Prime Minister's Office
India's diplomatic efforts, regional engagements portraying a confident and capable nation on the global stage: PM
17 NOV 2023 1:43PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today shared an article outlining India's achievements in 2023, including its successful G20 presidency and lunar mission, emphasizing a post-COVID-19 recovery and robust growth. The article is by the Minister of External Affairs Dr S Jaishankar.
The Prime Minister posted on X :
"EAM @DrSJaishankar's article outlines India's achievements in 2023, including its successful G20 presidency and lunar mission, emphasizing a post-COVID-19 recovery and robust growth.
The piece highlights India's diplomatic efforts, regional engagement, portraying a confident and capable nation on the global stage"

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତର କୂଟନୈତିକ ପ୍ରୟାସ ବିଶ୍ୱସ୍ତରରେ ଏକ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସୀ ତଥା ଦକ୍ଷ ରାଷ୍ଟ୍ର ଭାବେ ଚିତ୍ରଣ କରୁଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
17 NOV 2023 1:43PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୨୦୨୩ରେ ଭାରତର ଉପଲବ୍ଧିକୁ ରେଖାଙ୍କିତ କରାଯାଇଥିବା ଏକ ଆର୍ଟିକଲ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଥିରେ ସଫଳ ଜି୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା, ଚନ୍ଦ୍ର ମିଶନ ସାମିଲ ସହ କୋଭିଡ୍‌-୧୯ ପରେ ଦେଶ ବିକାଶର ଟ୍ରାକ୍‌କୁ ଫେରିବା ଏବଂ ଦ୍ରୁତ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରାଯାଇଛି । ବିଦେଶ ମନ୍ତ୍ରୀ ଏସ୍‌. ଜୟଶଙ୍କର ଏହି ଆର୍ଟିକଲ ଲେଖିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
‘ବିଦେଶ ମନ୍ତ୍ରୀ ଡ. ଜୟଶଙ୍କରଙ୍କ ଆର୍ଟିକଲ ୨୦୨୩ରେ ଭାରତର ସଫଳତାକୁ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛି । ଏଥିରେ ସଫଳ ଜି-୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା, ଚନ୍ଦ୍ରମିଶନ, କୋଭିଡ୍‌-୧୯ ପରବର୍ତ୍ତୀ ପୁନଃଉତ୍ଥାନ ଏବଂ ଦ୍ରୁତ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରାଯାଇଛି ।
ଭାରତର କୂଟନୈତିକ ପ୍ରୟାସ ବିଶ୍ୱସ୍ତରରେ କିପରି ଏକ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସୀ ତଥା ଦକ୍ଷ ରାଷ୍ଟ୍ର ଭାବେ ଚିତ୍ରଣ କରୁଛି ତାହା ଏଥିରେ ଦର୍ଶାଯାଇଛି ।’