Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
KVIC Chairman inaugurates five-days 'Diwali Utsav’ on the theme of ‘Vocal for Local’
Special discount of up to 20% is available on Khadi products till 11th November
08 NOV 2023 4:08PM by PIB Delhi
While addressing people in the 106th episode of 'Mann Ki Baat, Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi made an appeal to people to purchase locally-made products during festive days and on special occasions. Under his leadership and empowering the spirit of ‘Vocal for Local’, the Chairman of the Khadi and Village Industries Commission (KVIC), Shri Manoj Kumar inaugurated a five-days 'Diwali Utsav' Gramshilpa, Khadi Lounge in Connaught Place, New Delhi yesterday.
To connect the people of Delhi with the appeal of the Prime Minister, a special range of local products has been made available during the 'Diwali Utsav,' to ensure that more and more locally manufactured products reach the common people. When Khadi products are sold, they provide economic self-reliance to the artisans working in rural India.
On the occasion, Shri Manoj Kumar said “a wide range of local products are available here for Khadi lovers in every budget. Starting from products like clay diyas made by potters in Delhi, priced from Rs.50 to Rs.1000 to beautiful idols of Lakshmi and Ganesh, handcrafted clay temples, products made from millets by Village Industries and PMEGP units, candles, Agarbatti, Khadi jackets tailored by Khadi artisans and designers, and a special range of various fashionable Khadi garments are available as well.”
Celebrating the spirit of Diwali Utsav and Aatmanirbhar Bharat, the Khadi Gramodyog Bhavan located at Connaught Place, New Delhi is also offering special discounts, including up to 20% off on Khadi products and 10% off on Village Industries products.
Under the exemplary leadership of the Prime Minister Shri Narendra Modi, Shri Kumar said, “The sales of Khadi and Village Industries products made history in the previous financial year, crossing a whopping Rs. 1.34 lakh crore, while a record of generating the highest 9.54 lakh new jobs in a single financial year has been achieved.”
He further mentioned that on October 2, 2023, Gandhi Jayanti, a single-day sale of Khadi products worth Rs.1.52 Crore took place at the flagship Khadi Bhavan in Connaught Place, New Delhi. KVIC is consistently committed to promoting indigenous products. He appealed to everyone to purchase indigenous Khadi products during the festivals so that millions of artisans associated with KVIC in rural areas can find livelihood opportunities.”
The program was attended by officers and staff, including the Chief Executive Officer of Khadi and Village Industries Commission, Shri Vinit Kumar.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
KVICগী চিয়রমেন্না ‘ভোকেল ফোর লোকেল’ হায়বা থিমদা নুমিৎ মঙানিগী ‘দিৱালী উৎসব’ হৌদোকখ্রে
নবেম্বর 11 ফাওবদা খাদী প্রদক্তশিংদা 20% ফাওবগী অখন্নবা দিস্কাউন্ত লৈগনি
08 NOV 2023 4:08PM by PIB Imphal
ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা 106শুবা ‘মন কী বাত্তা’ মীয়ামদা হরাও-কুহ্মৈগী মতমদা অমসুং অখন্নবা থৌরমশিংদা লোকেল ওইনা শাজবা পোৎলমশিং লৈনবা অপীল তৌখি। মহাক্কী লুচিং মখাদা অমসুং ‘ভোকেল ফোর লোকেল’গী ৱাখল্লোনবু শক্তি পীরদুনা খাদী এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রীজ কম্মিসন (KVIC)গী চিয়রমেন, শ্রী মনোজ কুমারনা ঙরাং নই দিল্লীগী কন্নোত প্লেসতা লৈবা খাদী লোঞ্জতা নুমিৎ মঙানিগী ‘দিৱালী উৎসব’ গ্রামশিল্পা হৌদোকখ্রে।
দিল্লীগী মীয়ামবু প্রধান মন্ত্রীগা অপীল অদুগা কন্নেক্ত তৌহন্নবা, মীচম মীয়ামদা লোকেল ওইনা পুথোকপা পোৎলমশিং হেন্না-হেন্না ফংহন্নবা ‘দিৱালি উৎসব’ মনুংদা লোকেল পোৎলমশিংগী অখন্নবা মখল কয়া ফংহনগনি। খাদীগী পোৎলমশিং য়োনবদা মসিনা ভারতকী খুঙ্গংদা লৈরিবা আর্তিসানশিংদা শেন্মীৎলোন্দা মীপাল তাংদবা ঙমহল্লি।
থৌরম অসিদা শ্রী মনোজ কুমারনা হায়খি “বজেৎ খুদিংমক্তা খাদী পামজবা মীওইশিংগীদমক মফম অসিদা লোকেলগী পোৎলম মখল কয়া ফংহল্লি। দিল্লীগী চফু শাবশিংনা শাজবা লুপা 50দগী লুপা 1000 পীবা ক্লে দিয়াশিংগুম্বদগী হৌরগা লক্ষ্মী অমসুং গনেশকী ফজরবা মীতমশিং, ক্লেনা শাবা মন্দিরশিং, ভিলেজ ইন্দস্ত্রীজ অমসুং PMEGP য়ুনিৎশিংগী মিল্লেৎকী পোত্থোক, কেন্দল, অগরবত্তি, খাদী আর্তিসানশিং অমসুং দিজাইনরশিংনা তুবা খাদী জেক্কেৎশিং অমসুং ফেশনেবল ওইবা খাদীগী ফিরোল মখল কয়াসু ফংগনি।”
দিৱালী উৎসব অমসুং আত্মনির্ভর ভারতকী অখন্নবা ৱাখল্লোন অদু থৌগৎলদুনা নই দিল্লীগী কন্নোত প্লেস্তা লৈবা দখাদী গ্রামোদ্যোগ ভবনদা খাদী প্রদক্তশিংদা 20% ফাওবগী ওফ অমসুং ভিলেজ ইন্দস্ত্রীজ প্রদক্তশিংদা 10% ওফ য়াওনা অখন্নবা দিস্কাউন্তশিং পীরি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী অখন্নবা লুচিং মখাদা “খাদী এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রীজ প্রদক্তশিংগী সেল্স অসি মমাংগী শেনবা চহিদা ইতিহাস শেম্বা ঙমখি, লুপা করোর লাখ 1.34 হেনখি অমরোমদনা শেনবা চহি অমা খক্তদা অনৌবা থবক খ্বাইদগী য়াম্না পীবা ঙম্বা ওইনা থবক লাখ 9.54 পীদুনা রেকোর্দ থম্বা ঙমখি” হায়না শ্রী কুমারনা ফোঙদোকখি।
মহাক্না হায়খি মদুদি ওক্তোবর 2, 2023দা গান্ধী জয়েন্তী নুমিৎতা নোংমগী খাদী প্রদক্তশিংগী সেল্স লুপা করোর 1.52 তৌবা ঙমখি। KVICনা ইন্দিজিনস প্রদক্তশিং থৌগৎনবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনখি। মহাক্না মীপুম খুদিংমক্তা কুহ্মৈগী মতমদা ইন্দিজিনস খাদী প্রদক্তশিং লৈবীদুনা খুঙ্গংগী মফমশিংদা লৈরিবা KVICগা লোয়ননা খুৎশম্নরিবা আর্তিসান মিলিয়ন কয়াদা হিংনবগী লম্বী পীবা ঙম্নবা মসিবু লৈবীনবা অপীল তৌখি।
থৌরম অসিদা খাদী এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রী কম্মিসনগী চীফ একজিক্যুতিব ওফিসর, শ্রী বিনিৎ কুমার য়াওনা ওফিসরশিং অমসুং স্তাফশিংনা শরুক য়াখি।