ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଭାରତୀୟ ପ୍ରସାରଣ ଉଦ୍ୟୋଗର ଅଭିଭାବକ: କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ଠାକୁର
“ପରିବର୍ତ୍ତିତ ନୂଆ ନୂଆ ଟେକ୍‌ନୋଲୋଜିକୁ ଆପଣାଇବା ପାଇଁ “ପ୍ରସାର ଭାରତୀ”ର ନିରଳସ ଉଦ୍ୟମ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଛି ଯେ ଡିଜିଟାଲ ଯୁଗରେ ମଧ୍ୟ ଏହା ପ୍ରାସଙ୍ଗିକ ଏବଂ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ରହିବ”
‘ଡାଟା ପ୍ରାଇଭେସି’ ଓ ଅତି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ତଥା ସମ୍ବେଦନଶୀଳ ସୂଚନାର ସୁରକ୍ଷା ଅଲଂଘନୀୟ; ଆମର ଡିଜିଟାଲ ଭିତ୍ତିଭୂମି ନିର୍ମାଣରେ ଏହି ଦୁଇଟି ବିଷୟର ସୁରକ୍ଷା ଓ ଗୋପନୀୟନତା ରକ୍ଷା ପାଇଁ ସବୁ ପ୍ରକାରର ପଦକ୍ଷେପ ଗ୍ରହଣ କରାଯିବ: ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଠାକୁର
“ଉଚ୍ଚମାନ ଓ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ବିଷୟବସ୍ତୁ (ପର୍ସନାଲ କଣ୍ଟେଣ୍ଟ)ର ଚାହିଦା ବଢୁଛି: ଏହାକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ପ୍ରସାରଣକାରୀ “ନେକଟ୍ସ ଜେନେରସନ ବ୍ରଡକାଷ୍ଟିଂ” ଭଳି ବିକଳ୍ପ ଇନୋଭେସନ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେବା ଆବଶ୍ୟକ”
ଜ୍ଞାନ ଓ ବୁଦ୍ଧିବିଦ୍ୟା ବଣ୍ଟନରେ ଅତି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ବିଇଏସ୍ ଏକ୍ସପୋ ଏକ ଉତ୍ତମ ପ୍ଲାର୍ଟଫର୍ମ ଭାବେ କାମ କରୁଛି
ଏହା ମାଧ୍ୟମରେ ବୁଦ୍ଧି, ବିଦ୍ୟା, ଜ୍ଞାନ ଓ ବିଚାରର ସେୟାରିଂ ସହିତ ପ୍ରସାରଣ ଉଦ୍ୟୋଗର ଭବିଷ୍ୟତ ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ଏକ ଅଂଶୀଦାରୀ ତିଆରି କରିହେବ
15 FEB 2024 5:02PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ଠାକୁର ଆଜି ନୂଆଦିଲ୍ଳୀଠାରେ ପ୍ରସାରଣ ଓ ଗଣମାଧ୍ୟମ ପ୍ରଯୁକ୍ତି (ବ୍ରଷ୍ଟକାଷ୍ଟିଂ ଆଣ୍ଡ ମିଡିଆ ଟେକ୍‌ନୋଲୋଜି ) ସଂକ୍ରାନ୍ତ ୨୮ତମ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ସମ୍ମିଳନୀ ତଥା ପ୍ରଦର୍ଶନୀକୁ ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିଛନ୍ତି । ଏହି ଅବସରରେ ସମବେତ ଜନତାକୁ ଉଦ୍‌ବୋଧନ ଦେଇ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଠାକୁର କହିଛନ୍ତି ଯେ ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଭାରତର ପ୍ରସାରଣ ଉଦ୍ୟୋଗର ଅବିଚଳିତ ଅଭିଭାବକ ଭାବେ କାମ କରୁଛି । ଏହାର ଦୃଢତା ଯୋଗୁଁ ପ୍ରସାରଣ ଉଦ୍ୟୋଗ ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ଲକ୍ଷ୍ୟପଥରେ ଚାଲିଛି। ସମୟର ଆହ୍ୱାନକୁ ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ ଏହା ପରିବର୍ତ୍ତନ ସହ ପାଦ ମିଳାଇ ଚାଲିଛି । ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ତାହାର ଜ୍ଞାନ, ବୁଦ୍ଧି ଓ ଦୂରଦୃଷ୍ଟି ବଳରେ ଏହି ଉଦ୍ୟୋଗକୁ ଠିକ୍ ରାସ୍ତାରେ ପରିଚାଳିତ କରୁଛି । ବିଶେଷକରି ଏହାକୁ ସମୟ ଉପଯୋଗୀ ଓ ପରିବର୍ତ୍ତନ ସହ ତାଳ ମିଳାଇ ଆଗକୁ ବଢିବାକୁ ବାଟ ଦେଖାଉଛି ।
ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଲୋକସେବା ପ୍ରସାରଣ (ପବ୍ଲିକ ସର୍ଭିସ ବ୍ରଡକାଷ୍ଟିଂ)ଙ୍କୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ଅଟଳ ଅଙ୍ଗୀକାର ସହିତ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି । ଏଥିପାଇଁ ନୂଆ ଡିଜାଇନ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇ ତାହାକୁ ସମାବେଶୀ ନୀତିରେ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରାଯାଉଛି । ଏଥିରେ ଗଣମାଧ୍ୟମ ସାକ୍ଷରତାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରାଯିବା ସହିତ ପ୍ରସାରଣ ମିଡିଆ ଉଦ୍ୟୋଗରେ ଘରୋଇ କ୍ଷେତ୍ରକୁ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାର ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଉଛି । ସେ ଆହୁରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତରେ ମିଡିଆ ଉଦ୍ୟୋଗ ଏକ ଦୃଢ, ସମାବେଶୀ ଏବଂ ଗତିଶୀଳ ପ୍ରସାରଣ ଏବଂ ମିଡିଆ ପରିତନ୍ତ୍ରର ଆଧାରଶୀଳା ରଖିଛି ଯାହା ବିବିଧ, ସୂଚନା ମୂଳକ ଏବଂ ଦାୟିତ୍ୱ ସମ୍ପନ୍ନ ।
ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଲୋକସେବା ପ୍ରସାରଣ (ପବ୍ଲିକ ସର୍ଭିସ ବ୍ରଡକାଷ୍ଟିଂ)କୁ ସୁଦୃଢ କରିବାକୁ ହେବ । ଦେଶର ବିବିଧ ଆବଶ୍ୟକତାକୁ ପୂରଣ କରିବାକୁ ଏହାର ବିଷୟବସ୍ତୁ ବା କଣ୍ଟେଣ୍ଟର ଗୁଣ ଓ ମାନ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଉଚ୍ଚ କୋଟିର ତଥା ସମୟ ଉପଯୋଗୀ ହେବା ଆବଶ୍ୟକ । ଏଥି ପାଇଁ ଭାରତକୁ ଏକ ଅନୁପମ ରାସ୍ତା ବାଛିବାକୁ ପଡିବ । ଏଥିରେ ଆମ ଦେଶର ସମୃଦ୍ଧ ସଂସ୍କୃତି ଓ ଐତିହ୍ୟର ଛାପ ସ୍ପଷ୍ଟ ରହିବ । ସେ ଆହୁରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ‘ପ୍ରସାରୀ ଭାରତୀ’ ଆମ ଦେଶର ଗାଥାକୁ ଏକ ସଫଳ ଆକାର ଦେବାରେ ଅତି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ନିର୍ବାହ କରିଛି । ଦୂରଦର୍ଶନର କଳାଧଳା ପରଦାରୁ ଏଚ୍‌ଡି ଏବଂ ଏବେ ୪କେ ଡିଜିଟାଲ ପରିବର୍ତ୍ତନ, ଆନାଲଗ୍ ମିିଡିୟମ ୱେଭରୁ ଡିଆର୍‌ଏମ୍ ଓ ବର୍ତ୍ତମାନ ଆକାଶବାଣୀର ଏଫ୍‌ଏମ୍‌, ଦୂରଦର୍ଶନ ଓ ଆକାଶବାଣୀର ବିବିଧ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ, ପିଢି ପରେ ପିଢି ଭାରତୀୟମାନଙ୍କୁ ସୂଚିତ, ଅବଗତ, ଶିକ୍ଷିତ ଓ ଆନନ୍ଦିତ କରି ଆସୁଛି । ‘ଆନାଲଗ୍‌’ ଯୁଗରୁ ଆଜିର ଡାଇନାମିକ ଡିଜିଟାଲ ପରିତନ୍ତ୍ର-ଆମ ପ୍ରସାରଣକାରୀ ଏକ ଲମ୍ବା ପଥ ଅତିକ୍ରମ କରିଛନ୍ତି । ସେମାନଙ୍କ ଯାତ୍ରାରେ ରହିଛି ଦୃଢତା, ସ୍ଥିରତା, ନବସୃଜନ ଓ ଉତ୍କର୍ଷ ପାଇଁ ଅଟଳ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧତା ।
ଶ୍ରୀ ଠାକୁର କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଯୁକ୍ତି ଗତ ବିକାଶ ଉଭୟ ସୁଯୋଗ ଓ ଆହ୍ୱାନ ସୃଷ୍ଟି କରେ । ଏଥିରେ ଉଚ୍ଚମାନ, ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ବିଷୟବସ୍ତୁ (ପରସନାଲାଇଜଡ କଣ୍ଟେଣ୍ଟ) ବିଭିନ୍ନ ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ଅଧିକ ଦେଖାଯାଉଛି । ଚାହିଦା ବୃଦ୍ଧି ଯୋଗୁଁ ଏହା ସମ୍ଭବ ହୋଇଛି । ଏଥି ପାଇଁ ନୂଆ ଯୁଗର ଓ ନବ ପ୍ରଯୁକ୍ତି ବିଶିଷ୍ଟ ପ୍ରସାରଣ ସାମଗ୍ରୀର ଆବଶ୍ୟକତା ଅଧିକ ରହିଛି । ଏହା ବିନା ଏ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆଗକୁ ବଢିହେବ ନାହିଁ । ଏ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଦେଶୀ ଗବେଷଣା ଓ ଉନ୍ନୟନକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ରହିଛି । ଏହା ଦ୍ୱାରା ଆମ ଦେଶର ବିଜ୍ଞାନ ଓ ପ୍ରଯୁକ୍ତିଗତ ପ୍ରତିଭାକୁ ବିନିଯୋଗ କରି ଉଦ୍ୟୋଗ, ଶିକ୍ଷାବିତ୍ ଓ ଅନ୍ୟମାନଙ୍କ ସହ ଅଂଶୀଦାରୀ ତିଆରି କରି ହେବ । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏ କ୍ଷେତ୍ରର ଆମେ ଆଜି ଯେଉଁ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ଗ୍ରହଣ କରିଛୁ ତାହା ଆମକୁ ପ୍ରସାରଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ହେବାର ସ୍ୱପ୍ନ ପୂରଣ କରିବାରେ ସହାୟକ ହେବ ।
ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ‘ପ୍ରସାର ଭାରତୀ’ ପରିବର୍ତ୍ତିତ ନୂତନ ଟେକ୍‌ନୋଲୋଜିକୁ ଆପଣାଇବା ପାଇଁ ତାହାର ନିରଳସ ଉଦ୍ୟମ ଜାରି ରଖିଛି । ଡିଜିଟାଲ ଯୁଗରେ ଏହା ଯେପରି ପ୍ରାସଙ୍ଗିକ ଓ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ରହିପାରିବ ସେଥିପାଇଁ ସମସ୍ତ ଆନୁଷଙ୍ଗିକ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଛି । ସେ ଆହୁରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ଡାଟା ପ୍ରାଇଭେସି ଓ ଅତି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ତଥା ସମ୍ବେଦନଶୀଳ ତଥ୍ୟ / ସୂଚନାର ସୁରକ୍ଷା ଏକ ଅଲଂଘନୀୟ ବ୍ୟାପାର । ଏହା ସହିତ କସ୍ମିନକାଳେ ସାହସ କରି ହେବ ନାହିଁ । ତେଣୁ ଆମର ଡିଜିଟାଲ ଭିତ୍ତିଭୂମି ନିର୍ମାଣରେ ଏହି ଦୁଇଟି ବିଷୟର ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ଗୋପନୀୟତା ରକ୍ଷା ପାଇଁ ସବୁ ପ୍ରକାର ପଦକ୍ଷେପ ଗ୍ରହଣ କରାଯିବ ।
ଉଚ୍ଚମାନ ବିଶିଷ୍ଟ ପ୍ରସାରଣ ଓ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ବିଷୟବସ୍ତୁର (ପର୍ସନାଲଜ୍ କଣ୍ଟେଣ୍ଟ)ର ଚାହିଦା ବଢୁଥିବାରୁ ଏହାକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ପ୍ରସାରଣକାରୀ ନେକ୍ସଟ ଜେନେରେସନ ବ୍ରଡ କ୍ରାଷ୍ଟିଂ ବା ପରବର୍ତ୍ତୀ ପିଢିର ପ୍ରସାରଣ ଭଳି ବିକଳ୍ପ ଇନୋଭେସନ ଉପରେ ଗୁରୁ୍‌ତ୍ୱ ଦେବା ଆବଶ୍ୟକ । ନଲେଜ ଓ ଉଇଜଡମ ସେୟାର କରିବା ପାଇଁ ବିଇଏସ୍ ଏକ୍ସପୋ ଏକ ଉତ୍ତମ ପ୍ଳାଟଫର୍ମ ଭାବେ କାମ କରୁଛି । ଏହା ମାଧ୍ୟମରେ ବୃଦ୍ଧି, ବିଦ୍ୟା,ଜ୍ଞାନ, ବିଚାର ଆଦିର ସେୟାରିଂ ସହିତ ପ୍ରସାରଣ ଉଦ୍ୟୋଗର ଭବିଷ୍ୟତ ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ଏକ ଉତ୍ତମ ଅଂଶୀଦାରୀ ତିଆରି କରିହେବ ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ସଚିବ ଶ୍ରୀ ସଞ୍ଜୟ ଜିଜୁ କହିଥିଲେ ଯେ ମିଡିଆ ଜଗତର ଉପଭୋକ୍ତାଙ୍କ ସ୍ୱାର୍ଥ ରକ୍ଷା ପାଇଁ ତାଙ୍କ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ସଚେତନ ଏବଂ ସେ ଦିଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି । ଗଣମାଧ୍ୟମର ସ୍ୱଚ୍ଛତା ରକ୍ଷା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦିଆଯାଉଛି । ୨୦୨୩ରେ ଏକ ଚିଠା ପ୍ରସାରଣ ସେବା ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ବିଲ ମଧ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇଛି ।
ଟ୍ରାଇର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଶ୍ରୀ ଅନିଲ କୁମାର ଲାହୋଟି କହିଥିଲେ ଯେ ଭାରତରେ ମିଡିଆ ଉଦ୍ୟୋଗର ଅଭିବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ବିପୁଳ ସୁବିଧା ସୁଯୋଗ ରହିଛି ।
ପ୍ରସାର ଭାରତୀର ମୁଖ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟନିର୍ବାହୀ ଶ୍ରୀ ଗୌରବ ଦ୍ୱିବେଦୀ ତାଙ୍କ ଉଦ୍‌ବୋଧନରେ ଗଣମାଧ୍ୟମ ଜଗତର ଦ୍ରୁତ ଓ ବ୍ୟାପକ ପରିବର୍ତ୍ତନ ସମ୍ପର୍କରେ କହିଥିଲେ ଯେ ଏବେ ଖାଉଟିଙ୍କ ରୁଚି ଅନୁସାରେ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ବିଷୟବସ୍ତୁ ପ୍ରସ୍ତୁତି ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦିଆଯିବା ଉଚିତ ।
ବିଇଏସ୍‌ର ସଭାପତି ଶ୍ରୀ ସୁନୀଲ ଏଥିରେ ସ୍ୱାଗତ ଭାଷଣ ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ ।

Ministry of Information & Broadcasting
Ministry of Information and Broadcasting steadfast guardian of India's broadcasting industry: Union Minister Shri Anurag Thakur
“Prasar Bharati’s tireless efforts to adapt to the evolving technological landscape have ensured that it remains relevant and impactful in the digital age also”
Data privacy and security of sensitive information of paramount importance, must prioritize protection of sensitive information and take steps for integrity of our digital infrastructure: Shri Thakur
“Demand for high-quality, personalized content surging, Broadcasters must embrace innovative options like Next Gen broadcasting”
BES Expo serves as a perfect platform for this critical collaboration of sharing wisdom & knowledge, exchanging ideas, and forging partnerships that will shape the future of the broadcasting industry
15 FEB 2024 5:02PM by PIB Delhi
Union Minister for Information and Broadcasting Shri Anurag Thakur today inaugurated the 28th International Conference and Exhibition on Broadcast and Media Technology in New Delhi. Addressing the audience during the inaugural session the Minister said that the Ministry of Information and Broadcasting has been a steadfast guardian of India's broadcasting industry, steering it through the winds of change with wisdom and foresight. Its unwavering commitment in promoting public service broadcasting, designing and implementing inclusive policies, media literacy initiatives and encouraging private participation in broadcasting and media industry has laid the foundation for a vibrant, inclusive and resilient broadcasting and media ecosystem in India, which is diverse, informative, and responsible.
The Minister called for strengthening of Public Service Broadcasting to provide quality content that caters to the diverse needs of our nation saying India must carve its unique path, recognizing the rich canvas of our cultural heritage. He further remarked that Prasar Bharati, has played a pivotal role in shaping the narrative of our nation. “From the grainy black-and-white screens of Doordarshan to its HD and Now 4K digital transition, from analog Medium Wave to DRM and now FM of Akashvani, the diverse programming of Doordarshan and All India Radio has informed, educated, and entertained generations of Indians. From the analog era to the dynamic digital landscape of today, our broadcasters have traversed a path marked by resilience, innovation, and unwavering commitment to excellence”, he said.
Shri Thakur said that technological advancements present both opportunities and challenges and the demand for high-quality, personalized content across multiple platforms is surging. To that end, developing the latest generation of broadcasting equipment has become an imperative. Stating that there was a need to encourage indigenous R&D, nurturing our scientific talent and fostering partnerships between industry and academia, he said that Our actions today will determine the success of our dream for self-reliant broadcasting.
The Minister went on to state that New Direct to Mobile (D2M) technologies offer exciting content possibilities for terrestrial broadcasting not only to television but also on handheld devices- Mobile phones, pads etc on anywhere, any time basis, and that too without the need of Internet. We must explore and embrace innovative options of broadcasting like Next Gen broadcasting which shall not only ensure wider reach to cater to all strata of our society but also serve as a catalyst for ever evolving user experience.
He further delved into the importance of data security and said that in an increasingly interconnected world, safeguarding data privacy and security of sensitive information is of paramount importance. India's efforts in developing indigenous cyber-security solutions underscore our commitment to data security, aligning with global Data Protection regulations. As we harness the power of technology to drive innovation in the broadcasting eco-system, let us ensure that we prioritize the protection of sensitive information and also not forget steps required for the integrity of our digital infrastructure.
The Minister reminded the audience of our responsibility towards the environment and said that embracing sustainable practices in broadcasting operations is not just a moral imperative but a strategic necessity also. By minimizing our carbon footprint and reducing waste, we can lead global initiatives like the ABU's "Green Broadcasting" project. India's research and development in solar-powered broadcast equipment and energy-efficient studios position us as leaders in sustainable broadcasting, reflecting our commitment to environmental stewardship, he added.
Noting that the media landscape was undergoing a metamorphosis with audiences' taste migrating to OTT platforms and demanding personalized content, Shri Thakur said that we must acknowledge this shift and adapt accordingly. Our content creation strategies, latest technology adoption and regulatory frameworks need to evolve at a rapid pace to remain relevant in this dynamic environment.
On the same note the Minister cautioned that content regulation also requires careful consideration. Striking a balance between freedom of expression and upholding societal values is paramount. We must foster an environment where creative expression thrives within reasonable boundaries, ensuring responsible and ethical content.
Speaking about this edition of the Expo, Shri Thakur said that the BES Expo serves as a perfect platform for this critical collaboration of sharing wisdom & knowledge, exchanging ideas, and forging partnerships that will shape the future of the broadcasting industry.
Shri Sanjay Jaju, Secretary, Ministry of I&B during his statement stressed that the Ministry is aware of the need of protecting interests of consumers and media transparency and has accordingly floated a draft broadcast services (Regulation) Bill 2023 for consultation.
Chairman, TRAI, Shri Anil Kumar Lahoti emphasized that the broadcasting sector holds a vast potential for growth.
Shri Gaurav Dwivedi, CEO, Prasar Bharati also spoke on the occasion and highlighted the fast-changing media landscape especially the ways in which media is being consumed now. He stressed this has increased the need of good content as viewers have now much wider choices. He also stressed on the need of preserving spectrum for public service broadcaster for meeting its needs of D2M and terrestrial transmission. In his welcome address Sri Sunil, President, BES spoke about the challenges faced by Media due to evolving new technologies such as D2M.