Ministry of Information & Broadcasting
Prime Minister Shri Narendra Modi invites people to participate in Mera Pehla Vote Desh Ke Liye Campaign
Union Minister Shri Anurag Thakur launches Campaign Anthem
27 FEB 2024 4:26PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi has today issued a clarion call towards making the electoral process more participative and invited people from all walks of life to spread the message of “Mera Pehla Vote Desh Ke Liye” campaign in their own style among first time voters. The Prime Minister shared his message via a post on X.
Earlier today, Union Minister Shri Anurag Thakur launched the #MeraPehlaVoteDeshKeLiye Anthem on X. The campaign is aimed at encouraging young voters to exercise their democratic right to vote.
The Anthem can be watched at the link below:
https://youtu.be/JuUkj5VVGZo
Announcing the launch of the anthem on X the Minister said:
“A clarion call was given by our Honourable PM Shri @narendramodi ji in his recent Mann Ki Baat address & as the Nation gears up for its biggest festival of democracy, I urge all of you to join the #MeraPehlaVoteDeshKeLiye campaign and encourage young voters to exercise their democratic right.
Here it is, Tune in now to the #MeraPehlaVoteDeshKeLiye Anthem and share it with everyone.
Let’s take the campaign forward in our own ways & styles.
Let’s embrace this responsibility and celebrate the power of our collective voices online
@mygovindia and in the colleges!”
The anthem is an effort to contribute to the campaign launched by Election Commission of India towards voter awareness. Speaking about the campaigning in his Mann Ki Baat address, Prime Minister Shri Narendra Modi had said that the campaign focusses on encouraging first time voters to participate in the electoral process in large numbers. He had added that Bharat is proud of its youth power that is full of passion and energy and the more youth participate in the electoral process, the better the results will be for the country.
The Prime Minister had further said that the 18th Lok Sabha will be a symbol of aspirations of youth and this has increased the value of the youth vote manifold. The Prime Minister had also appealed to the influencers of the nation on Instagram and YouTube, from film industry, from literature, and other professionals to actively participate in this campaign and motivate the first-time voters.

ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
‘ମେରା ପହେଲା ଭୋଟ ଦେଶ୍‌କେ ଲିୟେ’ ଅଭିଯାନରେ ସାମିଲ ହେବାକୁ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଆମନ୍ତ୍ରଣ
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ଠାକୁରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଏହି ଅଭିଯାନର ସଙ୍ଗୀତ ଉନ୍ମୋଚିତ
27 FEB 2024 4:26PM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶର ନିର୍ବାଚନ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ଅଧିକ ସମାବେଶୀ କରିବା ସହ ଏଥିରେ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଲୋକଙ୍କୁ ସମ୍ପୃକ୍ତ କରାଇବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ଆହ୍ୱାନ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ଏହା ଛଡା “ମେରା ପହେଲା ଭୋଟ୍ ଦେଶ୍ କେ ଲିୟେ” (ଦେଶ ପାଇଁ ମୋର ପ୍ରଥମ ଭୋଟ) ଅଭିଯାନରେ ସାମିଲ ହେବାକୁ ସେ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ନିମନ୍ତ୍ରଣ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କ ବାର୍ତ୍ତା ‘ଏକ୍ସ’ ପୋଷ୍ଟ ମାଧ୍ୟମରେ ସେୟାର କରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏଥର ଯେଉଁମାନେ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ଭୋଟ ଦେବାକୁ ଯୋଗ୍ୟତା ଅର୍ଜନ କରିଛନ୍ତି ସେମାନେ ଏହି ଅଭିଯାନରେ ଆପଣ। ଢଙ୍ଗରେ ସାମିଲ ହେବା ଆବଶ୍ୟକ ।
ଏହା ପୂର୍ବରୁ କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ସିଂହ ଠାକୁର ‘ଏକ୍ସ’ରେ “ମେରା ପହେଲା ଭୋଟ ଦେଶ କେ ଲିୟେ” ଅଭିଯାନର ସଙ୍ଗୀତକୁ ଉନ୍ମୋଚନ କରିଥିଲେ । ଏହି ଅଭିଯାନର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ହେଲା ଦେଶର ଯୁବ ଭୋଟରମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ଅଧିକାର ସାବ୍ୟସ୍ତ କରିବା ପାଇଁ ଉତ୍ସାହିତ କରିବା । ଏହି ସଙ୍ଗୀତ ନିମ୍ନ ଲିଙ୍କ୍‌ରେ ଉପଲବ୍ଧ- https://youtu.be/JuUkj5VVGZo
ଏହି ସଙ୍ଗୀତ ସମ୍ପର୍କରେ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଠାକୁର ‘ଏକ୍ସ’ରେ କହିଛନ୍ତି ଯେ “ଆମ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ତାଙ୍କ ମନ୍ କି ବାତ୍ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ କହିଥିଲେ ଯେ ଦେଶ ଏହାର ସବୁଠୁ ବଡ ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ଉତ୍ସବ ପାଳନ କରିବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛି । ତେଣୁ ସମସ୍ତେ “ମେରା ପହେଲା ଭୋଟ ଦେଶ୍ କେ ଲିୟେ” ଅଭିଯାନରେ ସାମିଲ ହେବାକୁ ମୁଁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ ଜଣାଉଛି । ଯୁବ ଭୋଟରମାନେ ଏହି ଅଭିଯାନରେ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ସଂଖ୍ୟାରେ ସାମିଲ ହୋଇ ନିଜର ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ଅଧିକକୁ ସାବ୍ୟସ୍ତ କରିବାକୁ ଆଗେଇ ଆସନ୍ତୁ ।”
ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଠାକୁର ଏହି ଅଭିଯାନର ସଙ୍ଗୀତକୁ ଏହି ଅବସରେ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ସେୟାର କରିଥିଲେ । ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଆସନ୍ତୁ ଆମେ ସମସ୍ତେ ମିଳିମିଶି ଏହି ଅଭିଯାନକୁ ଆପଣା ଢଙ୍ଗରେ ଆଗକୁ ବଢାଇବା । ଆସନ୍ତୁ ସମସ୍ତେ ଏହି ଦାୟିତ୍ୱ ବହନ କରି ଆମର ମିଳିତ ସ୍ୱରର ଶକ୍ତିକୁ ଅନଲାଇନରେ ଉପଭୋଗ କରିବା ।
@mygovindia and in the colleges!”
ଦେଶର ନିର୍ବାଚନ କମିଶନ ଭୋଟରଙ୍କ ସଚେତନତା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଯେଉଁ ଅଭିଯାନ ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି ତାହାକୁ ସହାୟତା ଯୋଗାଇ ଆହୁରି ବ୍ୟାପକ କରିବାକୁ ଏହି ସଙ୍ଗୀତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇଛି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ତାଙ୍କର ଗତ ମନ୍ କି ବାତ୍ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଦେଶର ପ୍ରଥମ ଥର ଭୋଟର ହୋଇଥିବା ଯୁବବର୍ଗଙ୍କୁ ନିର୍ବାଚନ ପ୍ରକ୍ରିୟାର ବହୁ ସଂଖ୍ୟାରେ ସାମିଲ ହେବାକୁ ଅନୁରୋଧ ଜଣାଇଥିଲେ । ସେ ଆହୁରି କହିଥିଲେ ଯେ ଭାରତ ତାହାର ଯୁବ ଶକ୍ତିକୁ ନେଇ ଗର୍ବିତ । ଏହା ପାଖରେ ଅଫୁରନ୍ତ ଉତ୍ସାହ ଓ ପ୍ରଚୁର ଶକ୍ତି ରହିଛି । ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଯୁବବର୍ଗ ନିର୍ବାଚନରେ ଅଂଶ ଗ୍ରହଣ କଲେ ଦେଶ ପାଇଁ ଏହାର ଫଳାଫଳ ଅଧିକ ଭଲ ହେବ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆହୁରି କହିଥିଲେ ଯେ ଅଷ୍ଟାଦଶ ଲୋକସଭା ଯୁବବର୍ଗଙ୍କ ଆଶା ଆକାଂକ୍ଷାର ପ୍ରତୀକ ହେବ । ଏହା ଯୁବବର୍ଗଙ୍କ ଭୋଟ ମୂଲ୍ୟକୁ ଅଧିକ ବଢାଇବ । ପ୍ରଥମ ଥର ଭୋଟ ଦେବାକୁ ଥିବା ଭୋଟରଙ୍କୁ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ସଂଖ୍ୟାରେ ନିର୍ବାଚନରେ ଭାଗ ନେବାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିବାକୁ ସବୁ ଗଣମାଧ୍ୟମରେ ଅଭିଯାନ ଚଳାଇବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଛନ୍ତି ।