শেল-থুম মন্ত্রালয়
ওক্তোবর 2023গী GST রিভেন্যু কল্লেক্সন অসি লুপা করোর লাখ 1.72 য়ৌদুনা এপ্রিল 2023গী মথংদা অনিশুবা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইখি; Y-o-Yদা 13% হেনগৎলকপগী রেকোর্দ তৌখ্রে
দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সনশিংদগী (সর্ভিসেসকী ইম্পোর্ত য়াওনা) লাকপা রিভেন্যু অসিসু Y-o-Yদা 13% হেনগৎলকখি
FY 2023-24গী এভরেজ গ্রোস মন্থলী GST কল্লেক্সন অসি হৌজিক লুপা করোর লাখ 1.66তা লৈ; Y-o-Yদা 11% হেনগৎলকখি
01 NOV 2023 2:31PM by PIB Imphal
ওক্তোবর 2023দা গ্রোস GST রিভেন্যু লুপা করোর 1,72,003 খোমগৎখি, মসিগী মনুংদা CGST না লুপা করোর 30,062, SGSTনা লুপা করোর 38,171, IGSTনা লুপা করোর 91,315 (পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর 42,127 য়াওরগা) অমদি সেসনা লুপা করোর 12,456 (পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর 1,294 য়াওরগা) ওইখি‍।
লৈঙাক্না IGSTদগী লুপা করোর 42,873 CGST দা অদুগা লুপা করোর 36,614 না SGST দা সেত্তল তৌখ্রে‍। ওক্তোবর, 2023দা রিগুলর সেত্তলমেন্ত তৌখিবা কেন্দ্র অমসুং স্তেতশিংগী অপুনবা রিভিন্যু CGST গী লুপা করোর 72,934 অমদি SGST গী লুপা করোর 74,785 নি‍।
ওক্তোবর, 2023গী রিভিন্যু অসি মমাং চহিগী মান্নবা থাগী GST রিভেন্যুদগী 13% হেনখি‍। মমাঙ চহগী মান্নবা থাদা মান্নবা সোর্সতগী কারকখিবা রিভেন্যুদগী থা অসিদা দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সন্দগী (সর্ভিসেস ইম্পোর্ত য়াওরগা) কারকপা রিভেন্যুদগী 13% হেনগৎখি। FY 2023-24গী এভরেজ গ্রোস মন্থলী GST কল্লেক্সন অসি হৌজিক লুপা করোর লাখ 1.66তা লৈ।ও অমসুং মমাংগী শেনবা চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী 11% হেনগৎলকখি।
মখাদা পীরিবা চার্ত অসিনা চৎলিবা চহি অসিদা থাগী অপুনবা GST রিভেন্যুগী মচৎ উৎলি‍। মখাদা পীরিবা তেবল অসিদা ওক্তোবর 2023 ফাওবগী রাজ্য অমমমগী GST রিভেন্যু সেত্তল তৌরবা মতুংগী মশিং উৎলি। /UTশিংদা লাকখিবা/সেত্তল তৌখিবা IGST গী SGST অমসুং SGST শরুক অদু উৎলি
চার্ত: GST কল্লেক্সনদা লৈরিবা ত্রেন্দশিং
তেব: রাজ্যশিং/UTশিংদা সেত্তল তৌখিবা IGSTগী SGST & SGST শরুক
এপ্রিল-ওক্তোবর (লুপা করোরদা)
SGSTগী সেত্তলমেন্ত তৌদ্রিঙৈ মমাংদা
SGSTগী সেত্তলমেন্ত তৌরবা মতুংদা [1]
রাজ্য/UT
2022-23
2023-24
গ্রোথ
2022-23
2023-24
গ্রোথ
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
1,318
1,762
34%
4,299
4,817
12%
হিমাচল প্রদেশ
1,341
1,546
15%
3,368
3,302
-2%
পঞ্জাব
4,457
4,903
10%
11,378
13,115
15%
চান্দিগর
351
389
11%
1,227
1,342
9%
উত্তরাখন্দ
2,805
3,139
12%
4,513
4,890
8%
হরিয়ানা
10,657
11,637
9%
18,291
20,358
11%
দিল্লী
8,000
9,064
13%
16,796
18,598
11%
রাজস্থান
8,832
9,859
12%
19,922
22,571
13%
উত্তর প্রদেশ
15,848
18,880
19%
38,731
42,482
10%
বিহার
4,110
4,731
15%
13,768
15,173
10%
সিক্কিম
179
297
66%
489
629
29%
অরুনাচল প্রদেশ
282
378
34%
932
1,155
24%
নগালেন্দ
125
177
42%
564
619
10%
মনিপুর
166
210
27%
812
659
-19%
মিজোরাম
105
168
60%
488
573
18%
ত্রিপুরা
242
299
23%
847
928
9%
মেঘলায়া
265
353
33%
841
988
17%
অসাম
2,987
3,428
15%
7,237
8,470
17%
ৱেস্ত বেঙ্গল
12,682
13,799
9%
22,998
24,607
7%
ঝার্খন্দ
4,329
5,152
19%
6,466
7,128
10%
ওরিশা
8,265
9,374
13%
11,031
12,723
15%
ছত্তিশগর
4,285
4,773
11%
6,421
7,656
19%
মধ্য প্রদেশ
6,062
7,384
22%
15,418
18,100
17%
গুজরাত
21,644
24,005
11%
32,943
36,322
10%
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি
381
372
-3%
709
606
-15%
মহারাস্ত্র
48,870
58,057
19%
74,612
84,712
14%
কর্নাতকা
20,165
23,400
16%
37,924
42,657
12%
গৱা
1,111
1,307
18%
2,024
2,299
14%
লক্ষদ্বীপ
6
16
162%
18
66
259%
কেরলা
7,016
8,082
15%
17,450
18,370
5%
তমিল নাদু
20,836
23,661
14%
34,334
37,476
9%
পুদুচেরী
271
288
6%
695
833
20%
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
112
125
12%
287
311
8%
তেলঙ্গনা
9,538
11,377
19%
21,301
23,478
10%
আন্ধ্র প্রদেশ
7,347
8,128
11%
16,441
18,488
12%
লদাখ
81
121
49%
311
377
21%
অতোপ্পা তেরিতোরী
97
140
44%
281
685
144%
অপুনবা মশিং
2,35,167
2,70,777
15%
4,46,167
4,97,562
12%

Ministry of Finance
GST revenue collection for October 2023 is second highest ever, next only to April 2023, at ₹1.72 lakh crore; records increase of 13% Y-o-Y
Revenue from domestic transactions (including import of services) is also 13% higher Y-o-Y
Average gross monthly GST collection in FY 2023-24 now stands at ₹1.66 lakh crore; 11% higher Y-o-Y
01 NOV 2023 2:31PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of October, 2023 is ₹ 1,72,003 crore out of which ₹ 30,062 crore is CGST, ₹ 38,171 crore is SGST, ₹ 91,315 crore (including ₹ 42,127 crore collected on import of goods) is IGST and ₹ 12,456 crore (including ₹ 1,294 crore collected on import of goods) is cess.
The government has settled ₹ 42,873 crore to CGST and ₹ 36,614 crore to SGST from IGST. The total revenue of Centre and the States in the month of October, 2023 after regular settlement is ₹72,934 crore for CGST and ₹ 74,785 crore for SGST.
The gross GST revenue for the month of October, 2023 is 13% higher than that in the same month last year. During the month, revenue from domestic transactions (including import of services) is also 13% higher than the revenues from these sources during the same month last year. The average gross monthly GST collection in the FY 2023-24 now stands at Rs. 1.66 lakh crore and is 11% per cent more than that in the same period in the previous financial year.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table below shows the state-wise figures of post settlement GST revenue of each State till the month of October 2023.
Chart: Trends in GST Collection
Table: SGST & SGST portion of IGST settled to States/UTs
April-October (Rs. in crore)
Pre-Settlement SGST
Post-Settlement SGST[1]
State/UT
2022-23
2023-24
Growth
2022-23
2023-24
Growth
Jammu and Kashmir
1,318
1,762
34%
4,299
4,817
12%
Himachal Pradesh
1,341
1,546
15%
3,368
3,302
-2%
Punjab
4,457
4,903
10%
11,378
13,115
15%
Chandigarh
351
389
11%
1,227
1,342
9%
Uttarakhand
2,805
3,139
12%
4,513
4,890
8%
Haryana
10,657
11,637
9%
18,291
20,358
11%
Delhi
8,000
9,064
13%
16,796
18,598
11%
Rajasthan
8,832
9,859
12%
19,922
22,571
13%
Uttar Pradesh
15,848
18,880
19%
38,731
42,482
10%
Bihar
4,110
4,731
15%
13,768
15,173
10%
Sikkim
179
297
66%
489
629
29%
Arunachal Pradesh
282
378
34%
932
1,155
24%
Nagaland
125
177
42%
564
619
10%
Manipur
166
210
27%
812
659
-19%
Mizoram
105
168
60%
488
573
18%
Tripura
242
299
23%
847
928
9%
Meghalaya
265
353
33%
841
988
17%
Assam
2,987
3,428
15%
7,237
8,470
17%
West Bengal
12,682
13,799
9%
22,998
24,607
7%
Jharkhand
4,329
5,152
19%
6,466
7,128
10%
Odisha
8,265
9,374
13%
11,031
12,723
15%
Chhattisgarh
4,285
4,773
11%
6,421
7,656
19%
Madhya Pradesh
6,062
7,384
22%
15,418
18,100
17%
Gujarat
21,644
24,005
11%
32,943
36,322
10%
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
381
372
-3%
709
606
-15%
Maharashtra
48,870
58,057
19%
74,612
84,712
14%
Karnataka
20,165
23,400
16%
37,924
42,657
12%
Goa
1,111
1,307
18%
2,024
2,299
14%
Lakshadweep
6
16
162%
18
66
259%
Kerala
7,016
8,082
15%
17,450
18,370
5%
Tamil Nadu
20,836
23,661
14%
34,334
37,476
9%
Puducherry
271
288
6%
695
833
20%
Andaman and Nicobar Islands
112
125
12%
287
311
8%
Telangana
9,538
11,377
19%
21,301
23,478
10%
Andhra Pradesh
7,347
8,128
11%
16,441
18,488
12%
Ladakh
81
121
49%
311
377
21%
Other Territory
97
140
44%
281
685
144%
Grand Total
2,35,167
2,70,777
15%
4,46,167
4,97,562
12%