প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
গৱাগী এক্বাদা ফোর্ততা ইন্দিয়ান লাইতহাওস ফেস্তিবেল হৌদোকখিবদা প্রধান মন্ত্রীনা হরাওবা ফোঙদোকখ্রে
24 SEP 2023 10:32PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি লাইতহাওসশিং মরুওইবা লমকোয়ফমশিং ওইরকপা উবদা মহাক হরাওই।
এক্স পোস্তশিংগী পরেং অমদা, পোর্তস, সিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱালনা হায়খি গৱাগী চীফ মিনিস্তর শ্রী দোক্তর প্রমোদ পি সাৱান্ত অমসুং রাজ্য মন্ত্রী শ্রী শ্রীপদ ৱাই নাইককা লোয়ননা মহাক্না গৱাগী এক্বাদা ফোর্ততা ভারতকী অহানবা লাইতহাওস ফেস্তিবেল হৌদোকখ্রে।
সমুদ্রদা চৎথোক-চৎশিনগী তঙাইফদবা শরুক অমা ওইরিবা অমসুং মতম অমগী জহাজশিংগী তোপ-তোপ্পা স্ত্রকচরশিং ওইরিবা অমসুং লমকোয়বশিংনা পামজবা অমসুং মহৌশাগী ফজবশিং য়াওনা লাইতহাওসশিংগী কুহ্মৈ পাংথোক্নবা ইন্দিয়ান লাইত হাওস ফেস্তিবেল পাংথোকপনি।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরগী এক্স পোস্ততা পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“লাইতহাওসশিং মরুওইবা লমকোয়ফমশিং ওইরকপা উবদা হরাওই। #MannKiBaat তা ঐনা হায়খিবা ৱাফম অদু থবক ওইনা পাংথোক্লে”।
https://youtu.be/kP_qEIipwqE?si=-_wpXAj5aoIdSXls”

Prime Minister's Office
Prime Minister expresses happiness over inauguration of Indian Lighthouse Festival at Aguada Fort in Goa
24 SEP 2023 10:32PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi said that he is glad to see growing enthusiasm towards Lighthouses as key tourist spots.
In a series of X posts, Union Minister for Ports, Shipping and Waterways, Shri Sarbananda Sonowal informed that he has inaugurated first ever Indian Lighthouse Festival at Aguada Fort in Goa along with Goa CM Shri Dr Pramod P Sawant and Union MoS Shri Shripad Y Naik.
Indian Light house Festival is being held to celebrate lighthouses, an essential part of maritime navigation and unique structures that have throughout antiquity beckoned ships and tourists alike with their mystery and scenic allure.
Responding to the X posts of Union Minister, Prime Minister said;
“Glad to see growing enthusiasm towards Lighthouses as key tourist spots. Here is what I had said during #MannKiBaat on the topic.
https://youtu.be/kP_qEIipwqE?si=-_wpXAj5aoIdSXls”