প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীগী য়ুনাইতেদ অরাব ইমিরেৎস খোঙচৎ (ফেব্রুৱারী 13-14, 2024)
10 FEB 2024 5:37PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফেব্রুৱারী 13-14, 2024দা য়ুনাইতেদ অরাব ইমিরেৎস (UAE)গী ওফিসিএল ওইবা খোঙচৎ অমা চৎকনি।
মসিনা ইং 2015গী মতুংদা প্রধান মন্ত্রী মোদীগী তরেৎশুবা খোঙচৎ অমসুং হৌখিবা থা নিপানগী মনুংগী ওইনা অহুমশুবা খোঙচৎ ওইগনি। প্রধান মন্ত্রীনা খোঙচৎ অসিগী মনুংদা UAEগী রাস্ত্রপতি, হিস হাইনেস শৈখ মোহম্মদ বিন জায়েদ অল নহ্যানগা উন্নদুনা বাইলেতরেল মীফম অমা ফমগনি। লুচিংবা অনিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈবা স্ত্রেতজিক পার্ত্নরশিপ্পু হেন্না চেৎশিলহন্নবা, পাকথোক চাউথোক্নবা অমসুং মপাঙ্গল হেন্না লৈহন্নবা পাম্বৈ কয়াগী মতাংদা খন্নগনি অমসুং অপাম্বা মান্নবা রিজনেল অমসুং মালেমগী শিংনবা কয়াগী মতাংদা মশাগী ৱাখল্লোন ফোংদোক্নগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা UAEগী উপ-রাস্ত্রপতি, প্রধান মন্ত্রী অমসুং দিফেন্স মন্ত্রী, হিস হাইনেস শৈখ মোহমদ বিন রশিদ অল মক্তুমগসু উন্নগনি। মহাক্কী পাউজেলগী মতুং ইন্না, প্রধান মন্ত্রীনা দুবাইদা পাংথোক্কদবা ৱর্ল্দ গবর্নমেন্ত সম্মিত 2024দা অথোইবা মীথুংলেন ওইনা শরুক য়াগনি অমসুং সম্মিত অসিদা অখন্নবা ৱারোলসু থমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা অবু ধাবীগী খ্বাইদগী অহানবা হিন্দু লাইশঙ, BAPS মন্দির শঙ্গাগনি। মহাক্না UAEদা লৈবা ভারতকী খুন্নাইগী মফমদা অবু ধাবীগী জায়েদ স্পোর্ত সিতীদা পাংথোকপা থৌরম অমদা ৱা ঙাঙগনি।
ভারত অমসুং UAEগী মরক্তা নুংশি-চানবা, নক্নবা অমসুং শক্তম কয়া লোঙবা মরী লৈনৈ অমসুং মরী অসিবু রাজনীতি, চৎনবী অমসুং শেন্মিৎলোনগী অচেৎপা মরীনা মপাঙ্গল হাপ্লি। প্রধান মন্ত্রীগী ইং 2015গী মশক নাইরবা UAE খোঙচৎকী মতুংদা, লৈবাক অনিগী বাইলেতরেল মরীনা কম্প্রিহেন্সিব স্ত্রেতজিক পার্ত্নরশিপকী থাক্তা য়ৌখিবনি। লৈবাক অনিনা ফেব্রুৱারী 2022দা কম্প্রিহেন্সিব ইকোনোমিক স্ত্রেতজিক পার্ত্নরশিপ (CEPA) অমগী খুৎয়েক পীনখি অমসুং ক্রোস-বোর্দর ত্রাঞ্জেক্সনগীদমক্তা ইন্দিয়ন রুপী অমসুং AED শিজিন্নবা খুমাং চাউশিলহন্নবা জুলাই 2023দা লোকেল করেন্সী সেত্তলমেন্ত (LCS) সীস্তেম অমগী খুৎয়েক পীনখি।
লৈবাক অনি অসিনা ইং 2022-23দা চাউরাকপা USD বিলিয়ন 85কী বাইলেতরেল ত্রেদ তৌদুনা অমনা অমগী খ্বাইদগী মকোক থোংবা ত্রেদিং পার্ত্নর ওইখি। UAEনা ইং 2022-23দা ফোরেন দাইরেক্ত ইনভেস্তমেন্তকী মতাংদা ভারতকী ওইনা মকোক থোংবা ইনভেস্তর মরিগী মনুংদা চনখি।
মীওই মিলিয়ন 3.5 (চাউরাকপা) লৈবা মপাঙ্গল লৈবা অমসুং মতিক লৈবা ইন্দিয়ন কম্ম্যুনিতীনা UAEগী খ্বাইদগী চাউবা এক্সপেত্রিএত গ্রুপ ওইরি। মখোয়গী হোস্ত লৈবাক অসিগী চাউখৎ থৌরাংদা মশক থোকপা থৌদাং য়াবগী মতৌনা ঐখোয়গা UAEগা লৈনরিবা মশক নাইবা বাইলেতরেল মরী অসিদা তেংবাংবা খ্বাইদগী মরু ওইবা হীরম অমা ওইরিবনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s visit to the United Arab Emirates (February 13-14, 2024)
10 FEB 2024 5:37PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will pay an official visit to the United Arab Emirates (UAE) from 13 to 14 February 2024.
This will be Prime Minister Modi's seventh visit to the UAE since 2015 and the third in the last eight months. During the visit, Prime Minister will hold bilateral meetings with His Highness Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, the President of the UAE. The two leaders will discuss ways to further deepen, expand and strengthen the strategic partnership between the countries and exchange views on regional and international issues of mutual interest.
Prime Minister will also meet with His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vice President, Prime Minister and Defence Minister of UAE. At his invitation, Prime Minister will participate in the World Government Summit 2024 to be held in Dubai as Guest of Honour and deliver a special keynote address at the Summit.
Prime Minister will inaugurate the BAPS Mandir, the first Hindu temple in Abu Dhabi. He will also be addressing the Indian community in the UAE at an event in Zayed Sports city in Abu Dhabi.
India and UAE enjoy warm, close and multi-faceted relations underpinned by strong political, cultural and economic linkages. Following the landmark visit of Prime Minister Shri Narendra Modi to UAE in August 2015, bilateral relations between the two countries been elevated to a Comprehensive Strategic Partnership. Both countries signed a Comprehensive Economic Partnership Agreement (CEPA) in February 2022 and a Local Currency Settlement (LCS) System in July 2023 to promote the use of Indian Rupee and AED for cross-border transactions.
The two countries are among each other’s top trading partners with a bilateral trade of about US$ 85 billion in 2022-23. UAE is also among the top 4 investors in India in terms of foreign direct investments in 2022-23.
About 3.5 million strong and vibrant Indian community forms the largest expatriate group in UAE. Their positive and well-appreciated contribution in the development of their host country has been an important anchor of our excellent bilateral engagement with the UAE.