Prime Minister's Office
PM to visit multiple temples in Tamil Nadu on 20-21 January
PM to visit Sri Ranganathaswamy Temple in Tiruchirappalli; to listen scholars reciting verses from the Kamba Ramayanam in this temple
PM to visit Sri Arulmigu Ramanathaswamy Temple; witness the chanting of the Ramayana in multiple languages and participate in Bhajan Sandhya
PM to also visit Kothandaramaswamy Temple, Dhanushkodi; PM to also visit Arichal Munai
18 JAN 2024 6:24PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit various significant temples in Tamil Nadu on 20-21 January, 2024.
On 20th January, at around 11 AM, Prime Minister will participate in a programme at Sri Ranganathaswamy Temple in Tiruchirappalli, Tamil Nadu. Prime Minister will also listen to various scholars reciting verses from the Kamba Ramayanam in this temple.
Thereafter, Prime Minister will reach Rameswaram at around 2 PM and perform Darshan and Pooja in Sri Arulmigu Ramanathaswamy Temple. Continuing the practice being observed during Prime Minister’s visit to multiple temples in the last few days, wherein he attends Ramayana chanting in various languages (such as Marathi, Malayalam and Telugu), in this temple, he will attend a programme - ‘Shri Ramayana Paryana’. In the programme, eight different traditional Mandalis will recite the Sanskrit, Awadhi, Kashmiri, Gurumukhi, Assamese, Bengali, Maithili, and Gujarati Ramkathas (recounting the episode of Shri Rama’s return to Ayodhya). This is in line with Bharatiya cultural ethos & bonding, which is at the core of ‘Ek Bharat Shreshtha Bharat’. In Sri Arulmigu Ramanathaswamy Temple, Prime Minister will also participate in Bhajan Sandhya, where multiple devotional songs would be sung at the temple complex in the evening.
On 21st January, Prime Minister will perform Darshan and Pooja at Kothandaramaswamy Temple, Dhanushkodi. Near Dhanushkodi, Prime Minister will also visit Arichal Munai, which is said to be the place from where the Ram Setu was built.
Sri Ranganathaswamy Temple
Located in Srirangam, Trichy, the temple is one of the most ancient temple complexes in the country and finds mention in various ancient texts including the Puranas and the Sangam era texts. It is famous for its architectural grandeur and its numerous iconic gopurams. The main deity worshipped here is Sri Ranganatha Swamy, a reclining form of Bhagwaan Vishnu. Vaishnava scriptures mention the connection between the idol worshipped in this temple and Ayodhya. It is believed that the image of Vishnu which used to be worshipped by Sri Rama and his ancestors was given by him to Vibhishana to take it to Lanka. On the way, this idol was fixed in Srirangam.
Sri Ramanujacharya, the great philosopher and saint, is also deeply associated with this temple’s history. Moreover, there are various important places in this temple – for example, the famous Kamba Ramayanam was first presented publicly by the Tamil poet Kamban in a particular place in this complex.
Sri Arulmigu Ramanathaswamy Temple, Rameshwaram
The main deity worshipped in this temple is Sri Ramanathaswamy, which is a form of Bhagwan Shiva. It is a widely held belief that the main lingam in this temple was installed and worshipped by Sri Rama and Mata Sita. The temple contains one of the longest temple corridor, which is also famous for its beautiful architecture. It is one among the Char Dhams – Badrinath, Dwarka, Puri and Rameshwaram. It is also one among the 12 Jyotirlingas.
Kothandaramaswamy Temple, Dhanushkodi
This temple is dedicated to Sri Kothandarama Swamy. The name Kothandarama, means Rama with the bow. It is located in a place called Dhanushkodi. It is said that this is where Vibhishana first met Sri Rama and asked him for refuge. Some legends also say that this is the place where Sri Rama conducted the coronation of Vibhishana.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জনুৱারী 20-21দা তমিল নাদুগী লাইশঙ কয়াদা চৎকনি
পি.এম.গী শ্রী রঙ্গনাথস্বামী লাইশঙগী খোঙচত্তা মহাক্না লাইশঙ অসিদা স্কোলরশিংনা থীবা কম্বা রমায়নমগী ভর্স কয়া তাগনি
পি.এম.গী শ্রী অরুলমিগু রাম্নাথস্বামী লাইশঙগী খোঙচত্তা লোল কয়াদা রমায়নগী লাইশোন শোনবা তাবগা লোয়ননা ভজন সন্ধ্যাদসু শরুক য়াগনি
পি.এম.গী ধনুশকোরীগী কোথন্দরামাস্বামী লাইশঙগী খোঙচত্তা মহাক্না অরিচল মুনাইদসু চৎকনি
18 JAN 2024 6:24PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা জনুৱারী 20-21, 2024দা তমিল নাদুগী মশক নাইরবা লাইশঙ কয়াদা চৎকনি।
জনুৱারী 20গী অয়ুক্কী পুং 10 তাবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা তমিল নাদুগী তিরুচিরাপলীগী শ্রী রঙ্গানাথস্বামী লাইশঙদা পাংথোকপা থৌরম অমদা শরুক য়াগনি। প্রধান মন্ত্রীনা লাইশঙ অসিদা তোঙান-তোঙানবা স্কোলরশিংনা কম্বা রমায়নমদগী লৌথোক্তুনা থীবা লাইশোন কয়াসু তাগনি।
মখা তারকপদা, প্রধান মন্ত্রীনা নুংথিলগী পুং 2দা রামেস্বরমদা য়ৌগনি অমসুং শ্রী অরুলমিগু রাম্নাথস্বামী লাইশঙদা দর্শন অমসুং পুজা তৌগনি। প্রধান মন্ত্রীনা হৌখিবা নুমিৎ খরনিসিদা চৎখিবা লাইশঙ কয়াগী খোঙচত্তা লোল কয়াদা (মরাথী, মলায়ালম অমসুং তেলেগু) রমায়নগী লাইশোন শোনবা কয়া তাদুনা লাকখিবগী থৌওংবু মখা চত্থবা ওইনা, মহাক্না মফম অসিদা ‘শ্রী রমায়না পর্য়ানা’ হায়বা থৌরম অমদসু শরুক য়াগনি। থৌরম অসিদা, তোঙান-তোঙানবা ত্রেদিস্নেল মন্দলী নিপান্না সংস্কৃত, অৱধী, কশ্মিরী, গুরুমুখী, অসামি, বেঙ্গালী, মাইথীলি অমসুং গুজরাতী রামকথা (শ্রীরাম্না অয়োধ্যাদা হল্লকপগী তাঙ্ককশিং) থীগনি। থৌওং অসি ‘এক ভারত শ্রেস্থ ভারত’কী ময়োলদা লৈরিবা ভারতকী চৎনবী অমসুং মরী লৈনবগা মরী লৈনবা থৌওং ওইগনি। প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী অরুলমিগু রাম্নাথস্বামী লাইশঙদা পাংথোকপা ভজন সন্ধ্যাদা শরুক য়াগনি, অমসুং নুমিদাংগী মতমদা লাইশঙগী কমপ্লেক্স অসিদা লাইশোন ঈশৈ কয়া শকপগী চৎনবীসু লৈবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা জনুৱারী 21দা ধনুশকোদীগী কোথন্দরামাস্বামী লাইশঙদা দর্শন অমসুং পুজা তৌগনি। প্রধান মন্ত্রীনা ধনুশকোদীগী মনাক্তা লৈবা অরিচল মুনাইদা চৎকনি অমসুং হায়রিবা মফম অসি রাম সেতু শাখিবা মফম্নি হায়না খন্নরিবা মফম্নি।
শ্রী রঙ্গানাথস্বামী লাইশঙ
ত্রিচীগী শ্রীরঙ্গমদা লৈরিবা লাইশঙ অসিদি লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী লিরবা লাইশঙ কমপ্লেক্সশিংগী মনুংদা অমা ওইরিবনি অমসুং পুরান অমসুং সঙ্গমগী য়ুগকী লাইরিক য়াওনা অরিবা লাইরিক কয়াদা মসিগী মতাংদা পল্লি। লাইশঙ অসি য়াম্না নীংথিবা য়ুমশারোল অমসুং মশিং য়াম্লবা অমসুং আইকোনিক ওইরবা গোপুরমগীদমক্তা মমিংসু চৎলিবনি। মফমসিদা নীংলিবা মপুং ওইবা ঈশ্বরদি ভগ্বান বিশ্নুনা ঙাথদুনা লৈবগী মওং চেনবা শ্রী রঙ্গানাথস্বামী অসিনি। লাইশঙ অসিদা লাৎলিবা মুর্তী অসিগা অয়োধ্যাগা মরী লৈনৈ হায়না বৈশ্নবকী স্কৃপচরশিংদা পল্লি। শ্রীরাম অমসুং মহাক্কী মপা মপুশিংনা নীংজবা ভগ্বান বিশ্নুগী শক্তম অসি লঙ্কাদা পুনবগীদমক্তা মহাক্কী মফমদা ভিভিশন্না পীখিবনি হায়না থাজনৈ। লম্বীদা চৎলিঙৈ মতমদা, মুর্তী অসি শ্রীরঙ্গমদা খিনখিবনি।
শক্নাইরবা ফিলোসোফর অমসুং সন্ত অমা ওইরিবা, শ্রী রামানুজাচার্য়াগা লাইশঙ অসিগা অচেৎপা মরী অমা লৈনৈ। মসিদা নত্তনা, লাইশঙ অসিদা অতোপ্পা মরু ওইবা মফম কয়া অমসু লোইরি – খুদম ওইনা পল্লবদা, কমপ্লেক্স অসিগী অখন্নবা মফম অমদা তমিল কবি কম্বন্না মমিং চৎলবা কম্বা রমায়নম অসিবু মীয়ামদা অহানবা ওইনা লান্থোকখিবনি।
রামেশ্বরমদা লৈবা শ্রী অরুল্মিগু রাম্নাথস্বামী লাইশঙ
লাইশঙ অসিদা লাৎলিবা মপুং ওইবা ঈশ্বরদি শ্রী রাম্নাথস্বামীনি অমসুং মহাকপু ভগ্বান শিবগী শাইওন অমনি হায়নসু খন্নৈ। লাইশঙ অসিগী খ্বাইদগী মশক নাইবা লিঙ্গম অসি শ্রী রাম অমসুং ইমা সিতানা খিন্দুনা নীংবা হৌখিবনি হায়না য়াম্না পাক শন্না থাজনবা অমা লৈ লাইশঙ অসিদা খ্বাইদগী শাংবা তেম্পল কোরিদোরশিংগী মরক্তা অমা য়াওই অমসুং হায়রিবা অসি মদুগী নীংথিরবা য়ুমশারোলগীদমক্তা মমিং চৎলি। মসিদি ধাম মরি – বদ্রিনাথ, দ্বার্কা, পুরি অমসুং রামেশ্বরমগী মনুংদা অমসু ওইরিবনি। মসিদি জ্যোতির্লিঙ্গা 12কী মনুংদসু অমা ওইরিবনি।
ধনুশকোদীগী কোথন্দারামাস্বামী লাইশঙ
লাইশঙ অসি শ্রী কোথন্দারামাস্বামীদা কত্থোকপনি। কোথন্দারামা হায়বা মিং অসিদি লিরুং তেন পায়বা শ্রী রাম হায়বনি। মসিদি ধনুশকোদী কৌবা মফম অমদা লৈবনি। মফম অসিদা ভিভিশন্না শ্রী রাম্বু অহানবা ওইনা উন্নদুনা চঙজফম পীবীনবা হায়জখিবা মফম্নি হায়না মীয়াম্না হায়নবা লৈ। শ্রী রাম্না ভিভিশনবু নিংথৌ ওইহনখিবা মফমদুদি মসিগী মফম অসিবুনি হায়না ৱারী খরনা হায়নবসু লৈরি।