য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
'পুলিস কম্মেমোরেসন নুমিৎ'তা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা নৈ দিল্লীগী নেসনেল পুলিস মেমোরিএলদা ঙসি থৱাই কৎখ্রবা পুলিস পার্সনেলশিংদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
লৈবাক অমহেক্তগী মনুংগী ওইবা সেক্যুরিতী নৎত্রগা ঙমখৈগী সেক্যুরিতী অসি মীৎকুপ নাহুম শিংবা পুলিসকী সিস্তেম য়াওদনা ওইথোক্লোই
হিংশাগী মাইয়োক্তা জিরো তোলরেন্সকী পোলিসী মখা চত্থরদুনা মোদী লৈঙাক অসিনা অকনবা আইন লিংদুনা অমসুং মীয়াম্বু মোদর্নাইজ তৌনবা পুলিস তেক্নোলোজী মিসন লিংখৎপনা মালেমদা খ্বাইদগী ফবা তেরোরিজম থেংনবা ঙম্বা লৈবাক ওইনবা হোৎনবদা লাইহল্লে
তেরোরিজম, মিলিতেন্ত এতেক্ত, নক্সালিজম অমসুং এথনিক ভাইওলেন্সকী থৌদোকসু হৌখিবা চহি তরারোম অসিদা চাদা ৬৫ হন্থরে
মোদী লৈঙাক অসিনা ঐখোয়গী ক্রিমিনেল জস্তিস সিস্তেম অসিবু অহোংবা পুরক্নবা অনৌবা আইন অহুম পুরকখ্রে
হায়রিবা আইন অহুম অসিনা বৃতিশ য়ুগকী আইনশিংগী মহুৎ শিল্লগনি অমসুং মসিনা ভারতকী ওইবা মশক অমা উৎলগনি অমসুং মীপুম খুদিংমক্কী হকপু ভারত সংবিধানগী মশক্কা চুন্ননা ঙাক্তুনা থমগনি
ঐখোয়না পুলিস তেক্নোলোজী মিসন, অনৌবা আইন 3 অমসুং ICJS কী খুত্থাংদা ক্রিমিনেল জস্তিস সিস্তেমদা মনুং মপান ফাওনা উবা অমসুং খোঙজেল য়াঙহনবগী পান্দম ফংবদা মায় পাক্কনি
ভারতনা মালেমদা ঙসি হীরম খুদিংদা খুমাং চাউশিল্লি, মসিগী থৌনা ফনা থৱাই থাখিবদগী হৌরকপনি অমসুং লৈবাক অসিনা কৈদৌনুংদা মখোয়গী কত্থোকপদুবু কাউবা লৈরোই
21 OCT 2023 2:01PM by PIB Imphal
'পুলিস কম্মেমোরেসন নুমিৎ'তা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা নৈ দিল্লীগী নেসনেল পুলিস মেমোরিএলদা ঙসি থৱাই কৎখ্রবা পুলিস পার্সনেলশিংদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে। থৌরম অসিদা কেন্দ্রগী গৃহগী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী অজয় কুমার মিশ্রা অমসুং কেন্দ্রগী হোম সেক্রেতরীসু শরুক য়াখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী শাহনা নীংখা তম্লকপদগী লৈবাক অসিগী মনুংগী ওইবা সেক্যুরিতী অমসুং ঙমখৈগী ওইবা সেক্যুরিতীদা থৱাই থাখ্রবা পুলিসমেন 36,250 দা ইকাইখুম্নবা উৎখি। মহাক্না লৈখিদ্রবা পুলিসমেনশিংগী ইমুং মনুংদ হায়খি মদুদি ভারতনা ঙসি মালেমদা হীরম খুদিংমক্তা খুমাং চাউশিল্লি অমসুং থৌনা ফনা থৱাই থাখিবদগী হৌরকপনি অমসুং লৈবাক অসিনা কৈদৌনুংদা মখোয়গী কত্থোকপদুবু কাউবা লৈরোই। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি লৈবাক অমহেক্তগী মনুংগী ওইবা সেক্যুরিতী নৎত্রগা ঙমখৈগী সেক্যুরিতী অসি মীৎকুপ নাহুম শিংবা পুলিসকী সিস্তেম য়াওদনা ওইথোক্লোই। লৈবাক অসিবু সেবা তৌরিবা পাররনেল খুদিংদগী পুলিসমেনশিং অসিনা খ্বাইদগী অরুবা থৌদাং পুরি, অহিং নুংথিল কাংদনা, অইং অশা নাইদনা, কুমহৈ নৎত্রগা লৈতবা মতমদসু, পুলিসমেনশিংদি কুমহৈ হরাও ইমুং মনুংশিংগা পুনবসু ফংদনা সেবা তৌরি। মহাক্না হায়খি মদুদি ঐখোয়গী পুলিস ফোর্সশিং অসিনা মখোয়গী নুংঙাইরবা চহি মতাং অদু ইমুং মনুংদগী লাপ্না লৈবাক অসিগী শাংলবা ঙমখৈদা লৈদুনা লৈবাক অসিবু মখোয়গী মথৌনানা ঙাক্তুনা থম্লি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি তেরোরিস্ত থেংনববু ওইরো, ক্রাইম থিংববু ওইরো, মী কয়াগী মরক্তা লো অমসুং ওর্দরগী ফিভম ঙাকপা নৎত্রগা কোরোনাগী মতমদবু ওইরো, মীয়াম কনবদা ঐখোয়গী পুলিসমেনশিংনা থৌরম খুদিংদা মখোয়গী থৌনা উৎলি। হৌখিবা চহি ১ রোম অসিদা, সেপ্তেম্বর ১, ২০২২ দগী হৌদুনা ওগস্ত ৩১, ২০২২ ফাওবদা পুলিসমেন ১৮৮না থৌনা লৈনা মখোয়গী মথৌ অমসুং লৈবাজক অসিগী সেক্যুরিতী অমসুং লো এন্দ ওর্দর ঙাকপদা থৱাই থাখ্রে।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অমৃত কালগী খোলাও লাওখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি নীং তম্বগী চহি ৭৫ মপুং ফারকপদগী হৌদুনা চহি চাম্ম য়ৌরকপা ফাওবদা হায়রিবা চহি 25 অসিনা লৈবাক অসিবু হীরম খুদিংমক্তা মকোক থোংনবা হোৎনদুনা লাক্লি। হীরম অসিগীদমক, লৈবাক অসিগী মীওই করোর 130 না অমত্তা ওইনা অমসুং লনাই ওইনা ৱাশক লৌমিন্নরি অমসুং ৱারেপ অসিগা লোইননা কনা অমত্তনা ঐখোয়বু মালেমদা হীরম খুদিংমক্তা মকোক থোংহন্নবা হোৎনবদা অথিংবা পীবা ঙমলোই। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি তরারোম অসিদা, ঐখোয়গী থৌনা ফরবা পুলিসমেনশিংনা হোৎনদুনা তেরোরিজম, মিলিতেন্ত এতেক্ত, নক্সালিজম অমসুং এথনিক ভাইওলেন্সকী থৌদোকসু হৌখিবা চহি তরারোম অসিদা চাদা ৬৫ হন্থরে।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি খরা অসিদা, NDRF কী খুথাংদা, তোঙান-তোঙানবা পুলিস ফোর্সকী লান্মীশিংনা ইকাইখুম্ননিংঙাই ওইবা মিংচৎ কয়া ফংখ্রে অমসুং লৈবাক অসিদতা নত্তনা মালেমগী ফম্বাক্তা দিজাস্তর মেনেজমেন্তকী হীরমদা মায় পাকপা কয়া পুরকখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি ঐখোয়না ভারতকী নীংতম্বগী অমৃত কালদা চঙশিল্লি, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীজিগী লুচিং মখাদা, অনৌবা আইন অহুম লিংখ্রে মসিনা ঐখোয়গী ক্রিমিনেল জস্তিস সিস্তেমদা মপুং ফানা অহোংবা পুরক্লগনি। মাহক্না হায়খি হায়রিবা আইন অহুম অসিনা বৃতিশ য়ুগকী চহি 150 শুরবা আইনশিংগী মহুৎ শিল্লগনি অমসুং মসিনা ভারতকী ওইবা মশক অমা উৎলগনি অমসুং মীপুম খুদিংমক্কী হকপু ভারত সংবিধানগী মশক্কা চুন্ননা ঙাক্তুনা থমগনি হায়খি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি, প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীজিনা কোর্তশিংদা লোইশিন্দনা লৈরিবা কেসশিং অসি লোইশিন্নবা তকশিল্লি। মহাক্না হায়খি, প্রধান মন্ত্রী মোদীজিগী লুচিং মখাদা, ঐখোয়না পুলিস তেক্নোলোজী মিসন, অনৌবা আইন 3 অমসুং ICJS কী খুত্থাংদা ক্রিমিনেল জস্তিস সিস্তেমদা মনুং মপান ফাওনা উবা অমসুং খোঙজেল য়াঙহনবগী পান্দম ফংবদা মায় পাক্কনি।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রীনা হায়খি হিংশাগী মাইয়োক্তা জিরো তোলরেন্সকী পোলিসী মখা চত্থরদুনা মোদী লৈঙাক অসিনা অকনবা আইন লিংদুনা অমসুং মীয়াম্বু মোদর্নাইজ তৌনবা পুলিস তেক্নোলোজী মিসন লিংখৎপনা মালেমদা খ্বাইদগী ফবা তেরোরিজম থেংনবা ঙম্বা লৈবাক ওইনবা হোৎনবদা লাইহল্লে। মহাক্না হায়খি মদুদি পুলিস পার্সনেলশিংগী য়াইফনবগীদমক, প্রধান মন্ত্রী মোদীনা লুচিংবা লৈঙাক অসিনা অয়ুশ্মন-CAPF, হাউসিং স্কিম, CAPF e-আৱাজ ৱেব পোর্তেল, প্রধান মন্ত্রী স্কোলারশিপ স্কিম, সেন্ত্রেল এক্স-গ্রাসিয়া, দিসএবিলিতী এক্স গ্রাসিয়া, এয়র কোরিয়র সর্বিস অমসুং সেন্ত্রেল পুলিস ৱেলফিয়র স্তোরদা মতম চানা অহোংবা পুরকখ্রে।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি পুলিস মেমোরিএল অসি ইচম চম্না সিম্বোলিক ওইবদা নত্তনা মসি ঐখোয়গী পুলিস পার্সনেলশিংনা লৈবাক শেমগৎপা মতমদা কত্থোকপা কয়াবু শকখঙবীবা অমনি। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈঙাক অসিনা মপুং ফানা পুলিস পার্সনেলশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং মনুং মীওইশিংগী য়াইফনবগীদমক অচেৎপা ফিরেপ লৌরি।

Ministry of Home Affairs
On 'Police Commemoration Day'Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah pays homage to the police martyrs at the National Police Memorial in New Delhi today
Internal security or border security of any country is not possible without a vigilant police system
Continuing with the policy of Zero Tolerance against terrorism, Modi government has enacted strict laws and by establishing Police Technology Mission for the modernization of the police, has also made efforts to become the best counter-terrorism force in the world
Incidents of terrorism, militant attacks, naxalism and ethnic violence have reduced by 65 percent in the last decade
Modi government is bringing three new laws to fundamentally change our criminal justice system
These three new laws will replace the British-era laws and will reflect Indian-ness and protect the rights of every citizen in accordance with the spirit of the Constitution of India
We will succeed in achieving the goal of bringing transparency and speed in the Criminal Justice System through Police Technology Mission, 3 new laws and ICJS
India is progressing in every field in the world today, its foundation is the sacrifice of the valiant martyrs and this country will never forget their sacrifice
21 OCT 2023 2:01PM by PIB Delhi
On 'Police Commemoration Day’ Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah paid homage to the police martyrs at the National Police Memorial in New Delhi today. On this occasion, many dignitaries including Union Minister of State for Home Affairs Shri Ajay Kumar Mishra and Union Home Secretary were also present.
In his address on the occasion, Shri Shah paid tribute to 36,250 policemen who have sacrificed their lives for the country's internal security and security of its borders since independence. He told the families of the martyred policemen that today India is progressing in every field in the world and its foundation is the sacrifice of the martyrs of their families and this country will never forget their sacrifice. Shri Shah said that internal security or border security of any country is not possible without a vigilant police system. Of all the personnel serving the country, policemen have the toughest duty, be it day or night, winter or summer, festival or regular day, policemen do not get a chance to celebrate festivals with their families. He said that all our police forces spend the golden years of their lives away from their families on the country's long land border and protect the country through their bravery and sacrifices. Shri Shah said that whether it is to combat terrorists, stop crime, maintain law and order while facing a crowd, protect common citizens during disasters and accidents or be on the front line during difficult times like the Corona period, protecting the citizens, our policemen have proved themselves on every occasion. In the last 1 year, from September 01, 2022 to August 31, 2023, 188 policemen have made the supreme sacrifice in the line of duty to ensure security and maintain law and order of the country.
Union Home Minister said that Prime Minister Shri Narendra Modi has given a call for Amrit Kaal. He said that starting with the end of 75 years of independence till the centenary of independence, these 25 years are for taking the country to the top position in every field. For this purpose, 130 crore people of the country have taken pledge collectively and individually and with these resolutions no one will be able to stop us from reaching the top in every field in the world. Shri Shah said that in the last decade, terrorism, militant attacks, naxalism and ethnic violence have reduced by 65 per cent from their peak levels due to the efforts of our brave policemen.
Shri Amit Shah said that in the last few years, working through NDRF, soldiers of different police forces have earned a respectable name and achieved success not only in the country but also across the world in the field of disaster management. He said that as we are entering the Amrit Kaal of India’s Independence, the Government of India, under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi ji, is bringing three new laws, which will completely change our criminal justice system. He said these three laws will replace 150 year old British-era laws and will not only reflect Indian-ness but will also protect the rights of every citizen in accordance with the spirit of the Constitution of India. He said that Prime Minister Narendra Modi ji has laid emphasis on ending the pendency of cases in courts. He said that under the leadership of Prime Minister Modi ji, we will be successful in achieving the goal of bringing transparency and speed in the Criminal Justice System through Police Technology Mission, 3 new laws and ICJS.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that continuing with the policy of Zero Tolerance against terrorism, Modi government has enacted strict laws and have also made efforts to become the best counter-terrorism force in the world by setting up the Police Technology Mission for the modernization of the police. He said that for the welfare of police personnel, the government led by PM Modi has also made timely changes in Ayushman-CAPF, Housing Scheme, CAPF e-Awas Web Portal, Prime Minister Scholarship Scheme, Central Ex-gratia, Disability Ex-gratia, Air Courier Services and Central Police Welfare Store.
Shri Amit Shah said that the police memorial is not merely symbolic but it is a recognition of the sacrifice and dedication of our police personnel towards nation building. He said that the government is fully committed towards the welfare of police personnel and their family members.