Prime Minister's Office
PM performs darshan and puja in Shree Kalaram Mandir, Nashik, Maharashtra
Pays floral tributes to statue of Swami Vivekanand
12 JAN 2024 3:18PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi performed darshan and puja in Kala Ram Mandir, in Nashik, Maharashtra today. He also performed darshan and puja at Shree Ram Kund. He paid floral tributes to the statue of Swami Vivekanand.
There was a remarkable confluence of tradition and technology in Nashik today. The Prime Minister heard the epic narrative of the Ramayana, specifically the ‘Yudh Kanda’ segment, which depicts Lord Rama’s return to Ayodhya. This was presented in Marathi and the PM listened to the Hindi version through AI translation.
The Prime Minister posted on X:
“Prayed at the Shree Kalaram Temple in Nashik. Feeling incredibly blessed by the divine atmosphere. A truly humbling and spiritual experience. I prayed for the peace and well-being of my fellow Indians.”
“Took part in a Puja at Ramkund in Nashik.”
“At the Shree Kalaram Temple, I had the profound experience of hearing verses from the Bhavarth Ramayana written in Marathi by Sant Eknath Ji, eloquently narrating Prabhu Shri Ram's triumphant return to Ayodhya. This recitation, resonating with devotion and history, was a very special experience.”
“Paid tributes to Swami Vivekananda in Nashik. His timeless thoughts and vision continue to motivate us.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না মহারাস্ত্রগী নাশিক্তা লৈবা শ্রী কালারাম মন্দিরদা দর্শন অমসুং পুজা তৌখ্রে
স্বামী বিবেকানন্দগী মীতমদা হৈকৎ-লৈকৎ তমখ্রে
12 JAN 2024 3:18PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি মহারাস্ত্রগী নাশিক্তা লৈবা শ্রী কালারাম মন্দিরদা দর্শন অমসুং পুজা তৌখ্রে। মহাক্না শ্রী রাম কুন্দদসু দর্শন অমসুং পুজা তৌখি। মহাক্না স্বামী বিবেকানন্দগী মীতমদসু হৈকৎ লৈকৎ তমখি।
নাশিক্তা ঙসি চৎনবী অমসুং তেক্নোলোজীনা অমত্তা ওইবগী মশক থোকপা ইথিল অমা উবা ফংখি। প্রধান মন্ত্রীনা ‘য়ুধ কন্দ”গী মতাঙনা অখন্ননা রমায়নগী ৱারী তাখি। ৱারী মতাং অসিনা ভগ্বান রাম্না অয়োধ্যাদা হল্লকখিবগী মতাংদা নৈনখি। ৱারী অসি মরাথীদা লিবনি অদুবু পি.এম.না AIনা ৱাহন্থোক হন্দুনা হিন্দিদা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা অসুম্না পোস্ত তৌখিঃ
“নাশিক্কী শ্রী কালারাম লাইশঙদা লাই খুরুমখি। লাইওইরবা অকোয়বগী ফিভম্না ঐহাকপু থৌজানবীখি। য়াম্না নুংঙাইবা পুঙফম অমা লেঞ্জখি। ঐহাক্না ঐহাক্কী ভারত মচা মরুপশিংগী য়াইফ য়ুম্বাল অমসুং শান্তিগীদমক্তা থৌনিজখি”।
“নাশিক্কী রামকুন্দগী পুজা অমগী শরুক য়াজখি”।
“ঐহাক্না শ্রী কালারাম লাইশঙদা সন্ত একনাথজীনা মরাথীদা ইবা ভাবর্থ রমায়নগী পান্দপ খরা তাজবগী নুংঙাইরবা পুঙফম অমা লেঞ্জখি। মসিনা প্রভু রাম্না অয়োধ্যাদা মায় পাক্না হল্লকখিবগী মতাংদা ময়েক শেংনা লিবি। থৱাই চঙবা অমসুং পুৱারীগী ইথিল পীবা মসিগী ৱারী লিবগী থৌওং অসিদি য়াম্না অখন্নবা এক্সপেরিএন্স অমা ওইখি”।
“নাশিক্তা লৈবা স্বামী বিবেকানন্দগী মীতমদা হৈকৎ-লৈকৎ তমজখি। মহাক্কী মতম নাইদ্রবা ৱাখল্লোন অমসুং মিৎয়েংনা ঐখোয়দা ঙসি ফাওবা ইথিল পীবিরি”।