প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জম্মু অমসুং কাস্মিরগী মহৈরোয়শিংগী মীহুৎ কাংবু অমগা উনখ্রে
‘ৱাতন কো জানো-য়ুথ একচেঞ্জ প্রোগ্রাম ২০২৩’গী মখাদা মহৈরোয়শিং দিল্লিদা লাকপনি
জম্মু অমসুং কাস্মিরগী নহারোলশিং হিরম অমদা হেক্তা মাইপাক্নবগী থৌনা লৈরি: প্রধান মন্ত্রী
লৈবাক চাউখৎনবা মাইকৈদা মতেং পাংবীয়ু অমসুং বিকসিত ভারত @2047 মঙফাওন্নবা মতেং পাংবীয়ু: প্রধান মন্ত্রী
জম্মু অমসুং কাস্মিরদা মালেমদা খ্বাইদগী ৱাংবা রেলৱেজ ব্রিজ শাবা অসিনা লমদম অসিদা চৎথোক-চৎশিন ফগৎহল্লগনি: প্রধান মন্ত্রী
24 DEC 2023 7:03PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ৭, লোক কলয়ান মার্গতা লৈবা মহাক্কী য়ুমদা জম্মু অমসুং কাস্মিরগী মহৈরোয়শিংগী মীহুৎ কাংবু অমগা উনখ্রে। নিংতম্না অমসুং ইচম-চম্না উনবা অদুদা জম্মু অমসুং কাস্মিরগী জিলা খুদিংমক্তগী লাকপা মহৈরোয় ২৫০ রোমগা উনখি।
ভারত সরকারগী ‘ৱাতন কো জানো-য়ুথ একচেঞ্জ প্রোগ্রাম ২০২৩’গী মখাদা মহৈরোয়শিং জয়পুর, অজমর অমসুং নিউ দিল্লিদা কোয়বা চৎপনি। এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী ৱাখল্লোন্দা, জম্মু অমসুং কাস্মিরগী নহারোলশিংদা লৈবাক অসিগী নাৎ অমসুং খুন্নাইগী খেন্নবশিং উৎনবা খোঙচৎ অসিনা পান্দম থম্লি।
উনবা অদুদা, প্রধান মন্ত্রীনা মহৈরোয়শিংদা মখোয়না থেংনবশিং অমসুং মখোয়না চৎলুবা মফমশিংগী মতাংদা মহৈরোয়শিংদা হংখি। প্রধান মন্ত্রীনা জম্মু অমসুং কাস্মিরগী ইনাকখুল্লবা শান্ন-খোৎনবগী থবকশিংগী মতাংদা খন্নখি অমসুং মখোয়না ক্রিকেত অমসুং ফুতবোল অসিনচিংবদা শরুক য়াবগী মতাংদা মহৈরোয়শিংদা হংখি। হাংঝৌদা পাংথোকখিবা এসিয়ান পেরা গেমসতা নহা ওইরিবা জম্মু অমসুং কাস্মিরগী নহা ওইরিবা আর্চর সিতাল দেবীনা মেদল অহুম ফংলকপা অদু প্রধান মন্ত্রীনা খুদম ওইনা পীখি। প্রধান মন্ত্রীনা জম্মু অমসুং কাস্মিরগী নহারোলশিংগী হৈথোই-শিংথোইবা থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মখোয় হিরম অমদা হেক্তা মাইপাক্নবগী থৌনা লৈরি হায়না ফোঙদোকখি।
লৈবাক চাউখৎনবা মাইকৈদা মতেং পাংনবা অমসুং বিকসিত ভারত @2047 মঙফাওন্নবা মতেং পাংনবা প্রধান মন্ত্রীনা নহারোলশিংদা প্রধান মন্ত্রীনা পাউতাক পীখি। জম্মু অমসুং কাস্মিরদা মালেমদা খ্বাইদগী ৱাংবা রেলৱেজ ব্রিজ শাবা অসিগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মসিনা লমদম অসিদা চৎথোক-চৎশিন ফগৎহল্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা চন্দ্রয়ান-৩ অমসুং অদিত্যা-এল ১ মিসন মাইপাকপগী মতাংদা খন্নখি অমসুং হায়রিবা সাইন্তিফিক ওইবা মাইপাকপশিং অসিনা ভারতমচা খুদিংমক চাউথোকচবা পোকহল্লে হায়না মখা তাখি।
চহি অসিদা জম্মু অমসুং কাস্মিরদা লমকোয়বা মীওই মশিং য়াম্না লাকপগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি তুরিজম সেক্তরদা জম্মু অমসুং কাস্মিরদা খুদোংচাবা কয়া মরাংকাইনা লৈরি। য়োগগী কান্নবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি অমসুং মসি নুমিৎ খুদিংগী শান্নবা মহৈরোয়শিংদা খঙহনখি। কাস্মিরদা জি-২০ মীফম পাংথোকখিবগী মতাংদা মহাক্না খন্নখি অমসুং লৈবাক অসি লু-নান্না থম্নবা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা পনখি।

Prime Minister's Office
PM interacts with a delegation of students of Jammu & Kashmir
Students are visiting Delhi under ‘Watan Ko Jano - Youth Exchange Programme 2023’
Youth of Jammu and Kashmir has the potential to excel in any field: PM
Contribute towards the development of the country and help realise the dream of Viksit Bharat @2047: PM
Construction of world's highest railway bridge in Jammu and Kashmir will improve connectivity in the region: PM
24 DEC 2023 7:03PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with a delegation of students of Jammu & Kashmir at his residence at 7, Lok Kalyan Marg earlier today. About 250 students hailing from all districts of Jammu & Kashmir participated in the freewheeling and informal interaction.
These students are visiting Jaipur, Ajmer and New Delhi under ‘Watan Ko Jano - Youth Exchange Programme 2023’ of Government of India. In the spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat, the visit is aimed at showcasing the cultural and social diversity of the country to the youth of Jammu and Kashmir.
During the interaction, Prime Minister asked the students about their travel experience and the iconic places they visited. Prime Minister discussed the rich sporting culture in Jammu and Kashmir and enquired the students about their participation in sports like cricket, Football etc. Prime Minister gave the example of Sheetal Devi, the young archer from Jammu and Kashmir, who won three medals at the Asian Para Games in Hangzhou. Prime Minister also appreciated the talent of the youth of Jammu and Kashmir and added that they have potential to excel in any field.
Prime Minister advised the students to work and contribute towards the development of the country and help realise the dream of Viksit Bharat @2047.
Talking about the construction of the world's highest railway bridge in Jammu and Kashmir, Prime Minister said that it will improve connectivity in the region.
Prime Minister discussed the success of Chandrayaan-3 and the Aditya-L1 mission, adding that these scientific achievements have made every Indian proud.
Talking about the record number of tourists visiting Jammu and Kashmir this year, Prime Minister said that there is immense opportunity in the tourism sector in Jammu and Kashmir. Prime Minister also talked about the benefits of Yoga and exhorted the students to practise it daily. He also discussed the successful organisation of the G20 summit in Kashmir and the efforts for making the country swachh.