ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୨୦୨୩-୨୪ ର ତୃତୀୟ ତ୍ରୟମାସରେ ୮.୪% ଜିଡିପି ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଭାରତୀୟ ଅର୍ଥନୀତିର ଶକ୍ତି ଏବଂ ଏହାର ସାମର୍ଥ୍ୟକୁ ଦର୍ଶାଉଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
29 FEB 2024 8:55PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ୨୦୨୩-୨୪ ର ତୃତୀୟ ତ୍ରୟମାସରେ ୮.୪% ଜିଡିପି ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଭାରତୀୟ ଅର୍ଥନୀତିର ଶକ୍ତି ଏବଂ ଏହାର ସମ୍ଭାବନାକୁ ଦର୍ଶାଉଛି। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ଦୋହରାଇଥିଲେ ଯେ ଆମର ପ୍ରୟାସ ଦ୍ରୁତ ଅର୍ଥନୈତିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଆଣିବା ଜାରି ରଖିବ ଯାହା ୧୪୦ କୋଟି ଭାରତୀୟଙ୍କୁ ଉନ୍ନତ ଜୀବନ ଯାପନ କରିବାରେ ଏବଂ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ଗଠନରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟ୍ବିଟରରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି;
୨୦୨୩-୨୪ ର ତୃତୀୟ ତ୍ରୟମାସରେ ୮.୪% ଜିଡିପି ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଭାରତୀୟ ଅର୍ଥନୀତିର ଶକ୍ତି ଏବଂ ଏହାର ସମ୍ଭାବନାକୁ ଦର୍ଶାଉଛି। ଆମର ପ୍ରୟାସ ଦ୍ରୁତ ଅର୍ଥନୈତିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଆଣିବା ଜାରି ରଖିବ ଯାହା ୧୪୦ କୋଟି ଭାରତୀୟଙ୍କୁ ଏକ ଉନ୍ନତ ଜୀବନ ଯାପନ କରିବାରେ ଏବଂ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ଗଠନରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ।

Prime Minister's Office
Robust 8.4% GDP growth in Q3 2023-24 shows the strength of Indian economy and its potential: Prime Minister
29 FEB 2024 8:55PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi said that robust 8.4% GDP growth in Q3 2023-24 shows the strength of Indian economy and its potential. He also reiterated that our efforts will continue to bring fast economic growth which shall help 140 crore Indians lead a better life and create a Viksit Bharat.
The Prime Minister posted on X;
“Robust 8.4% GDP growth in Q3 2023-24 shows the strength of Indian economy and its potential. Our efforts will continue to bring fast economic growth which shall help 140 crore Indians lead a better life and create a Viksit Bharat!”