ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଚନ୍ଦ୍ରରେ ସୂକ୍ଷ୍ମ ଅବତରଣ ପାଇଁ ଜାପାନକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
20 JAN 2024 11:00PM by PIB Bhubaneshwar
ଜାକ୍ସାର ପ୍ରଥମ ଚନ୍ଦ୍ର ସୂକ୍ଷ୍ମାବତରଣ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜାପାନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଫୁମିଓ କିଶିଦାଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ସେ କହିଛନ୍ତି, ମହାକାଶ ଗବେଷଣାରେ ଜାପାନ ଏରୋସ୍ପେସ୍ ଏକ୍ସପ୍ଲୋରେସନ ଏଜେନ୍ସି (ଜାକ୍ସା) ସହ ଭାରତୀୟ ମହାକାଶ ଗବେଷଣା ସଙ୍ଗଠନ (ଇସ୍ରୋ) ସହଯୋଗକୁ ଅପେକ୍ଷା କରିଛି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
‘ଚନ୍ଦ୍ରରେ ଜାପାନ ପ୍ରଥମ ସୂକ୍ଷ୍ମ ଅବତରଣରେ ସଫଳ ହୋଇଥିବାରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ର ଫୁମିଓ କିଶିଦା ଏବଂ ଜାକ୍ସାର ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ । ଇସ୍ରୋ ଏବଂ ଜାକ୍ସା ମଧ୍ୟରେ ମହାକାଶ ଗବେଷଣାରେ ସହଯୋଗକୁ ଭାରତ ଆଶା ରଖିଛି ।’

Prime Minister's Office
PM congratulates Japan for soft Moon landing
20 JAN 2024 11:00PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, congratulated Japan Prime Minister Fumio Kishida for JAXA's first soft Moon landing.
He further said that the India Space Research Organisation (ISRO) looks forward to cooperating with the Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) in space exploration.
The Prime Minister posted on X:
"Congratulations Prime Minister Fumio Kishida and everyone at JAXA on achieving Japan's first soft Moon landing. India looks forward to our cooperation in space exploration between ISRO and JAXA."