প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৩ অক্টোবৰত ছত্তীশগড় আৰু তেলেংগানা ভ্ৰমণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
নগৰনাৰত থকা এনএমডিচি ষ্টীল লিমিটেডৰ তীখা প্লাণ্টটো দেশৰ বাবে উৎসৰ্গা কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে; ২৩,৮০০ কোটি টকাতকৈ অধিক ব্যয়ৰে নিৰ্মাণ কৰা এই প্ৰকল্পই বাষ্টাৰক বিশ্বৰ তীখাৰ মানচিত্ৰত স্থান দিব
জগদালপুৰ ৰে’লৱে ষ্টেচন উন্নীতকৰণৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
ছত্তীশগড়ত একাধিক ৰে’ল আৰু পথ খণ্ডৰ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন আৰু ৰাষ্ট্ৰৰ প্ৰতি উৎসৰ্গা কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
তেলেংগানাত প্ৰায় ৮০০০ কোটি টকাৰ প্ৰকল্পৰ উৎসৰ্গা আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিবলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
এনটিপিচিৰ তেলেংগানা ছুপাৰ তাপ বিদ্যুৎ প্ৰকল্পৰ ৮০০ মেগাৱাট ইউনিট দেশবাসীৰ নামত উৎসৰ্গা কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে; বিভিন্ন ৰে’ল আন্তঃগাঁথনি প্ৰকল্পও উৎসৰ্গা কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰী-আয়ুষ্মান ভাৰত স্বাস্থ্য আন্তঃগাঁথনি অভিযানৰ অধীনত নিৰ্মাণ হ’বলগীয়া সমগ্ৰ তেলেংগানাৰ ২০টা ক্ৰিটিকেল কেয়াৰ ব্লকৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
02 OCT 2023 10:12AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৩ অক্টোবৰ, ২০২৩ত ছত্তীশগড় আৰু তেলেংগানা ভ্ৰমণ কৰিব।
পুৱা প্ৰায় ১১ বজাত বাষ্টাৰৰ জগদালপুৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নগৰনাৰত থকা এনএমডিচি ষ্টীল লিমিটেডৰ ষ্টীল প্লাণ্টকে ধৰি ছত্তীশগড়ত ২৬,০০০ কোটিতকৈ অধিক টকাৰ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰাৰ লগতে দেশবাসীৰ প্ৰতি উৎসৰ্গা কৰিব৷ বিয়লি প্ৰায় ৩ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেলেংগানাৰ নিজামাবাদত উপস্থিত হ’ব, য’ত তেওঁ শক্তি, ৰে’ল আৰু স্বাস্থ্যৰ দৰে গুৰুত্বপূৰ্ণ খণ্ডৰ প্ৰায় ৮০০০ কোটি টকাৰ বিভিন্ন উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰাৰ লগতে দেশবাসীৰ প্ৰতি উৎসৰ্গা কৰিব৷
ছত্তীশগড়ত প্ৰধানমন্ত্ৰী
আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগীক এক ডাঙৰ প্ৰেৰণা যোগাব পৰা এক পদক্ষেপত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বাষ্টাৰ জিলাৰ নগৰনাৰত থকা এনএমডিচি ষ্টীল লিমিটেডৰ তীখা উদ্যোগটো দেশবাসীৰ নামত উৎসৰ্গা কৰিব। ২৩,৮০০ কোটিতকৈ অধিক ব্যয়ৰে নিৰ্মিত এই তীখা উদ্যোগটো হৈছে উচ্চমানৰ তীখা উৎপাদন কৰিব পৰা গ্ৰীণফিল্ড প্ৰকল্প। নগৰনাৰত থকা এনএমডিচি ষ্টীল লিমিটেডৰ তীখা প্ৰকল্পটোৱে ইয়াৰ লগতে আনুষংগিক আৰু অন্যান্য খণ্ডত হাজাৰ হাজাৰ লোকক নিয়োগৰ সুযোগ প্ৰদান কৰিব৷ ইয়াৰ দ্বাৰা বাষ্টাৰক বিশ্বৰ তীখাৰ মানচিত্ৰত স্থান দিয়াৰ লগতে অঞ্চলটোৰ আৰ্থ-সামাজিক উন্নয়নত এক উদ্গনি যোগাব।
সমগ্ৰ দেশতে ৰে’ল আন্তঃগাঁথনি উন্নত কৰাৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে সংগতি ৰাখি কাৰ্যসূচীৰ সময়ত একাধিক ৰে’ল প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন আৰু দেশবাসীৰ প্ৰতি সমৰ্পন কৰা হ’ব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আন্তগড় আৰু তাৰোকিৰ মাজত নতুন ৰে’ল লাইন আৰু জগদালপুৰ আৰু দন্তেৱাৰাৰ মাজত ৰে’ল লাইন দ্বৈত পথলৈ উন্নীতকৰণ প্ৰকল্প দেশবাসীৰ নামত উৎসৰ্গা কৰিব। তেওঁ অমৃত ভাৰত ষ্টেচন আঁচনিৰ অধীনত বৰিদান্দ -সুৰজপুৰ ৰে’ল লাইন দ্বৈত পথলৈ উন্নীত আৰু জগদালপুৰ ষ্টেচন পুনৰ উন্নয়নৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তাৰোকি–ৰায়পুৰ ডেমু ৰে’ল সেৱাৰো শুভাৰম্ভ কৰিব। এই ৰেল প্ৰকল্পসমূহে ৰাজ্যৰ জনজাতীয় অঞ্চলসমূহৰ সংযোগৰ উন্নতি সাধন কৰিব। উন্নত ৰে’ল আন্তঃগাঁথনি আৰু নতুন ৰে’ল সেৱাই স্থানীয় জনসাধাৰণক উপকৃত কৰাৰ লগতে অঞ্চলটোৰ অৰ্থনৈতিক উন্নয়নত সহায় কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-৪৩ৰ ‘কুংকুৰিৰ পৰা ছত্তীশগড়-ঝাৰখণ্ড সীমান্ত অংশ’লৈকে পথ উন্নীতকৰণ প্ৰকল্পও দেশবাসীৰ বাবে উৎসৰ্গা কৰিব। নতুন পথটোৱে পথ সংযোগৰ উন্নতি সাধন কৰিব, যাৰ ফলত অঞ্চলটোৰ জনসাধাৰণ উপকৃত হ’ব৷
তেলেংগানাত প্ৰধানমন্ত্ৰী
দেশত উন্নত শক্তি দক্ষতাৰ সৈতে শক্তি উৎপাদন বৃদ্ধিৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে সংগতি ৰাখি এনটিপিচিৰ তেলেংগানা ছুপাৰ তাপ বিদ্যুৎ প্ৰকল্পৰ প্ৰথম পৰ্যায়ৰ প্ৰথমটো ৮০০ মেগাৱাট ইউনিট দেশবাসীৰ নামত উৎসৰ্গা কৰা হ’ব। ই তেলেংগানাক কম খৰচী শক্তি প্ৰদান কৰাৰ লগতে ৰাজ্যখনৰ অৰ্থনৈতিক উন্নয়নত এক উত্থান প্ৰদান কৰিব। ইয়াৰ উপৰিও ই দেশৰ অন্যতম পৰিৱেশ অনুকূল বিদ্যুৎ কেন্দ্ৰ হ’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মনোহাৰাবাদ আৰু চিদ্দিপেট সংযোগী নতুন ৰে’ল লাইনকে ধৰি ৰাষ্ট্ৰীয় ৰে’ল প্ৰকল্পৰ দেশবাসীৰ নামত উৎসৰ্গা কৰিব; আৰু ধৰ্মাবাদ-মনোহৰাবাদ আৰু মহাবুবনগৰ-কুৰ্ণুলৰ মাজত বিদ্যুতীকৰণ প্ৰকল্প শুভাৰম্ভ কৰিব, যাৰদ্বাৰা তেলেংগানাৰ ৰে’ল আন্তঃগাঁথনি লাভৱান হ’ব৷ ৭৬ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ মনোহাৰাবাদ-ছিদ্দিপেট ৰে’ল লাইনে অঞ্চলটোৰ বিশেষকৈ মেডাক আৰু ছিদ্দিপেট জিলাৰ আৰ্থ-সামাজিক উন্নয়নত সহায় কৰিব। ধৰ্মাবাদ-মনোহৰাবাদ আৰু মহাবুবনগৰ-কুৰ্নুলৰ মাজত ৰে’ল লাইনৰ বিদ্যুতীকৰণ প্ৰকল্পই ৰে’লৰ গড় গতি উন্নত কৰাত সহায় কৰিব আৰু অঞ্চলটোত পৰিৱেশ অনুকূল ৰে’ল পৰিবহণৰ সূচনা কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ছিদ্দিপেট-ছেকেন্দৰাবাদ-ছিদ্দিপেট ৰে’ল সেৱাও শুভাৰম্ভ কৰিব, যাৰ ফলত অঞ্চলটোৰ স্থানীয় ৰে’ল যাত্ৰীসকল উপকৃত হ’ব।
তেলেংগানাৰ স্বাস্থ্য আন্তঃগাঁথনি উন্নয়নৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী-আয়ুষ্মান ভাৰত স্বাস্থ্য আন্তঃগাঁথনি অভিযানৰ অধীনত সমগ্ৰ ৰাজ্যতে ২০টা ক্ৰিটিকেল কেয়াৰ ব্লকৰ (চিচিবি) আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। এই চিচিবিসমূহ আদিলাবাদ, ভদ্ৰদ্ৰী কোঠাগুডেম, জয়শংকৰ ভূপালপল্লী, জোগুলাম্বা গাডৱাল, হায়দৰাবাদ, খাম্মাম, কুমুৰাম ভীম আছিফাবাদ, মানচেৰিয়াল, মহাবুবনগৰ (বাডেপালী), মুলুগু, নগৰকুৰনুল, নলগোণ্ডা, নাৰায়ণপেট, নিৰ্মল, ৰাজন্না ছিৰচিল্লা, ৰঙাৰেডী (মহেশ্বৰম) জিলাত নিৰ্মাণ কৰা হ’ব৷ সূৰ্যপেট, পেড্ডাপল্লী, বিকাৰবাদ আৰু ৱাৰংগল (নৰসম্পেট)। এই চিচিবিসমূহে সমগ্ৰ তেলেংগানাত জিলা পৰ্যায়ৰ ক্ৰিটেকেল কেয়াৰ আন্তঃগাঁথনি বৃদ্ধি কৰি ৰাজ্যখনৰ লোকসকলক উপকৃত কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to visit Chhattisgarh and Telangana on 3rd October
PM to dedicate NMDC Steel Ltd’s Steel Plant at Nagarnar to nation; built at a cost of more than Rs 23,800 crore, it will put Bastar on the steel map of the world
PM to lay the foundation stone of upgradation of Jagdalpur Railway station
PM to lay the foundation stone and dedicate to nation multiple rail and road sector projects in Chhattisgarh
PM to dedicate and lay foundation stone of projects worth around Rs 8000 crores in Telangana
PM to dedicate 800 MW Unit of Telangana Super Thermal Power Project of NTPC; to also dedicate various rail infrastructure projects
PM to lay foundation stone of 20 Critical Care Blocks across Telangana to be built under Pradhan Mantri - Ayushman Bharat Health Infrastructure Mission
02 OCT 2023 10:12AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Chhattisgarh and Telangana on 3rd October, 2023.
At around 11 AM, in Jagdalpur, Bastar, Prime Minister will dedicate to nation and lay the foundation stone of multiple development projects worth more than Rs 26,000 crore in Chhattisgarh, including the NMDC Steel Ltd’s Steel Plant at Nagarnar. At around 3 PM, Prime Minister will reach Nizamabad, Telangana, where he will dedicate to the nation and lay the foundation stone of various development projects worth around Rs 8000 crore, in important sectors like power, rail and Health.
PM in Chhattisgarh
In a step that will provide a major impetus to the vision of Atmanirbhar Bharat, Prime Minister will dedicate to nation the NMDC Steel Ltd’s Steel Plant at Nagarnar in Bastar district. Built at a cost of more than Rs 23,800 crore, the steel plant is a greenfield project that will produce high quality steel. NMDC Steel Ltd’s Steel Plant at Nagarnar will provide employment opportunities to thousands of people, in the plant as well as in ancillary and downstream industries. It will put Bastar on the steel map of the world and provide a boost to socioeconomic development of the region.
In line with the Prime Minister’s vision of improving rail infrastructure all across the country, laying of foundation stone and dedication to nation of multiple rail projects will be done during the programme. Prime Minister will dedicate to nation new rail line between Antagarh & Taroki and a rail line doubling project between Jagdalpur and Dantewara. He will lay the foundation stone of Boridand -Surajpur rail line doubling project and redevelopment of Jagdalpur Station under Amrit Bharat Station Scheme. Prime Minister will also flag off the Taroki – Raipur DEMU Train Service. These rail projects will improve connectivity in the tribal regions of the state. The improved rail infrastructure and the new train service will benefit the local people and help in economic development of the region.
Prime Minister will also dedicate to nation a road upgradation project from ‘Kunkuri to Chhattisgarh - Jharkhand Border section’ of National Highway-43. The new road will improve road connectivity, benefiting the people of the region
PM in Telangana
In line with the Prime Minister’s vision of increasing power generation with improved energy efficiency in the country, the first 800 MW Unit of phase 1 of Telangana Super Thermal Power Project of NTPC will be dedicated to the nation. It will provide low cost power to Telangana and provide a boost to economic development of the state. It will also be one of the most environmentally compliant power stations in the country.
Telangana’s rail infrastructure will get a boost as the Prime Minister will dedicate to nation rail projects including the new Railway Line connecting Manoharabad and Siddipet; and the electrification project between Dharmabad - Manoharabad and Mahabubnagar - Kurnool. The 76 km long Manoharabad-Siddipet rail line will boost the socio-economic development of the region, especially in the districts of Medak and Siddipet. The electrification project between Dharmabad - Manoharabad and Mahabubnagar - Kurnool will help in improving average speed of trains and will lead to environment-friendly rail transport in the region. Prime Minister will also flag off Siddipet - Secunderabad - Siddipet train service, benefiting the local rail commuters in the region.
In an effort which will augment health infrastructure inTelangana, Prime Minister will lay the foundation stone of 20 Critical Care Blocks (CCBs) across the state under Pradhan Mantri - Ayushman Bharat Health Infrastructure Mission. These CCBs will be built in the districts Adilabad, Bhadradri Kothagudem, Jayashankar Bhupalpally, Jogulamba Gadwal, Hyderabad, Khammam, Kumuram Bheem Asifabad, Mancherial, Mahabubnagar (Badepally), Mulugu, Nagarkurnool, Nalgonda, Narayanpet, Nirmal, Rajanna Sircilla, RangaReddy (Maheshwaram), Suryapet, Peddapalli, Vikarabad and Warangal (Narsampet). These CCBs will augment district level critical care infrastructure acrossTelangana benefiting people of the state.