Prime Minister's Office
Prime Minister remembers Maulana Azad on his birth anniversary
11 NOV 2023 9:30AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has remembered Maulana Azad on his birth anniversary. Shri Modi said that Maulana Azad was a profound scholar and a pillar of India's freedom struggle and his commitment to education was commendable.
In a X post, the Prime Minister said;
“Remembering Maulana Azad on his birth anniversary. A profound scholar and a pillar of India's freedom struggle, his commitment to education was commendable. His efforts in shaping modern India continue to guide many people.”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
জন্ম জয়ন্তীত মৌলানা আজাদক স্মৰণ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
11 NOV 2023 9:30AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে মৌলানা আজাদক তেওঁৰ জন্ম জয়ন্তীত স্মৰণ কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে মৌলানা আজাদ এগৰাকী বিদগ্ধ পণ্ডিত আৰু ভাৰতৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ এক বিশেষ স্তম্ভ। দেশৰ শিক্ষা ব্যৱস্থাৰ প্ৰতি মৌলানা আজাদৰ অংগীকাৰ আৰু প্ৰতিশ্ৰুতি প্ৰশংসনীয় বুলিও উল্লেখ কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে।
এক্স পোষ্টত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
"জন্ম জয়ন্তীত মৌলানা আজাদৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধা নিবেদন কৰিছোঁ। তেওঁ আছিল এগৰাকী বিদগ্ধ পণ্ডিত আৰু ভাৰতৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ এক স্তম্ভ। শিক্ষাৰ প্ৰতি তেওঁৰ অংগীকাৰ আৰু প্ৰতিশ্ৰুতি প্ৰশংসনীয় আছিল। আধুনিক ভাৰতক গঢ় দিয়াৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁৰ কৰ্মপ্ৰচেষ্টাই আজিও বহু লোকক পথ প্ৰদৰ্শন কৰি আহিছে।"