প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জম্মু-কাশ্মীৰৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ এটা প্ৰতিনিধি দলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে
শিক্ষাৰ্থীসকলে 'ৱতন কো জানো - যুৱ বিনিময় কাৰ্যসূচী ২০২৩'ৰ অধীনত দিল্লী ভ্ৰমণ কৰিছে
জম্মু-কাশ্মীৰৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ যিকোনো ক্ষেত্ৰত উৎকৃষ্ট হোৱাৰ সম্ভাৱনা আছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
দেশৰ উন্নয়নত অৰিহণা আগবঢ়াওক আৰু বিকশিত ভাৰত@২০৪৭ ৰ সপোন পূৰণ কৰাত সহায় কৰকঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
24 DEC 2023 7:03PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি পূৰ্বে ৭, লোক কল্যাণ মাৰ্গস্থিত তেওঁৰ বাসগৃহত জম্মু-কাশ্মীৰৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ এটা প্ৰতিনিধি দলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে। জম্মু-কাশ্মীৰৰ সকলো জিলাৰ পৰা অহা প্ৰায় ২৫০ জন শিক্ষাৰ্থীয়ে নিশ্চিন্ত আৰু অনানুষ্ঠানিক বাৰ্তালাপত অংশগ্ৰহণ কৰে।
এই শিক্ষাৰ্থীসকলে ভাৰত চৰকাৰৰ 'ৱতন কো জানো - যুৱ বিনিময় কাৰ্যসূচী ২০২৩'ৰ অধীনত জয়পুৰ, আজমেৰ আৰু নতুন দিল্লী ভ্ৰমণ কৰি আছে। এক ভাৰত শ্ৰেষ্ঠ ভাৰতৰ ভাৱনাৰে জম্মু-কাশ্মীৰৰ যুৱপ্ৰজন্মৰ সন্মুখত দেশৰ সাংস্কৃতিক আৰু সামাজিক বৈচিত্ৰ্য দাঙি ধৰাই হৈছে এই ভ্ৰমণৰ উদ্দেশ্য ।
বাৰ্তালাপৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শিক্ষাৰ্থীসকলক তেওঁলোকৰ ভ্ৰমণৰ অভিজ্ঞতা আৰু তেওঁলোকে ভ্ৰমণ কৰা প্ৰতিষ্ঠিত স্থানসমূহৰ বিষয়ে সুধিছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জম্মু-কাশ্মীৰৰ সমৃদ্ধ ক্ৰীড়া সংস্কৃতিৰ বিষয়ে আলোচনা কৰি ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকলক ক্ৰিকেট, ফুটবল আদি ক্ৰীড়াত অংশগ্ৰহণৰ বিষয়ে সোধা-পোছা কৰে৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে হাংঝৌত অনুষ্ঠিত এছিয়ান পেৰা গেমছত তিনিটা পদক অৰ্জন কৰা জম্মু-কাশ্মীৰৰ যুৱ ধনুৰ্বিদ শীতল দেৱীৰ উদাহৰণ দাঙি ধৰে৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জম্মু-কাশ্মীৰৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ প্ৰতিভাক লৈ প্ৰশংসা কৰে আৰু কয় যে এই যুৱক-যুৱতীসকলৰ যিকোনো ক্ষেত্ৰত উৎকৃষ্ট হোৱাৰ সম্ভাৱনা আছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শিক্ষাৰ্থীসকলক দেশৰ উন্নয়নৰ দিশত কাম কৰাৰ লগতে অৱদান আগবঢ়াবলৈ আৰু বিকশিত ভাৰত @২০৪৭ ৰ সপোন পূৰণ কৰাত সহায় কৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিয়ে।
জম্মু-কাশ্মীৰত বিশ্বৰ সৰ্বোচ্চ ৰে'লৱে দলং নিৰ্মাণৰ সন্দৰ্ভত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ইয়াৰ ফলত অঞ্চলটোত যোগাযোগ উন্নত হব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চন্দ্ৰযান-৩ আৰু আদিত্য-এল-১ অভিযানৰ সফলতা সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰি কয় যে এই বৈজ্ঞানিক সাফল্যই প্ৰতিজন ভাৰতীয়ক গৌৰৱান্বিত কৰিছে।
এই বছৰ অভিলেখ সংখ্যক পৰ্যটকে জম্মু-কাশ্মীৰ ভ্ৰমণ কৰা সন্দৰ্ভত উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে জম্মু-কাশ্মীৰৰ পৰ্যটন খণ্ডত যথেষ্ট সুযোগ আছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে যোগৰ লাভালাভৰ বিষয়েও কয় আৰু শিক্ষাৰ্থীসকলক দৈনিক এই অনুশীলন কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। তেওঁ কাশ্মীৰত জি-২০ সন্মিলনৰ সফল আয়োজন আৰু দেশক স্বচ্ছ কৰাৰ প্ৰচেষ্টাৰ বিষয়েও আলোচনা কৰে।

Prime Minister's Office
PM interacts with a delegation of students of Jammu & Kashmir
Students are visiting Delhi under ‘Watan Ko Jano - Youth Exchange Programme 2023’
Youth of Jammu and Kashmir has the potential to excel in any field: PM
Contribute towards the development of the country and help realise the dream of Viksit Bharat @2047: PM
Construction of world's highest railway bridge in Jammu and Kashmir will improve connectivity in the region: PM
24 DEC 2023 7:03PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with a delegation of students of Jammu & Kashmir at his residence at 7, Lok Kalyan Marg earlier today. About 250 students hailing from all districts of Jammu & Kashmir participated in the freewheeling and informal interaction.
These students are visiting Jaipur, Ajmer and New Delhi under ‘Watan Ko Jano - Youth Exchange Programme 2023’ of Government of India. In the spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat, the visit is aimed at showcasing the cultural and social diversity of the country to the youth of Jammu and Kashmir.
During the interaction, Prime Minister asked the students about their travel experience and the iconic places they visited. Prime Minister discussed the rich sporting culture in Jammu and Kashmir and enquired the students about their participation in sports like cricket, Football etc. Prime Minister gave the example of Sheetal Devi, the young archer from Jammu and Kashmir, who won three medals at the Asian Para Games in Hangzhou. Prime Minister also appreciated the talent of the youth of Jammu and Kashmir and added that they have potential to excel in any field.
Prime Minister advised the students to work and contribute towards the development of the country and help realise the dream of Viksit Bharat @2047.
Talking about the construction of the world's highest railway bridge in Jammu and Kashmir, Prime Minister said that it will improve connectivity in the region.
Prime Minister discussed the success of Chandrayaan-3 and the Aditya-L1 mission, adding that these scientific achievements have made every Indian proud.
Talking about the record number of tourists visiting Jammu and Kashmir this year, Prime Minister said that there is immense opportunity in the tourism sector in Jammu and Kashmir. Prime Minister also talked about the benefits of Yoga and exhorted the students to practise it daily. He also discussed the successful organisation of the G20 summit in Kashmir and the efforts for making the country swachh.