Prime Minister's Office
PM congratulates Ustad Zakir Hussain and others for bagging 'Best Global Music' award at Grammys
05 FEB 2024 2:51PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, congratulated musicians Ustad Zakir Hussain, Rakesh Chaurasia, Shankar Mahadevan, Selvaganesh V and Ganesh Rajagopalan for winning the Grammy award for the 'Best Global Music' today.
Their band 'Shakti', a fusion music group, has won the prestigious award for 'This Moment'.
He said that their exceptional talent and dedication to music have won hearts worldwide, making India proud.
The Prime Minister posted on X:
"Congratulations Zakir Hussain, Rakesh Chaurasia, Shankar Mahadevan, Selvaganesh V and Ganesh Rajagopalan on your phenomenal success at the Grammys! Your exceptional talent and dedication to music have won hearts worldwide. India is proud! These achievements are a testament to the hardwork you keep putting in. It will also inspire the new generation of artists to dream big and excel in music."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
গ্রাম্মিদা ‘বেস্ত গ্লোবেল মিউজিক’ মনা ফংবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা উস্তাদ জাকির হুসেন অমসুং অতোপ্পশিং থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
05 FEB 2024 2:51PM by PIB Imphal
ঙসি ‘বেস্ত গ্লোবেল মিউজিক’ গ্রাম্মি মনা ফংবগীদমক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঈশৈগী লমদা শক্নাইরবশিং উস্তাদ জাকির হুসেন, রাকেস চৌরাসিয়া, সঙ্কর মহাদেবন, সেলবাগনেস ভি অমসুং গনেস রাজাগোপালন থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
‘শক্তি’ হায়রিবা মখোয়গী ফিউজন মিউজিক কাংবু অসিনা ‘থিস মুভমেন্ত’ এলবুমগীদমক লেমজনিঙাই ওইরবা মনা অসি ফংখিবনি।
মহাক্না হায়খি মখোয়গী ঈশৈগী অখন্নবা হৈথোই-শিংথোইবা অমসুং কৎথোকপনা মালেম শীনবা থুংবগী থম্মোয় জয় তৌখিবনি, ভারত চাউথোকচবা পোকহনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“গ্রাম্মিদা অদোমগী অখন্নবা মাইপাকপগীদমক উস্তাদ জাকির হুসেন, রাকেস চৌরাসিয়া, সঙ্কর মহাদেবন, সেলবাগনেস ভি অমসুং গনেস রাজাগোপালন থাগৎপা ফোঙদোকচরি। অদোমগী ঈশৈগী অখন্নবা হৈথোই-শিংথোইবা অমসুং কৎথোকপনা মালেম শীনবা থুংবগী থম্মোয় জয় তৌখিবনি। ভারত চাউথোকচবা পোকহনখি। মাইপাকপশিং অসি অদোম্না হিরম অসিদা কন্না হোৎনবগী খুদম অমনি। মসিনা অচৌবা মঙ মঙনবা অমসুং ঈশৈদা মকোক থোংনবা অনৌবা মীরোলশিংদা ইথিল পীরগনি”।