Prime Minister's Office
PM to address ‘Viksit Bharat Viksit Madhya Pradesh’ programme on 29th February
PM to lay the foundation stone and dedicate to nation multiple development projects worth about Rs 17,000 crore across Madhya Pradesh
Sectors including irrigation, power, road, rail, water supply, coal and industry to get major impetus
In a step towards improving the delivery of government services to people, PM to launch the Cyber Tehsil project in Madhya Pradesh
Launch of these projects underscore PM’s vision to provide major boost to infrastructure, socioeconomic development and ease of living in Madhya Pradesh
27 FEB 2024 6:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the ‘Viksit Bharat Viksit Madhya Pradesh’ programme on 29th February, 2024 at 4 PM via video conferencing. During the programme, Prime Minister will lay the foundation stone and dedicate to nation multiple development projects worth about Rs 17,000 crore across Madhya Pradesh. The projects cater to a number of important sectors including irrigation, power, road, rail, water supply, coal, industry, among others. Prime Minister will also launch the Cyber Tehsil project in Madhya Pradesh.
Prime Minister will lay the foundation stone of irrigation projects worth more than Rs 5500 crore in Madhya Pradesh. These projects include Upper Narmada Project, Raghavpur Multipurpose Project, Basaniya Multipurpose Project. These projects will irrigate over 75000 hectares of agricultural land in Dindori, Anuppur and Mandla districts and augment the power supply and drinking water in the region. Prime Minister will also dedicate to the nation two micro irrigation projects worth more than 800 crore in the state. These include Parasdoh Micro Irrigation project and Aulliya Micro irrigation project. These micro irrigation projects will cater to the needs of more than 26,000 hectares of land in Betul and Khandwa districts.
Prime Minister will also dedicate to nation three railway projects constructed at a cost of more than Rs 2200 crores. The projects include project for third line in Virangana Lakshmibai Jhansi – Jakhlaun & Dhaura – Agasod route; Gauge conversion project in New Sumaoli-Jora Alapur railway line; and project for Powarkheda-Jujharpur rail line flyover. These projects will improve rail connectivity and contribute to the socio-economic development of the region.
For providing impetus to industrial development in the state, Prime Minister will also lay the foundation stone of multiple industrial projects worth about Rs 1000 crore across Madhya Pradesh. The projects include Mega Leather, Footwear and Accessories Cluster at Sitapur in Morena district; Plug and Play Park for garment Industry in Indore; Industrial Park Mandsour (Jaggakhedi Phase-2); and upgradation of Industrial Park Pithampur in Dhar district.
Prime Minister will dedicate to nation coal sector projects worth more than 1000 crore including the Jayant OCP CHP Silo, NCL Singrauli; and Dudhichua OCP CHP-Silo.
Strengthening the power sector in Madhya Pradesh, Prime Minister will also lay the foundation stones for six substations located in Panna, Raisen, Chhindwara and Narmadapuram districts. These substations will benefit the people of the region in eleven districts of the state namely Bhopal, Panna, Raisen, Chhindwara, Narmadapuram, Vidisha, Sagar, Damoh, Chhatarpur, Harda and Sehore. The substations will also benefit the industries of Mandideep industrial area.
Prime Minister will be laying the foundation stone for various projects worth about Rs 880 crore under AMRUT 2.0 and other schemes for augmentation and strengthening of water Supply systems in several districts across the state. Prime Minister will also dedicate to nation project for augmenting water supply in Khargone.
In a step towards improving the delivery of government services, the Cyber Tehsil project in Madhya Pradesh will ensure paperless, faceless, end to end online disposal of mutation of sale-purchase of complete khasra and record correction in revenue records. The project, which is implemented in all 55 districts of the state, will also provide a single revenue court for the entire M.P. It also uses email/ WhatsApp for communicating certified copy of final order to the applicant.
Prime Minister will lay the foundation stone of several important road projects in Madhya Pradesh, among other projects.
The launch of these projects underscores the Prime Minister’s vision to provide a major boost to infrastructure, socioeconomic development and ease of living in Madhya Pradesh.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ফেব্রুৱারি ২৯ দা ‘বিকসিত ভারত বিকসিত মধ্য প্রদেস’ থৌরমদা ৱা ঙাংগনি
প্রধান মন্ত্রীনা মধ্য প্রদেস শীনবা থুংনা লুপা করোর ১৭,৫০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি
মরুওইবা সেক্তরশিংগী মনুংদা ইথৈ-লৌখোঙ, পৱার, রেল, লম্বী, ঈশিং পীবা, কোয়লা অমসুং উদোগ য়াওরি
মীয়ামদা সরকারগী থবক-থৌরমশিং ফংহনবা ফগৎহন্নবা মাইকৈদা থাংজিনবা খোঙথাং অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা মধ্য প্রদেসতা সাইবর তেহসিল প্রোজেক হৌদোক্কনি
প্রোজেকশিং অসি হৌদোকপনা মধ্য প্রদেসতা ইনফ্রাস্ত্রকচর, খুন্নাইগী শেন-থুম চাউখৎপা অমসুং হিংবদা লাইবা হেনগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমগী মরুওইবা থম্লি
27 FEB 2024 6:42PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা ফেব্রুৱারি ২৯,২০২৪ দা নুংথিল পুং ৪ তাবদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ‘বিকসিত ভারত বিকসিত মধ্য প্রদেস’ থৌরমদা ৱা ঙাংগনি। থৌরম অদুদা, প্রধান মন্ত্রীনা মধ্য প্রদেস শীনবা থুংনা লুপা করোর ১৭,৫০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি। প্রোজেকশিং অদুগী মনুংদা য়াওরিবা মরুওইবা সেক্তরশিংদি ইথৈ-লৌখোঙ, পৱার, রেল, লম্বী, ঈশিং পীবা, কোয়লা অমসুং উদোগনি। প্রধান মন্ত্রীনা মধ্য প্রদেসতা সাইবর তেহসিল প্রোজেক হৌদোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মধ্য প্রদেসতা লুপা করোর ৫৫০০ হেনবগী ইথৈ-লৌখোং পীনবা প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি। হায়রিবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা অপ্পর নর্মাদা প্রোজেক, রাঘাবপুর মল্তিপর্পজ প্রোজেক, বসানিয়া মল্তিপর্পজ প্রোজেকনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা দিন্দোরি, অনুপ্পুর অমসুং মন্দলা জিলাশিংদা লৌবুক হেক্তর ৭৫০০ হেনবদা ঈশিং ফংহনগনি অমসুং লমদম অসিদা মৈ অমসুং থক্নবা ঈশিং ফংবা হেনগৎহনগনি। প্রধান মন্ত্রীনা রাজ্য অসিদা লুপা করোর ৮০০ হেনবগী মাইক্রো ইরিগেসন প্রোজেক অনি লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি। হায়রিবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা পারাদোস মাইক্রো ইরিগেসন প্রোজেক অমসুং আউল্লিয়া মাইক্রো ইরিগেসন প্রোজেক য়াওরি। হায়রিবা মাইক্রো ইরিগেসন প্রোজেকশিং অসিনা বেতুল অমসুং খন্দৱা জিলাশিংদা লম হেক্তর ২৬,০০০ হেনবগী দরকার ওইবশিং ফংহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মধ্য প্রদেসতা লুপা করোর ২২০০ হেন্না চঙনা শেমগৎপা রেলৱে প্রোজেক অহুম লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি। প্রোজেকশিংগী মনুংদা বিরঙ্গানা লক্সমীবাই ঝান্সি-জাখলাউন অমসুং ধাউরা-অগাসোদ রুত্তা অহুমশুবা লাইন; নিউ সুমাউলি-জোরা অলাপুর রেলৱা লাই গেজ ওনখৎপা; অমসুং পোৱারখেরা-জুঝারপুর রেল লাইন ফ্লাইওর প্রোজেক য়াওরি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা লমদম অসিদা রেলগী চৎথোক-চৎশিন অমসুং খুন্নাইগী শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহনগনি।
রাজ্য অসিদা উদোগ চাউখৎপা হেনগৎহন্নবা, প্রধান মন্ত্রীনা মধ্য প্রদেস শীনবা থুংনা লুপা করোর ১০০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা উদোগশিংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি। হায়রিবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা মোরেনা জিলাগী সিতাপুরদা মেগা লেদর, ফুদৱিয়ার অমসুং এসেসোরি ক্লস্তর; ইন্দোরদা গার্মেন্ত ইন্দস্ত্রিগী প্লগ এন্দ প্লে পার্ক; ধার জিলাদা ইন্দস্ত্রিএল পার্ক মান্দসৌর(জাগ্গাখেরি ফেজ-২); অমসুং ইন্দস্ত্রিএল পার্ক পীথমপুরা ফগৎহনবা য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১০০০ হেনবগী কোয়লা প্রোজেকশিং লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি। হায়রিবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা জয়ান্ত ও.সি.পি সি.ঐচ.পি সিলো, এন.সি.এল সিঙ্গ্রাউলি অমসুং দুধিচুয়া ও.সি.পি সি.ঐচ.পি সিলোনি।
মধ্য প্রদেসতা পৱার সেক্তর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা, প্রধান মন্ত্রীনা পান্না, রাইসেন, ছিন্দৱারা অমসুং নর্মাদাপুরম জিলাশিংদা সব-স্তেসন তরুক্কী উরেপ-উয়ুং তমগনি। হায়রিবা সব-স্তেসনশিং অসিনা রাজ্য অসিগী জিলা ১১ হায়বদি ভোপাল, পান্না, রাইসেন, ছিন্দৱারা, নর্মাদাপুরম, বিদিসা, সাগার, দামোস, ছাতারপুর, হারদা অমসুং সোহোরগী মীয়ামদা কান্নবশিং পীরগনি। মান্দিপ ইন্দস্ত্রিএল এরিয়াগী উদোগশিংদা সব-স্তেসনশিং অসিনা কান্নবা পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা অমরুত ২.০গী মখাদা লুপা করোর ৮৮০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং অমসুং রাজ্য অসিগী জিলা কয়াদা থক্নবা ঈশিং ফংহন্নবা অতোপ্পা স্কিমশিং ফগৎহন্নবা প্রোজেকশিংগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা খারগোনেদা থক্নবা ঈশিং ফংহন্নবা স্কিম ফগৎহনবগী প্রোজেক লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি।
মীয়ামদা সরকারগী থবক-থৌরমশিং ফংহনবা ফগৎহন্নবা মাইকৈদা থাংজিনবা খোঙথাং অমদা, মধ্য প্রদেসতা সাইবর তেহসিল প্রোজেক্না মপুংফাবা খাসরাগী লৈবা-য়োনবগী থবক্তা চে য়াওদবা, মীওইশিং হকথেংননা শরুক য়াদনা অমসুং ওনলাইন্দা মিউতেসন পাংথোকপা অমসুং রেভিনিয়ু রেকোর্দশিং চুমথোকপা য়াহল্লগনি। রাজ্য অসিগী জিলা ৫৫দা প্রোজেক অসি পায়খৎকনি অমসুং মধ্য প্রদেস শীনবা থুংবগী রেভিনিয়ু কোর্ত অমা খক লৈহল্লগনি। এপ্লিকান্তদা ফাইনেল ওর্দরগী সর্তিফাইদ কোপি পীনবা মসিদা ই-মেল/ৱাতসএপ্প শীজিন্নরে।
প্রধান মন্ত্রীনা মধ্য প্রদেসতা তোঙান-তোঙানবা মরুওইবা লম্বীগী প্রোজেকশিংশু উরেপ-উয়ুং তমগনি।
প্রোজেকশিং অসি হৌদোকপনা মধ্য প্রদেসতা ইনফ্রাস্ত্রকচর, খুন্নাইগী শেন-থুম চাউখৎপা অমসুং হিংবদা লাইবা হেনগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমগী মরুওইবা থম্লি।