁବକ ଓ ଉଦ୍ୟୋଗୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ସୁବର୍ଣ୍ଣ ଭବିଷ୍ୟତ ଲେଖିବାକୁ ଯାଉଛି ।
ସାଥୀମାନେ,
କୃଷକମାନେ ସେମାନଙ୍କ ଉତ୍ପାଦିତ ଦ୍ରବ୍ୟର ଉପଯୁକ୍ତ ମୂଲ୍ୟ ପାଇବା ଆମ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରାଥମିକତା । ଆଜି ଏମଏସପି ପୂର୍ବ ତୁଳନାରେ ଅନେକ ଗୁଣ ଅଧିକ ଦିଆଯାଉଛି । ଚଳିତ ବର୍ଷ ଆଖୁ ଚାଷୀଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ମୂଲ୍ୟ ମଧ୍ୟ ୮ ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଛି। ଏବେ ଆଖୁର ଲାଭଦାୟକ ମୂଲ୍ୟ କ୍ବିଣ୍ଟାଲ ପିଛା ୩୧୫ ଟଙ୍କାରୁ ୩୪୦ ଟଙ୍କାକୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି। ଆଜମଗଡ଼ ଆଖୁ ଅଞ୍ଚଳରେ ଗଣନା କରାଯାଏ । ଆପଣମାନଙ୍କୁ ମନେ ଅଛି କି ଏହି ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶରେ ଯେଉଁମାନେ ସରକାର ଚଳାଉଥିଲେ ସେମାନେ ଆଖୁ ଚାଷୀଙ୍କୁ କେମିତି କନ୍ଦାଇ ଦେଉଥିଲେ । ସେମାନଙ୍କୁ ଟଙ୍କା ବହୁତ କଷ୍ଟରେ ମିଳୁଥିଲା ତ ପୁଣି କେତେବେଳେ ମିଳୁ ନ ଥିଲା । ବିଜେପି ସରକାର ହିଁ ହଜାର ହଜାର କୋଟି ଆଖୁ ଚାଷୀଙ୍କ ବକେୟା ପୈଠ କରିଛନ୍ତି। ଆଜି ଆଖୁ ଚାଷୀମାନେ ଠିକ୍ ସମୟରେ ଆଖୁର ମୂଲ୍ୟ ପାଉଛନ୍ତି। ଆଖୁ ଚାଷୀଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିବା ପାଇଁ ସରକାର ଅଧିକ ନୂଆ ଅଞ୍ଚଳ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ଵାରୋପ କରିଛନ୍ତି । ପେଟ୍ରୋଲ ସହିତ ମିଶ୍ରଣ ପାଇଁ ଆଖୁରୁ ଇଥାନଲ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଉଛି । କ୍ଷେତରେ ଥିବା ଧାନଖୁଣ୍ଟରୁ ବାୟୋଗ୍ୟାସ ଉତ୍ପାଦନ କରାଯାଉଛି। ଏହି ୟୁପିରେ ଚିନି କଳଗୁଡ଼ିକ କମ୍ ମୂଲ୍ୟରେ ବିକ୍ରି ଓ ବନ୍ଦ ହେଉଥିବା ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି। ବର୍ତ୍ତମାନ ଚିନି କଳ ମଧ୍ୟ ଆରମ୍ଭ ହେଉଛି ଏବଂ ଆଖୁ ଚାଷୀଙ୍କ ଭାଗ୍ୟ ମଧ୍ୟ ବଦଳିବାରେ ଲାଗିଛି । କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ଦେଉଥିବା ପିଏମ୍ କିଷାନ ସମ୍ମାନ ନିଧିରୁ ଏଠାକାର କୃଷକମାନେ ମଧ୍ୟ ଉପକୃତ ହୋଇଛନ୍ତି। କେବଳ ଆଜମଗଡ଼ର ପ୍ରାୟ ୮ ଲକ୍ଷ କୃଷକଙ୍କୁ ପିଏମ୍ କିଷାନ ସମ୍ମାନ ନିଧିରୁ ୨ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କା ମିଳିଛି।
ସାଥୀମାନେ
ସରକାର ସଠିକ୍ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ଓ ସଚ୍ଚୋଟତାର ସହ କାର୍ଯ୍ୟ କଲେ ହିଁ ଏତେ ବଡ଼ ଧରଣର ବିକାଶ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ହେବା ସମ୍ଭବ। ଦୁର୍ନୀତିରେ ବୁଡ଼ି ରହିଥିବା ପରିବାର ସରକାରରେ ଏତେ ବଡ଼ ଧରଣର ବିକାଶର କାର୍ଯ୍ୟ ପାଇଁ ଅସମ୍ଭବ ଥିଲା। ପୂର୍ବ ସରକାରରେ ଆଜମଗଡ଼ ଓ ପୂର୍ବାଂଚଳ କେବଳ ପଛୁଆ, ପଛୁଆପଣର ଶିକାର ହୋଇନଥିଲେ ବରଂ ସେହି ସମୟରେ ଏହି ସ୍ଥାନର ଭାବମୂର୍ତ୍ତିକୁ ଖରାପ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ କୌଣସି ସୁଯୋଗ ଛାଡିନଥିଲେ । ଏବଂ ଯୋଗୀ ଜୀ ବହୁତ ଭଲ ସ୍ପଷ୍ଟୀକରଣ ଦେଇଛନ୍ତି, ମୁଁ ଏହାର ପୁନରାବୃତ୍ତି କରୁନାହିଁ । ପୂର୍ବ ସରକାରଗୁଡ଼ିକରେ ଯେଉଁଭଳି ଭାବେ ଆତଙ୍କବାଦ ଓ ବାହୁବଳକୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖାଯାଇଥିଲା, ତାହା ସମଗ୍ର ଦେଶ ଦେଖିସାରିଛି। ଏହି ସ୍ଥିତିରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆଣିବା ପାଇଁ ଡବଲ ଇଞ୍ଜିନ ସରକାର ଏଠାକାର ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ନୂଆ ସୁଯୋଗ ଦେବା ପାଇଁ ନିରନ୍ତର କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି । ଆମ ସରକାରରେ ଯୁବକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ମହାରାଜା ସୁହେଲଦେବ ରାଜ୍ୟ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟର ଶିଳାନ୍ୟାସ ହୋଇଥିଲା, ଏହାକୁ ମଧ୍ୟ ଉଦଘାଟନ କରାଯାଇଥିଲା । ଆଜମଗଡ଼ ଡିଭିଜନର ଯୁବକମାନେ ବାରଣାସୀ, ଗୋରଖପୁର କିମ୍ବା ଗୋରଖପୁରରେ ଶିକ୍ଷା ପାଇଁ ଦୀର୍ଘ ଦିନ ଧରି କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି ।
ମୋତେ ପ୍ରୟାଗରାଜ ଯିବାକୁ ପଡୁଥିଲା । ପିଲାମାନଙ୍କୁ ଅନ୍ୟ ସହରକୁ ପଢ଼ିବା ପାଇଁ ପଠାଇଲେ ପିତାମାତାଙ୍କ ଉପରେ ଥିବା ଆର୍ଥିକ ବୋଝକୁ ମଧ୍ୟ ମୁଁ ବୁଝିପାରୁଛି | ଏବେ ଆଜମଗଡ଼ର ଏହି ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ଆମ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ପାଇଁ ଉଚ୍ଚଶିକ୍ଷାର ବାଟକୁ ସହଜ କରିବ। ଆଜମଗଡ଼, ମଉ, ଗାଜିପୁର ଏବଂ ଆଖପାଖ ଜିଲ୍ଲାର ପିଲାମାନେ ଏହି ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟରୁ ଶିକ୍ଷା ଲାଭ କରିପାରିବେ । ଆପଣ ମୋତେ କୁହନ୍ତୁ, ଆଜମଗଡ଼ ଏବଂ ମଉ ଭାଲାନରେ ଏହି ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ହେବା ଦ୍ୱାରା ସେମାନେ ଉପକୃତ ହେବେ କି? ନାହିଁ ? ହଁ କି ନାହିଁ ?
ସାଥୀମାନେ
ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ମଧ୍ୟ ଦେଶର ରାଜନୀତି ନିର୍ଦ୍ଧାରଣ କରୁଛି ଏବଂ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ମଧ୍ୟ ଦେଶର ବିକାଶର ଦିଗ ନିର୍ଦ୍ଧାରଣ କରୁଛି। ୟୁପିରେ ଡବଲ ଇଞ୍ଜିନ ସରକାର ଆସିବା ପରଠାରୁ ୟୁପିର ଚିତ୍ର ଏବଂ ଭାଗ୍ୟ ଉଭୟ ବଦଳିଯାଇଛି । ଆଜି କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଯୋଜନା କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିବାରେ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ଶ୍ରେଷ୍ଠ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରୁଥିବା ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ରହିଛି। ସେଥିପାଇଁ ମୁଁ କହୁନାହିଁ ଯେ ମୁଁ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶର ସାଂସଦ, ପରିସଂଖ୍ୟାନ କହୁଛି, ବାସ୍ତବତା କହୁଛି ଯେ ଆଜି ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ଆଗଧାଡିକୁ ଆସିଛି। ଗତ କିଛି ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଡବଲ ଇଞ୍ଜିନ ସରକାର ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶରେ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ବିକାଶ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି । ଏହା କେବଳ ୟୁପିର ଭିତ୍ତିଭୂମିକୁ ବଦଳାଇ ନାହିଁ, ବରଂ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ପାଇଁ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ନୂଆ ସୁଯୋଗ ମଧ୍ୟ ସୃଷ୍ଟି କରିଛି। ଆଜି ୟୁପିକୁ ରେକର୍ଡ ପରିମାଣର ପୁଞ୍ଜିନିବେଶ ସହ ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଉଛି। ଆଜି ୟୁପିକୁ ଶିଳାନ୍ୟାସ ସମାରୋହ ସହିତ ପରିଚିତ କରାଯାଉଛି । ଆଜି ଏକ୍ସପ୍ରେସୱେ ଏବଂ ରାଜପଥର ନେଟୱାର୍କ ସହିତ ୟୁପି କୁ ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଉଛି । ୟୁପିର ଆଲୋଚନା ଏବେ ଉନ୍ନତ ଆଇନ ଶୃଙ୍ଖଳା କୁ ନେଇ ପାଲଟିଛି । ଅଯୋଧ୍ୟାରେ ଭବ୍ୟ ରାମ ମନ୍ଦିର ପାଇଁ ଶହ ଶହ ବର୍ଷର ପ୍ରତୀକ୍ଷାର ଅନ୍ତ ଘଟିଛି। ଅଯୋଧ୍ୟା, ବନାରସ, ମଥୁରା ଏବଂ କୁଶୀନଗରର ବିକାଶ ଯୋଗୁଁ ୟୁପିରେ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ବହୁତ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି, ଏହାର ଫାଇଦା ସମଗ୍ର ରାଜ୍ୟକୁ ମିଳୁଛି । ଆଉ ଏହା ହେଉଛି ୧୦ ବର୍ଷ ପୂର୍ବେ ମୋଦି ଦେଇଥିବା ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି । ଆଜି ଆପଣଙ୍କ ଆଶୀର୍ବାଦରେ ସେହି ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି ପୂରଣ ହେଉଛି।
ସାଥୀମାନେ
ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ବିକାଶର ଶୀର୍ଷକୁ ଛୁଇଁବା ସହ ତୁଷ୍ଟୀକରଣର ବିଷ ମଧ୍ୟ ଦୁର୍ବଳ ହେବାରେ ଲାଗିଛି। ଗତ ନିର୍ବାଚନରେ ଆଜମଗଡ଼ବାସୀ ଏହା ମଧ୍ୟ ଦେଖାଇ ଦେଇଥିଲେ ଯେ ଯେଉଁଠି ପରିବାର ଲୋକେ ଏହାକୁ ନିଜର ଗଡ଼ ବୋଲି ଭାବୁଥିଲେ, ସେଠାରେ ଦିନେଶଙ୍କ ଭଳି ଜଣେ ଯୁବକ ଏହାକୁ ଭାଙ୍ଗି ଦେଇଥିଲେ। ସେଥିପାଇଁ ପରିବାର ଲୋକେ ଏତେ ନିରାଶ ହୋଇଛନ୍ତି ଯେ ସେମାନେ ଲଗାତାର ମୋଦିଙ୍କୁ ଗାଳି ଗୁଲଜ କରୁଛନ୍ତି। ଏହି ଲୋକମାନେ କହୁଛନ୍ତି ମୋଦିଙ୍କର ନିଜର ପରିବାର ନାହିଁ । ଏମାନେ ଭୁଲି ଯାଉଛନ୍ତି ଯେ ମୋଦିଙ୍କ ପରିବାର ହେଉଛି ଦେଶର ୧୪୦ କୋଟି ଲୋକଙ୍କୁ ନେଇ ପରିବାର, ଏହା ହେଉଛି ମୋଦିଙ୍କ ପରିବାର । ଆଉ ସେଥିପାଇଁ ଆଜି ଭାରତର କୋଣ ଅନୁକୋଣରୁ ଏକ ସ୍ୱର ଆସୁଛି, ସମସ୍ତେ କହୁଛନ୍ତି- ମୁଁ ମୋଦିଙ୍କ ପରିବାର ! ମୁଁ ମୋଦିଙ୍କ ପରିବାର ! ମୁଁ ମୋଦିଙ୍କ ପରିବାର ! ମୁଁ ମୋଦିଙ୍କ ପରିବାର ! ଏଥର ମଧ୍ୟ ଆଜମଗଡ଼କୁ ୟୁପିର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ସ୍ୱଚ୍ଛତାରେ ପଛରେ ପକାଇବାକୁ ପଡ଼ିବ ନାହିଁ। ଏବଂ ମୁଁ ଏହା ଜାଣେ, ମୁଁ ଏହା ଭଲ ଭାବରେ ଜାଣେ, ଯେ ଆଜମଗଡ଼ ଜୌନ ଚା ଜାଲା, ଉ କର ଲେବଲା । ସେଥିପାଇଁ ମୁଁ ଏହି ଭୂମିକୁ ଆହ୍ୱାନ କରୁଛି, ଦେଶ କ'ଣ କହୁଛି, ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ କ'ଣ କହୁଛି, ଆଜମଗଡ଼ କ'ଣ କହୁଛି। ମୁଁ ଏହା ହିଁ ଆହ୍ୱାନ କରୁଛି । ଏଥର..... ୪୦୦ କ୍ରସ୍ । ଏଥର..... ୪୦୦ କ୍ରସ୍ । ଏଥର..... ୪୦୦ କ୍ରସ୍ । ଏଥର..... ୪୦୦ କ୍ରସ୍ । ଏଥର ଆଜିର ବିକାଶ ମୂଳକ କାର୍ଯ୍ୟ ପାଇଁ ସବୁ ବର୍ଗର ଲୋକଙ୍କୁ ମୋର ଶୁଭେଚ୍ଛା । ଆଜମଗଡ଼ ଇତିହାସରେ ଏଭଳି ବିକାଶମୂଳକ କାର୍ଯ୍ୟ ପ୍ରଥମ। ଏହା ହେଉଛି ବିକାଶର ଉତ୍ସବ। ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରୁଛି ମୋ କଥା ଶୁଣନ୍ତୁ, ଯଦି ଆପଣମାନେ ସମସ୍ତେ ମୋତେ ପୂରା ସ୍ୱରରେ କହିବେ ତେବେ ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବି । ଆପଣ ମୋତେ ବିଶ୍ୱାସ କରିବେ କି? କରିବେ କି? ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ପ୍ରଥମେ ଆପଣଙ୍କ ମୋବାଇଲ୍ ଫୋନ୍ ବାହାର କରି ଏହାର ଫ୍ଲାସ ଲାଇଟ୍ ଅନ୍ କରନ୍ତୁ, ସମସ୍ତେ ନିଜ ମୋବାଇଲ୍ ଫୋନ୍ ର ଫ୍ଲାସ୍ ଲାଇଟ୍ ଅନ୍ କରିଦିଅନ୍ତୁ, ଯଦି ଷ୍ଟେଜ୍ ଲୋକଙ୍କ ପାଖରେ ମୋବାଇଲ୍ ଫୋନ୍ ଅଛି, ତେବେ ସମସ୍ତେ ନିଜ ନିଜର ମୋବାଇଲ୍ ଫୋନ୍ ର ଫ୍ଲାସ୍ ଲାଇଟ୍ ଅନ୍ କରିଦିଅନ୍ତୁ। ଦେଖନ୍ତୁ, ଏହା ହେଉଛି ବିକାଶର ଉତ୍ସବ, ଏହା ହେଉଛି ବିକାଶର ଉତ୍ସବ, ଏହା ହେଉଛି ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତର ସଂକଳ୍ପ, ଏହା ହେଉଛି ବିକଶିତ ଆଜମଗଡ଼ର ବିକାଶର ସଂକଳ୍ପ । ମୋ ସହିତ କୁହନ୍ତୁ -
ଭାରତ ମାତା କି - ଜୟ,
ଭାରତ ମାତା କି - ଜୟ,
ଭାରତ ମାତା କି - ଜୟ,
ବହୁତ ବହୁତ ଧନ୍ୟବାଦ

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address at the launch of various projects in Azamgarh, UP
10 MAR 2024 3:54PM by PIB Delhi
Bharat Mata ki—Jai!
Bharat Mata ki—Jai!
Present on the stage are Chief Minister of Uttar Pradesh, Shri Yogi Adityanath ji, Deputy Chief Minister Shri Keshav Prasad Maurya ji, State President of the Bharatiya Janata Party and member of the Legislative Council Shri Bhupendra Chaudhary ji, all hon’ble ministers of Uttar Pradesh, Members of Parliament, other dignitaries, and my dear brothers and sisters of Azamgarh.
Today, the star of Azamgarh is shining brightly. There was a time when other states of the country would join it if there was an event in Delhi. Today, an event is taking place in Azamgarh and thousands of people from different parts of the country are connected with us. I welcome and greet all those thousands of people who have joined us.
Friends,
Today, many development projects are being inaugurated here for the development of not only Azamgarh, but for the entire country. Azamgarh, which was once considered a backward area of the country, is now scripting a new chapter of development for the nation. Projects worth approximately 34,000 crore rupees have either been launched or inaugurated for several states from Azamgarh today. Along with Azamgarh, new terminal buildings have been inaugurated at airports in Shravasti, Moradabad, Chitrakoot, Aligarh, Jabalpur, Gwalior, Lucknow, Pune, Kolhapur, Delhi, and Adampur. The pace at which work has been completed for these terminals is exemplified by the Vijayaraje Scindia Airport in Gwalior, which was completed in just 16 months. Today, foundation stones have also been laid for new terminal buildings at airports in Kadapa, Belagavi, and Hubli. All these efforts will make air travel more convenient and accessible for the common people of the country.
But friends,
For the past several days, I have been inaugurating numerous projects from the same location across the country due to the constraints of time. And when people hear about so many airports, railway stations, airports, IIMs, AIIMS all being developed simultaneously in the country, they are amazed. Sometimes, those who used to hold onto old ways of thinking try to fit this also into their preconceived notions. And what do they say? Oh, this is the election season! What used to happen earlier during the election season? People in the previous governments would announce schemes just to hoodwink the public. Sometimes they were so audacious that they would even announce new railway schemes in Parliament. No one would question them afterward. And when I analysed it, I found that announcements were made 30-35 years ago, sometimes they would lay the foundation stones before elections and after that they would disappear. The stones too would disappear and so would be the leaders. It was just about making announcements. And I remember whenever I announced or laid the foundation stone of any project in 2019, the first headline would always be, "Look, this is because of the elections." Today, the country is witnessing that Modi is a man of his word. The projects that we launched in 2019 were not for the sake of elections. Today, you can see them being implemented and inaugurated. Please don’t see these projects through the lens of elections in 2024. This is the campaign of my endless journey of development, and I am running with swift pace towards the resolution of building a ‘Viksit Bharat’ (Developed India) by 2047, pushing the country at a fast pace, my friends. The people from all over the country connected today can see the love and affection from Azamgarh. I see that more people are enduring the heat of the sun than those seated inside the tent. This love is incredible.
Friends,
Along with infrastructure related to airports, highways, and railways, we have also accelerated development projects related to education, water, and environmental conservation in Azamgarh. I extend my congratulations to the people of Uttar Pradesh and all the states of the country for these development projects. I especially express gratitude to the people of Azamgarh who have come in such large numbers to bless us. And my dear brothers and sisters of Azamgarh, let me tell you one more guarantee from Modi? Should I tell you? Look, today's Azamgarh is not just the Azamgarh of yesterday; it is now a citadel, it will remain the fortress of development for eternity. This fortress of development will remain till eternity. This is Modi's guarantee, my friends.
Friends,
Today, a new history is being written in Azamgarh. Today everyone is very happy right from those who are living in Azamgarh to those who are settled abroad from here. This is not the first time; even earlier, when I inaugurated the Purvanchal Expressway, everyone in Azamgarh kept saying that now, after landing in Lucknow, we can reach here in just two and a half hours. Now, Azamgarh has got its own airport. Apart from that, due to the establishment of a medical college and a university, there is less need to go to Banaras for education and medical treatment.
Friends,
Your love and the development of Azamgarh are disturbing the sleep of the INDI alliance relying on casteism, nepotism, and vote banks. Purvanchal has witnessed politics of casteism and appeasement for decades. And this region has also seen the politics of development in the last 10 years, and it has gained further momentum under Yogi ji's leadership for the past 7 years. The people here have also seen the dangers of mafia raj and extremism, and now they are witnessing the rule of law. Today, cities like Aligarh, Moradabad, Chitrakoot, and Shravasti in Uttar Pradesh, which were once considered small and backward cities, have received new airport terminals. No one used to take care of these cities. Now, even air services are starting from here because rapid development is happening in these cities, and industrial activities are expanding here. Just as our government has extended welfare schemes beyond metro cities to small towns and rural areas, we are also taking modern infrastructure projects to small towns and villages. Small towns deserve good airports and highways as much as big metro cities. The rapid urbanization happening in Bharat, which should have been planned 30 years ago, did not happen. Keeping that in mind, we are strengthening Tier-2 and Tier-3 cities so that urbanization doesn't stop and becomes an opportunity. This is the direction in which we are working. "Sabka Saath, Sabka Vikas" (Collective Efforts, Inclusive Growth) is the fundamental mantra of the double-engine government's vision.
Friends,
Today, Azamgarh, Mau, and Ballia have received the gift of several railway projects. Additionally, development of Azamgarh railway station is also underway. Inaugurations and ground-breaking ceremonies of railway projects connected to Sitapur, Shahjahanpur, Ghazipur, Prayagraj, Azamgarh, and many other districts have also taken place. Inaugurations and ground-breaking ceremonies of several highways, including Prayagraj-Raebareli, Prayagraj-Chakeri, and Shamli-Panipat, have also been done just now. Under the Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana, more than 5,000 kilometers of roads have been inaugurated. This increasing connectivity is paving the way for a bright future for the farmers, youth, and entrepreneurs of Purvanchal.
Friends,
Our government's priority is to ensure that farmers get the right price for their produce. Today, the Minimum Support Price (MSP) being offered has increased significantly compared to before. There has been an 8% increase in remunerative prices this year for sugarcane farmers. Now, the remunerative price for sugarcane has increased from Rs. 315 to Rs. 340 per quintal. Azamgarh is counted among the sugarcane belts. Do you remember how the government used to treat sugarcane farmers in the previous administrations in Uttar Pradesh? They used to torment them. Their money used to be withheld and sometimes not even paid. It is the BJP government that has cleared thousands of crores in dues owed to sugarcane farmers. Today, sugarcane farmers are getting the right price for their crops in time. The government has also extended its support to sugarcane farmers in other new areas. Ethanol is being produced from sugarcane to mix in petrol. Biogas is being produced from crop residue. Uttar Pradesh has also witnessed the closure of sugar mills due to the sale of sugar at low prices. Now, sugar mills are opening up again, and the fate of sugarcane farmers is changing. The central government, which is providing the PM-Kisan Samman Nidhi, has also benefited farmers here. Nearly 8 lakh farmers alone in Azamgarh have received Rs. 2,000 crore from the PM-Kisan Samman Nidhi.
Friends,
Such rapid development on such a large scale is only possible when the government works with the right intentions and honesty. Development projects on such a large scale were impossible in corrupt family-oriented governments. In previous administrations, not only did Azamgarh and Purvanchal face the pain of backwardness, but they also did not refrain from tarnishing the region's image during that time. Yogi ji has described it very well; I am not repeating it. The protection given to terrorism and muscle power by previous governments has been seen by the entire country. The double-engine government is continuously working to change this situation and provide new opportunities to the youth here. In our government, the foundation stone for Maharaja Suheldev Rajya Vishwavidyalaya was laid, and its inauguration has also been done. For a long time, the youth of Azamgarh Mandal had to go to Banaras, Gorakhpur, or Prayagraj for education. I understand the financial burden on parents when they have to send their children to study in other cities. Now, this university in Azamgarh will make higher education easier for our youth. Now children from Azamgarh, Mau, Ghazipur, and many other districts around it will be able to pursue education from this university. Now tell me, will this university benefit Azamgarh, Mau, and the surrounding areas? Will it or not?
Friends,
Uttar Pradesh not only influences the politics of the country but is also determining the direction of the country's development. Both the image and destiny of Uttar Pradesh have changed since the double-engine government came to power in UP. Today, Uttar Pradesh is among the top-performing states in implementing central schemes. I am not saying this because I am a Member of Parliament from Uttar Pradesh; the numbers speak for themselves, and reality tells us that today Uttar Pradesh has stepped forward in the forefront. In recent years, the double-engine government has carried out development works worth lakhs of crores of rupees in Uttar Pradesh. This has not only transformed the infrastructure of UP but has also created millions of new opportunities for the youth. Today, UP's identity is being shaped by the record investment coming into the state. Today, UP's identity is being built from ground-breaking ceremonies. Today, UP's identity is being established through the network of expressways and highways. Discussions about UP now revolve around better law and order. The centuries-old wait for the magnificent Ram temple in Ayodhya has also been fulfilled. Tourism in UP has seen rapid growth due to the development of Ayodhya, Banaras, Mathura, and Kushinagar, benefiting the entire state. And this was the guarantee given by Modi 10 years ago. Today, that guarantee is being fulfilled with your blessings.
Friends,
As Uttar Pradesh touches new heights of development, the venom of appeasement is also losing its strength. In the last election, the people of Azamgarh showed that where the family considered their stronghold, a young man like Dinesh brought it down. Therefore, those inclined towards dynastic politics are continuously cursing Modi every day. These people are saying that Modi does not have his own family. They forget that Modi's family is the 1.4 billion people of the country; this is Modi's family. And that's why voices are echoing from every corner of India, everyone is saying - I am Modi's family! I am Modi's family! I am Modi's family! I am Modi's family! This time too, Azamgarh should not lag behind in the complete sweep of Uttar Pradesh. And I know very well that when Azamgarh wishes for something, it fulfils it.
Therefore, I urge everyone from this land, from what the country is saying, what Uttar Pradesh is saying, what Azamgarh is saying. I am calling upon that only. This time... beyond 400 (seats)! This time... beyond 400 (seats)! This time... beyond 400 (seats)! This time... beyond 400 (seats)! I extend my heartfelt wishes to the people of all regions for today's development works. The multitude of development projects launched today marks the first time in the history of Azamgarh. This is a festival of development. I urge you all. Will you listen to me? If you heed my words, let everyone speak loudly, only then I will tell you. Will you listen to me? Will you do it? Alright, let's do this, first take out your mobile phones, turn on the flashlights of your mobile phones, everyone turn on the flashlights of your mobile phones, even those on the stage, if they have mobile phones, turn on the flashlights of your mobile phones. Look, this is a celebration of development, this is the celebration of progress, this is the resolution of a ‘Viksit Bharat’ and this is the resolution of ‘Viksit Azamgarh’. Say it with me -
Bharat Mata ki—Jai!
Bharat Mata ki—Jai!
Bharat Mata ki—Jai!
Thank you very much.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.