প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২০২৩-২৪ চনৰ মৰাপাট বৰ্ষত সামগ্ৰীৰ পেকেজিঙত মৰাপাটৰ বাধ্যতামূলক ব্যৱহাৰৰ সিদ্ধান্তক আদৰণি প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
তেওঁ কয় যে এই সিদ্ধান্তই মৰাপাট খণ্ডক পুনৰুজ্জীৱিত কৰাৰ দিশত অৰিহণা যোগাব
09 DEC 2023 10:12PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৩-২৪ চনৰ মৰাপাট বৰ্ষত সামগ্ৰীৰ পেকেজিঙত মৰাপাটৰ বাধ্যতামূলক ব্যৱহাৰৰ সিদ্ধান্তক আদৰণি জনাইছে। শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে এই সিদ্ধান্তই মৰাপাট খণ্ডক পুনৰুজ্জীৱিত কৰাৰ দিশত অৰিহণা যোগাব।
শ্ৰী মোদীয়ে লগতে কয় যে এই সিদ্ধান্তই আমাৰ কাৰিকৰ আৰু কৃষকসকলক যথেষ্ট উদ্গনি যোগাব।
এই সিদ্ধান্ত সন্দৰ্ভত এই লিংকত সবিশেষ চাব পাৰিব:
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1984208
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী পীয়ুষ গোৱেলৰ টুইটাৰৰ সঁহাৰি জনায় প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“এই সিদ্ধান্তই মৰাপাট খণ্ডক পুনৰুজ্জীৱিত কৰাৰ দিশত অৰিহণা যোগাব। ইয়াৰ জৰিয়তে আমাৰ কাৰিকৰ আৰু কৃষকসকলকো যথেষ্ট উদ্গনি যোগাব।”

Prime Minister's Office
PM acknowledges the decision of mandatory use of Jute in packaging for Jute Year 2023-24
Says that this decision will contribute towards the revitalizing the jute sector
09 DEC 2023 10:12PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has acknowledged the decision of mandatory use of Jute in packaging for Jute Year 2023-24. Shri Modi said that this decision will contribute towards the revitalizing the jute sector.
It also marks a major boost for our artisans and farmers, Shri Modi further added.
More details about this decision can be found here:
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1984208
Responding to the X post of Union Minister, Shri Piyush Goyal, the Prime Minister said;
“This decision will contribute towards the revitalizing the jute sector! It also marks a major boost for our artisans and farmers.”