প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
এক্সপ’ছেট উপগ্ৰহৰ সফল উৎক্ষেপণত সন্তোষ প্ৰকাশ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
01 JAN 2024 2:03PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভাৰতীয় মহাকাশ গৱেষণা সংস্থা (ISRO)ৰ এক্সপ’ছেট (XPoSat) উপগ্ৰহৰ সফল উৎক্ষেপণত সন্তোষ প্ৰকাশ কৰে।
তেওঁ ভাৰতক নতুন শিখৰত আৰোহণ কৰোৱাৰ বাবে মহাকাশ ভ্ৰাতৃত্ববোধৰ লগতে ইছৰোৰ বিজ্ঞানীসকলক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এক্সত এইদৰে প’ষ্ট কৰেঃ
"আমাৰ বিজ্ঞানীসকলৰ বাবে ২০২৪ৰ এক সুন্দৰ আৰম্ভণি হৈছে! এই উৎক্ষেপণ মহাকাশ খণ্ডৰ বাবে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ খবৰ আৰু ই এই ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ দক্ষতাৰ বৰ্ধন ঘটাব। ইছৰোৰ আমাৰ বিজ্ঞানীসকল আৰু সমগ্ৰ মহাকাশ ভ্ৰাতৃত্ববোধক ভাৰতক অভূতপূৰ্ব শিখৰত আৰোহণ কৰোৱাৰ বাবে শুভেচ্ছা জনালোঁ।"

Prime Minister's Office
PM expresses happiness over successful launch of XPoSat satellite
01 JAN 2024 2:03PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today expressed happiness over the successful launch of XPoSat satellite by the Indian Space Research Organisation (ISRO).
He extended his best wishes to ISRO scientists along with the space fraternity for taking India to heights.
The Prime Minister posted on X:
"A great start to 2024 thanks to our scientists! This launch is wonderful news for the space sector and will enhance India's prowess in this field. Best wishes to our scientists at ISRO and the entire space fraternity in taking India to unprecedented heights."