প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না পি.এম. – জনমনগী মখাদা লৈবা PMAY (G)গী বেনিফিশরী লাক্ষ 1দা অহানবা ইন্সতোলমেন্ত জনুৱারী 15দা পীথোক্লগনি
পি.এম.না পি.এম.-জনমনগী বেনিফিশরীশিংগা ৱারী শাগনি
14 JAN 2024 1:22PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা প্রধান মন্ত্রী জনজাতী আদিবাসী ন্যায় মহা অভিয়ান (পি.এম. – জনমন)গী মখাদা লৈবা প্রধান মন্ত্রী অৱস য়োজনা - গ্রামিন (PMAY G)গী বেনিফিশরী লাক্ষ 1দা অহানবা ইন্সতোলমেন্ত জনুৱারী 15, 2024গী নুমিৎ য়ুংবা পুং 12 তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা পীথোক্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরমসিদা পি.এম.-জনমনগী বেনিফিশরীশিংগা ৱারী শাগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লাস্ত মাইলদা লৈবা খ্বাইদগী অকোনবা মীওইবু মপাঙ্গল হাপ্পগী অন্ত্যোদয়াগী পান্দম ফংনবা হোৎনরিবা অসিগা মরী লৈননা, পি.এম.-জনমন হায়বসি জঞ্জাতীয় গৌরব দিবস, নবেম্বর 15, 2023দা পার্তিক্যুলর্লী ভলনরেবল ত্রাইবেল গ্রুপ (PVTG)শিংগী সোসিও-ইকোনোমিক ৱেলফিয়রগীদমক্তা হৌদোকখিবনি।
লুপা করোর 24,000গী চাউরাকপা বজেৎ কায়থবা পি.এম.-জনমন অসিনা মন্ত্রালয় 9গী খুত্থাংদা ক্রিতিকেল ইন্তর্ভেন্সন 11দা মিৎয়েং চঙই অমসুং PVTG ইমুংশিংদা অফবা থক্নবা ঈশিং, তেক্ত-কাইরোইদবা য়ুম অমসুং সেনিতেসন, এজুকেসন, হকশেল অমসুং ন্যুত্রিসনগী এক্সেস হেনগৎহনবা, মৈ, শোরোক অমসুং তেলিকোম কন্নেক্তিবিতী ফগৎহনবা অমসুং সস্তেনেবল ওইবা পুন্সি মহিং হিংবগী খুদোংচাবগুম্বা তঙাই ফদবা খুদোংচাবশিং য়ৌহন্দুনা মখোয়গী সোসিও-ইকোনোমিক্কী ফিভমশিং ফগৎহনবগী পান্দমসু থম্লি।

Prime Minister's Office
PM to release first instalment to 1 lakh beneficiaries of PMAY (G) under PM-JANMAN on 15 January
PM to interact with beneficiaries of PM-JANMAN
14 JAN 2024 1:22PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will release the first instalment to 1 lakh beneficiaries of Pradhan Mantri Awas Yojana - Gramin (PMAY - G) under Pradhan Mantri Janjati Adivasi Nyaya Maha Abhiyan (PM-JANMAN) on 15th January, 2024 at 12 noon via video conferencing. Prime Minister will also interact with the beneficiaries of PM-JANMAN on the occasion.
In line with the Prime Minister's efforts towards the vision of Antyodaya to empower the last person at the last mile, PM-JANMAN was launched for the socio-economic welfare of Particularly Vulnerable Tribal Groups (PVTGs) on 15th November 2023, on the occasion of Janjatiya Gaurav Diwas.
PM-JANMAN, with a budget of approximately Rs 24,000 crore, focuses on 11 critical interventions through 9 Ministries and is aimed to improve socio-economic conditions of the PVTGs by saturating PVTG households and habitations with basic facilities such as safe housing, clean drinking water and sanitation, improved access to education, health and nutrition, electricity, road and telecom connectivity, and sustainable livelihood opportunities.