হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
পরিক্ষা পে চর্চা ২০২৪দা রেকোর্দ ওইনা করোর ১ রেজিস্তর তৌরকখ্রে
PPC2024 নই দিল্লীগী ভারত মন্দপম্দা জনুৱারী ২৯, ২০২৪দা পাঙথোক্কদৌরি
রেজিস্ত্রেসনগী ওনলাইন MCQ কম্পিতিসন জনুৱারী ১২, ২০২৪ ফাওবা মাইগোভতা লৈগনি
লৈবাক শিনবা থুংনা মহৈরোয়শিংগী মরক্তা মথুম মরাং হৌনরি, থৌরমসিদা শরুক য়ানিংবনা অমদি প্রধান মন্ত্রীগা ৱারী ৱাতায় শাননিংবনা লাংতক্নরি
05 JAN 2024 2:18PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী স্কুল মহৈরোয়শিং, ওজাশিং অমদি মমা মপাশিংগী ৱারী ৱাতায় শানবগী থৌরম “পরিক্ষা পে চর্চা ২০২৪”গী ৭শুবা তাঙ্কক্কীদমক, ঙসি ফাওবদা, মাইগোভ পোর্তেলদা মীওই করোর ১ হেনবনা রেজিস্তর তৌরকখ্রে‍। মসিনা লৈবাক শিনবা থুংনা মহৈরোয়শিংগী মরক্তা লৈরিবা মথুম মরাং হৌবা, তোপ তোপ্পা থৌরমসিদা শরুক য়ানিংবা অমদি প্রধান মন্ত্রীগা ৱারী শাননিংবগী লাংতক্নবা মতৌ উৎলি‍।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক শিনবা থুংবা অমদি মপান লৈবাকশিংদগীসু য়াওনা মহৈরোয়, মমা মপাশিং, অমদি ওজাশিংগা ৱারী শাদুনা মখোয়না চাংয়েং অমদি স্কুলগী মতুংগী পুন্সিগা মরী লৈননা থেংনরিবা পুক্নিং চরাংনবশিং খন্নবগী তোপ তোপ্পা থৌরম – পরিক্ষা পে চর্চা (পি.পি.সি.) – অসি হৌদোকখিবনি‍। থৌরম অসি হৌখিবা চহি তরুকসিদা মহৈ মশিং মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ স্কুল এজুকেসন এন্দ লিতরেসীনা মায় পাক্না পাঙথোক্তুনা লাকপনি‍।
চহি অসিগী ওইনা থৌরম অসি ভারত মন্দপম, ITPO, প্রগতী মৈদান, নই দিল্লীদা জনুৱারী ২৯, ২০২৪গী অয়ুক পুং ১১ তাবা মতমদগী হৌরগা তাউন-হোলগী মওংদা পাঙথোক্কনি‍। থৌরম অসিদা মীওই ৪০০ রোম্না প্রধান মন্ত্রীগা ৱারী শাগনি‍। স্তেত অমদি য়ু.তি. খুদিংদগী মহৈরোয় অনি অমদি ওজা অমমম লোয়ননা কালা উতসব অমসুং ভীর গাথা কম্পিতিসনগী অথোয়বশিংবু মপুং ওইবা থৌরম অসিগী অখন্নবা মীথুং ওইনা শরুক য়ানবা পাউকৎ পীরবা য়াই‍।
ওনলাইন MCQ কম্পিতিসন অসিদা ক্লাস ৬ তগী ১২ ফাওবগী মহৈরোয়শিং, ওজাশিং, অমদি মমা মপাশিংনা শরুক য়াবা য়ানবগীদমক মাইগোভ পোর্তেলদা দিসেম্বর ১১, ২০২৩দগী জনুৱারী ১২, ২০২৪ ফাওবা হাংদুনা লৈগনি‍। জনুৱারী ৫, ২০২৪ ফাওবদা, মহৈরোয় লাখ ৯০ হেনবা, ওজা লাখ ৮ হেনবা অমদি মমা মপা লাখ ২ রোম্না রেজিস্তর তৌরক্লে‍।
পরিক্ষা পে চর্চা অসি নহাশিংগীদমক ৱাখল ৱাবা লৈতবা ফীভম অমা শেম্নবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা লুচিংবা হেন্না চাউবা ইহৌ - ‘একজাম ৱারিয়র্স’কী শরুক অমনি‍। মসি অঙাং খুদিংগী তোপ তোপ্পা শক্তমবু শকখঙবিগদবা, পুক্নিং থৌগৎপিগদবা অমদি মপুং ফানা ফোঙদোকচবা ঙমহনবিগদবা ফীভম অমা পুরক্নবগীদমক মহৈরোয়, মমা মপা, ওজা অমদি খুন্নাইবু পুনশিন্ননবা প্রধান মন্ত্রীগী থৌরাংদা থৌদুনা পুবা ইহৌ অমনি‍। ইহৌ অসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী হান্না চৎনরিবা মতৌ হোংদোকহনবা ঙম্বা, মশিং খ্বায়দগী হেন্না য়াম্না য়োনখিবা লাইরিক ‘একজাম ৱারিয়র্স’না পুক্নিং থৌগৎপনি‍।
মসিদা মীৎয়েঙ থম্লগা, মপুং ওইবা থৌরমগী মাঙওইননা পাঙথোকপা থৌরম অমা ওইনা জনুৱারী ১২, ২০২৪, হায়বদি য়ুথ দে নুমিত্তগী হৌরগা জনুৱারী ২৩, ২০২৪ ফাওবা, মরাথোন লমজেল, ঈশৈ চাংদম্নবা, মিম চাংদম্নবা, স্ত্রীত প্লে, মহৈরোয়-এঙ্কর-মহৈরোয়-মীথুং খন্ন-নৈনবা থৌরম্নচিংবা নুংঙাইরবা থবক থৌওংশিং য়াওবা থৌরম কয়া স্কুলগী থাক্তা পাঙথোক্কনি‍। অরোয়বা নুমিৎ, জনুৱারী ২৩, ২০২৪দা, হায়বদি নেতাজী সুভাসচন্দ্র বোসকী মপোক কুমওন নুমিত্তা, লৈবাক শিনবা থুংনা দিস্ত্রিক্ত ৫০০দা লাই য়েকপা চাংদম্নবগী থৌরম পাঙথোক্কনি‍। হীরমশিংগী মনুংদা চন্দ্রয়ান, ভারতকী শান্ন-খোৎনবগী মায় পাকপানচিংবা, চাংয়েংশিং অসি পুন্সিগী কুমহৈগুম্না উৎপা য়াবা হীরমশিং য়াওগনি‍।
মাইগোভ পোর্তেলদা মখোয়না খুম্লকপা ৱাহংশিংগী পাউখুমদা য়ুম্ফম ওসরগা শরুক য়ারিবা মীওস ২৫০ রোম খনগৎকনি অমদি প্রধান মন্ত্রীনা ইবা হিন্দী অমদি ইংলিসকী একজাম ৱারিয়র্স লাইরিক, অমসুং শকখঙচে অমা য়াওবা অখন্নবা পরিক্ষা পে চর্চা কিত লান্থোক্কনি‍।

Ministry of Education
Record 1 crore registrations for Pariksha Pe Charcha 2024
PPC2024 to be held on 29 January, 2024 at Bharat Mandapam, New Delhi
Online MCQ competition for registration live on MyGov till 12 January 2024
Extensive enthusiasm among students nationwide, eager to participate in event and interact with the Prime Minister
05 JAN 2024 2:18PM by PIB Delhi
The 7th edition of Prime Minister Shri Narendra Modi’s Interaction Programme with school students, teachers and parents "Pariksha Pe Charcha 2024” has recorded, till today, a massive over 1 crore registration on the MyGov portal. This shows the extensive enthusiasm among students nationwide, eager to participate in this distinctive event and interact with the Prime Minister.
Prime Minister Shri Narendra Modi conceptualized this unique interactive program - Pariksha Pe Charcha (PPC) - wherein students, parents, and teachers from across the nation and also from overseas interact with him to discuss anxieties related to examinations and life after school. This event was organized successfully for the last six years by the Department of School Education & Literacy, Ministry of Education.
This year, the programme will be held on 29 January 2024, from 11 am onwards in a town-hall format at Bharat Mandapam, ITPO, Pragati Maidan, New Delhi. Nearly 4000 participants will be interacting with the Prime Minister in the programme. Two students and a teacher from each of the States and UTs and winners of the Kala Utsav and the Veer Gatha competition may be invited as special guests for the main event.
The online MCQ competition is live on the MyGov portal between 11th December 2023 to 12th January 2024 for students of classes 6th to 12th, Teachers, and Parents to participate in the contest. As of 5th January 2024, over 90 lakh students, more than 8 lakh teachers and around 2 Lakh parents have registered so far.
Pariksha Pe Charcha is part of the larger movement - ‘Exam Warriors’ - led by Prime Minister Narendra Modi, to create a stress-free atmosphere for youngsters.
It is a movement that is driven by Prime Minister Narendra Modi's efforts to bring together students, parents, teachers and the society to foster an environment where the unique individuality of each child is celebrated, encouraged and allowed to express itself fully. Inspiring this movement is Prime Minister Narendra Modi's pathbreaking, bestselling book 'Exam Warriors'.
With this in mind, as a precursor to the main event, starting from 12th January 2024, i.e. Youth Day, till 23rd January 2024, a bouquet of activities shall be organized at school level which will include joyful learning activities like marathon run, music competition, meme competition, nukkad natak, student-anchor-Student-guest discussions, etc. On the last day, 23rd January 2024 i.e. birth anniversary of Netaji Subhash Chandra Bose Jayanti, a Painting Competition shall be organized in 500 districts across the country. The topics shall include Chandrayan, the sporting success of India, etc. – which show-case how examinations can be an Utsav of Life.
About 2050 participants shall be selected on the basis of their Questions on the MyGov portal and will be presented with a special Pariksha Pe Charcha kit comprising of Exam Warriors book in Hindi and English, written by the Prime Minister, and a certificate.