Prime Minister's Office
Prime Minister expresses happiness over increased population of Leopards in India
Also praises to all those who are part of the various collective efforts towards wildlife protection
29 FEB 2024 8:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi expressed his happiness over increased population of Leopards in India. He said that this significant increase in leopard numbers is a testament to India's unwavering dedication to biodiversity.
Shri Modi also complimented to all those who are part of the various collective efforts towards wildlife protection.
India’s leopard population is estimated at 13,874 presently, up from 12,852 figures in 2018.
Through a X post, commenting over report on Status of Leopards in India today, Union Minister for Environment, Forest and Climate Change, Shri Bhupender Yadav informed that Central India recorded the highest population with Madhya Pradesh having 3,907 leopards.
Responding to the X post of Union Minister, Shri Modi said that;
“Great news! This significant increase in leopard numbers is a testament to India's unwavering dedication to biodiversity. I compliment all those who are part of the various collective efforts towards wildlife protection, paving the way for a sustainable coexistence.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারত্তা লিওপার্ত মশিং হেনগৎলকপদা প্রধান মন্ত্রীনা হরাওবা ফোঙদোকখ্রে
লম্লক্কী শা-উচেকশিং ঙাক-শেনবগী তোঙান-তোঙানবা থবকশিংদা শরুক য়ারিবশিংশু থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
29 FEB 2024 8:54PM by PIB Imphal
ভারত্তা লিওপার্ত মশিং হেনগৎলকপদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হরাওবা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না হায়খি শিংথাবা য়ানা লিওপার্ত মশিং হেনগৎলকপা অসি ভারতনা বাইওদাইভর্সিতিদা কৎথোকপগী খুদম অমনি।
লম্লক্কী শা-উচেকশিং ঙাক-শেনবগী তোঙান-তোঙানবা থবকশিংদা শরুক য়ারিবশিংশু শ্রী মোদীনা থাগৎপা ফোঙদোকখি।
হৌজিক ভারতকী অপুনবা লিওপার্ত মশিং 13,874 ওইগনি হায়না পানরি, মসি 2018 দা মশিং 12,852 ওইরম্বদগী হেনগৎলকপনি।
ভারত্তা লিওপার্তকী ফিবমগী মতাংদা এক্স পোস্ত অমগী খুৎথাংদা ঙসি, ইনভাইনরোনমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেত চেঞ্জগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী ভুপেন্দ্র যাদবনা হায়খি মধ্য প্রদেসতা লিওপার্ত 3,907 লৈদুনা ময়াই থংবা ভারতনা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না লৈরে।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরগী এক্স পোস্তকী পাউখুম পীরদুনা, শ্রী মোদীনা হায়খি;
“নুংঙাইবা পাউনি ! শিংথাবা য়ানা লিওপার্ত মশিং হেনগৎলকপা অসি ভারতনা বাইওদাইভর্সিতিদা কৎথোকপগী খুদম অমনি। তুংকোইনা পুন্না হিংমিন্নবগী লম্বী অমা শেম্নবা, লম্লক্কী শা-উচেকশিং ঙাক-শেনবগী তোঙান-তোঙানবা থবকশিংদা শরুক য়ারিবশিং ঐনা থাগৎচরি”।