প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ওক্তোবর 3দা ছত্তিসগর অমসুং তেলঙ্গানাদা চৎকনি
পি.এম.না নগরনারদা NMDC স্তীল লিমিতেদকী স্তীল প্লান্ত জাতিদা কত্থোক্কনি; লুপা করোর 23,800 হেন্না চংনা শাখিবা অসিনা মালেমগী স্তীল মেপতা বস্তরবু য়াওহল্লগনি
পি.এম.না জগদলপুর রেলৱে স্তেসন অপগ্রেদ তৌনবা উরেপ-উয়ুং তমগনি
পি.এম.না ছত্তিসগরদা তোঙান-তোঙানবা রেল অমসুং রোদ সেক্তর প্রোজেক্তশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং জাতিদা কত্থোক্কনি
পি.এম.না তেলঙ্গানদা লুপা করোর 8000রোম ওইগদবা প্রোজেক্তশিং কত্থোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
পি.এম.না NTPCগী 800 MW য়ুনিৎকী তেলঙ্গানা সুপর থর্মেল পাৱর প্রোজেক্ত কত্থোক্কনি; তোঙান-তোঙানবা রেল ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংসু কত্থোক্কনি
পি.এম.না প্রধান মন্ত্রী – আয়ুশ্মান ভারত হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর মিসনগী মখাদা শাখিবা তেলঙ্গানা শিনবা থুংবদা ক্রিতিকেল কিয়র ব্লোক 20গী উরেপ-উয়ুং তমগনি
02 OCT 2023 10:12AM by PIB Imphal
ওক্তোবর 3, 2023দা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ছত্তিসগর অমসুং তেলঙ্গানাদা চৎকনি।
অয়ুক পুং 11রোম তারকপদা বস্তরদা জগদলপুরদা প্রধান মন্ত্রীনা নগরনারদা NMDC স্তীল লিমিতেদকী স্তীল প্লান্ত য়াওনা ছত্তিসগরদা লুপা করোর 26,000 হেনবা তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং জাতিদা কত্থোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। নুংথিল পুং 3 রোম তারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা তেলঙ্গানাগী নিজামাবাদতা থুংগনি, মফম অসিদা মহাক্না পাৱর, রেল অমসুং হেল্থকুম্বা মরু ওইবা সেক্তরশিংদা লুপা করোর 8000 রোমগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং জাতিদা কত্থোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
ছত্তিসগরদা পি.এম.
আত্মনির্ভর ভারতকী বিজনদা অচৌবা শাহৌ অমা পীনবা খোঙথাংদা প্রধান মন্ত্রীনা বস্তর জিলাদা লৈবা নগরনারদা NMDC স্তীল লিমিতেদকী স্তীল প্লান্ত জাতিদা কত্থোক্কনি। লুপা করোর 23,800 হেন্না চংনা শাখিবা স্তীল প্লান্ত অসি হায় ক্বালিতী স্তীল পুথোক্কদবা গ্রীনফিল্দ প্রোজেক্ত অমনি। নগরনারগী NMDC স্তীল লিমিতেদকী স্তীল প্লান্তনা প্লান্ত অসিদা লোয়ননা এন্সিল্লরী অমসুং দাউনস্ত্রীম ইন্দস্ত্রীশিংদা মীওই লিশিং কয়াদা থবক্কী খুদোংচাবশিং পীরগনি। মসিনা বস্তরপু মালেমগী স্তীল মেপতা য়াওহল্লগনি অমসুং লমদম অসিগী সোসিওইকনোমিক দিবেলপমেন্তদা শাহৌ অমা পীরগনি।
লৈবাক শিনবা থুংবদা রেল ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী বিজন মখাদা থৌরম অসিদা তোঙান-তোঙানবা রেল প্রোজেক্তশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং জাতিদা কত্থোক্কনি। প্রধান মন্ত্রীনা অন্তাগর অমসুং তারোকিগী মরক্তা অনৌবা রেল লাইন অমসুং জগদলপুর অমসুং দনতেৱারাগী মরক্তা রেল লাইন দব্লিং প্রোজেক্ত অমা জাতিদা কত্থোক্কনি। মহাক্না অমৃত ভারত স্তেসন স্কিমগী মখাদা বোরীদান্দ – সুরজপুর রেল লাইন দব্লিং প্রোজেক্ত অমসুং জগদলপুর স্তেসন নৌনা শেমগৎপগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা তারোকি – রাইপুর DEMU ত্রেন সর্ভিসসু লমথাগি। রেল প্রোজেক্তশিং অসিনা রাজ্য অসিগী ত্রাইবেলগী লমদমশিংদা কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহল্লগনি। ফগৎহল্লবা রেল ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং অনৌবা ত্রেন সর্ভিসনা মফম অসিগী মীয়ামদা কান্নবা পীরগনি অমসুং লমদম অসিগী শেন্মীৎলোন চাউখৎহনবদা মতেং পীরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা নেস্নেল হায়ৱে – 43গী ‘কুনকুরিদগী ছত্তিসগর – ঝারখন্দ বোর্দর সেক্সন’গী রোদ অপগ্রেদেসন প্রোজেক্ত অমা জাতিদা কত্থোক্কনি। অনৌবা লম্বী অসিনা রোদ কন্নেক্তিবিতী ফগৎহল্লগনি অমসুং লমদম অসিগী মীয়ামদা কান্নবা পীরগনি।
তেলঙ্গানাদা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীগী লৈবাক অসিদা ইনর্জী ইফিসিএন্সী হেনগৎহনবগা লোয়ননা পাৱর জেনরেসন তৌবা হেনগৎহন্নবা বিজনগী মখাদা NTPCগী তেলঙ্গানা সুপর থর্মেল পাৱর প্রোজেক্তকী ফেস 1গী অহানবা 800 MW য়ুনিৎ জাতিদা কত্থোক্কনি। মসিনা তেলঙ্গানাদা অহোংবা মমলদা মৈ ফংহনগনি অমসুং রাজ্যগী শেন্মীৎলোন চাউখৎহনবদা শাহৌ অমা পীরগনি। মসি লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী এনভাইর্নমেন্তেল্লী কমপ্লায়েন্ত ওইবা পাৱর স্তেসনশিংগী মরক্তা অমা ওইরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মনোহরাবাদ অমসুং সিদ্দিপেৎ শম্নহল্লিবা অনৌবা রেলৱে লাইন; অমসুং ধর্মাবাদ – মনোহরাবাদ অমসুং মহাবুবনগর –কুর্নুল ফাওবগী ইলেক্ত্রিফিকেসন প্রোজেক্ত য়াওনা রেল প্রোজেক্তশিং জাতিদা কত্থোকপনা তেলঙ্গানাগী রেল ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি শাহৌ পীরগনি। 76 km শাংবা মনোহরাবাদ-সিদ্দিপেৎ রেল লাইন অসিনা লমদম অসিগী মরু ওইনা মেদক অমসুং সিদ্দিপেৎকী জিলাশিংদা সমাজিক অমদি শেন্মীৎলোন চাউখৎহনবদা শাহৌ পীরগনি। ধর্মাবাদ – মনোহরাবাদ অমসুং মহাবুবনগর –কুর্নুল ফাওবগী ইলেক্ত্রিফিকেসন প্রোজেক্তনা ত্রেনশিংগী খোঙজেলগী চাংচৎ হেনগৎহনবদা মতেং পাংলগনি অমসুং লমদম অসিদা এনভাইর্নমেন্ত-ফ্রেন্দলী রেল ত্রান্সপোর্ত তৌবা ঙমহল্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা লমদম অসিগী লোকেল ত্রেনদা চৎথোক চৎশিন তৌরিবশিংদা কান্নবা পীরগদবা সিদ্দিপেৎ - সিকন্দরাবাদ – সিদ্দিপেৎ ত্রেন সর্ভিসসু লমথাগনি।
তেলঙ্গানাদা হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎহন্নবা খোঙথাং অমদা প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী – আয়ুশ্মান ভারত হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর মিসনগী মখাদা রাজ্য শিনবা থুংবদা ক্রিতিকেল কিয়র ব্লোক (CCB) 20গী উরেপ-উয়ুং তমগনি। CCBশিং অসি অদিলাবাদ, ভাদ্রাদ্রি কোথাগুদেম, জয়শঙ্কর ভুপালপল্লি, জোগুলামবা গরৱাল, হাইদরাবাদ, খম্মম, কুমুরম ভিম অসিফাবাদ, মঞ্চেরিয়ল মহাবুবনগর (বরেপল্লি), মুলুগু, নগরকুর্নুল, নালগোন্দা, নরায়নপেৎ, নির্মল, রাজন্না সিরসিলা, রঙ্গারেদ্দী (মহেশ্বরম), সুর্য়াপেৎ, পেদ্দাপল্লি, বিকারাবাদ অমসুং ৱারঙ্গল (নারসমপেৎ) জিলাশিং অসিদা শাগনি। CCBশিংনা তেলঙ্গানা শিনবা থুংবদা দিস্ত্রিক্ত লেবেল ক্রিতিকেল কিয়র ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎহন্দুনা রাজ্যগী মীয়মদা কান্নবা পীরগনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Chhattisgarh and Telangana on 3rd October
PM to dedicate NMDC Steel Ltd’s Steel Plant at Nagarnar to nation; built at a cost of more than Rs 23,800 crore, it will put Bastar on the steel map of the world
PM to lay the foundation stone of upgradation of Jagdalpur Railway station
PM to lay the foundation stone and dedicate to nation multiple rail and road sector projects in Chhattisgarh
PM to dedicate and lay foundation stone of projects worth around Rs 8000 crores in Telangana
PM to dedicate 800 MW Unit of Telangana Super Thermal Power Project of NTPC; to also dedicate various rail infrastructure projects
PM to lay foundation stone of 20 Critical Care Blocks across Telangana to be built under Pradhan Mantri - Ayushman Bharat Health Infrastructure Mission
02 OCT 2023 10:12AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Chhattisgarh and Telangana on 3rd October, 2023.
At around 11 AM, in Jagdalpur, Bastar, Prime Minister will dedicate to nation and lay the foundation stone of multiple development projects worth more than Rs 26,000 crore in Chhattisgarh, including the NMDC Steel Ltd’s Steel Plant at Nagarnar. At around 3 PM, Prime Minister will reach Nizamabad, Telangana, where he will dedicate to the nation and lay the foundation stone of various development projects worth around Rs 8000 crore, in important sectors like power, rail and Health.
PM in Chhattisgarh
In a step that will provide a major impetus to the vision of Atmanirbhar Bharat, Prime Minister will dedicate to nation the NMDC Steel Ltd’s Steel Plant at Nagarnar in Bastar district. Built at a cost of more than Rs 23,800 crore, the steel plant is a greenfield project that will produce high quality steel. NMDC Steel Ltd’s Steel Plant at Nagarnar will provide employment opportunities to thousands of people, in the plant as well as in ancillary and downstream industries. It will put Bastar on the steel map of the world and provide a boost to socioeconomic development of the region.
In line with the Prime Minister’s vision of improving rail infrastructure all across the country, laying of foundation stone and dedication to nation of multiple rail projects will be done during the programme. Prime Minister will dedicate to nation new rail line between Antagarh & Taroki and a rail line doubling project between Jagdalpur and Dantewara. He will lay the foundation stone of Boridand -Surajpur rail line doubling project and redevelopment of Jagdalpur Station under Amrit Bharat Station Scheme. Prime Minister will also flag off the Taroki – Raipur DEMU Train Service. These rail projects will improve connectivity in the tribal regions of the state. The improved rail infrastructure and the new train service will benefit the local people and help in economic development of the region.
Prime Minister will also dedicate to nation a road upgradation project from ‘Kunkuri to Chhattisgarh - Jharkhand Border section’ of National Highway-43. The new road will improve road connectivity, benefiting the people of the region
PM in Telangana
In line with the Prime Minister’s vision of increasing power generation with improved energy efficiency in the country, the first 800 MW Unit of phase 1 of Telangana Super Thermal Power Project of NTPC will be dedicated to the nation. It will provide low cost power to Telangana and provide a boost to economic development of the state. It will also be one of the most environmentally compliant power stations in the country.
Telangana’s rail infrastructure will get a boost as the Prime Minister will dedicate to nation rail projects including the new Railway Line connecting Manoharabad and Siddipet; and the electrification project between Dharmabad - Manoharabad and Mahabubnagar - Kurnool. The 76 km long Manoharabad-Siddipet rail line will boost the socio-economic development of the region, especially in the districts of Medak and Siddipet. The electrification project between Dharmabad - Manoharabad and Mahabubnagar - Kurnool will help in improving average speed of trains and will lead to environment-friendly rail transport in the region. Prime Minister will also flag off Siddipet - Secunderabad - Siddipet train service, benefiting the local rail commuters in the region.
In an effort which will augment health infrastructure inTelangana, Prime Minister will lay the foundation stone of 20 Critical Care Blocks (CCBs) across the state under Pradhan Mantri - Ayushman Bharat Health Infrastructure Mission. These CCBs will be built in the districts Adilabad, Bhadradri Kothagudem, Jayashankar Bhupalpally, Jogulamba Gadwal, Hyderabad, Khammam, Kumuram Bheem Asifabad, Mancherial, Mahabubnagar (Badepally), Mulugu, Nagarkurnool, Nalgonda, Narayanpet, Nirmal, Rajanna Sircilla, RangaReddy (Maheshwaram), Suryapet, Peddapalli, Vikarabad and Warangal (Narsampet). These CCBs will augment district level critical care infrastructure acrossTelangana benefiting people of the state.