তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
শ্ৰী অপূৰ্ব চন্দ্ৰই উন্মোচন কৰিলে ভাৰতৰ জি-২০ সভাপতিত্ব সন্দৰ্ভত এখন ই-বুক ‘পিপলছ জি-২০’
18 SEP 2023 4:08PM by PIB Guwahati
তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ সচিব শ্ৰী অপূৰ্ব চন্দ্ৰই আজি নতুন দিল্লীত ভাৰতৰ জি-২০ সভাপতিত্বৰ ই-বুক 'পিপলছ জি-২০' উন্মোচন কৰে। পত্ৰ সূচনা কাৰ্যালয়ৰ প্ৰধান সঞ্চালক প্ৰধান শ্ৰী মনীষ দেশাই আৰু আই এণ্ড বি আৰু পি আই বি মন্ত্ৰালয়ৰ অন্যান্য জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকলৰ উপস্থিতিত গ্ৰন্থখন মুকলি কৰা হয়।
গ্ৰন্থখনত ভাৰতৰ জি-২০ সভাপতিত্বৰ সমগ্ৰ যাত্ৰা উপস্থাপন কৰা হৈছে। গ্ৰন্থখন তিনিটা খণ্ডৰে গঠিত। প্ৰথম খণ্ডত ২০২৩ চনৰ ৯-১০ ছেপ্টেম্বৰৰ ভিতৰত নতুন দিল্লীত অনুষ্ঠিত হোৱা কীৰ্তিচিহ্নস্বৰূপ জি-২০ শীৰ্ষ সন্মিলনৰ বিষয়ে আলোচনা কৰা হৈছে। গ্ৰন্থখনত জি-২০ৰ গাঁথনি আৰু কাম-কাজৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰা হৈছে আৰু ভাৰতৰ সভাপতিত্বৰ অধীনত গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপসমূহৰ বিষয়ে বিশদভাৱে উল্লেখ কৰা হৈছে।
দ্বিতীয় খণ্ডত ভাৰতে অধ্যক্ষ হিচাপে দায়িত্ব লোৱাৰ পিছত যোৱা এটা বছৰত সমগ্ৰ দেশতে অনুষ্ঠিত হোৱা এংগেজমেণ্ট গ্ৰুপৰ বৈঠকৰ লগতে শ্বেৰপা আৰু ফাইনেন্স ট্ৰেকৰ অধীনত বিভিন্ন ৱৰ্কিং গ্ৰুপৰ বৈঠকৰ সাৰাংশ দিয়া হৈছে।
ই-বুকৰ শেষৰ অংশত ভাৰতৰ জি-২০ ৰাষ্ট্ৰপতিত্বক জন-শক্তিচালিত আন্দোলনলৈ ৰূপান্তৰিত কৰি যোৱা এটা বছৰত সমগ্ৰ দেশতে অনুষ্ঠিত হোৱা জন-ভাগীদাৰী অনুষ্ঠানৰ ফটো ৰচনা উপস্থাপন কৰা হৈছে।
কিতাপখন তলত দিয়া URL ত উপলব্ধ:
https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/People_g20_flipbook/index.html

Ministry of Information & Broadcasting
Shri Apurva Chandra unveils “People’s G20”, an eBook on India’s G20 Presidency
18 SEP 2023 4:08PM by PIB Delhi
Shri Apurva Chandra, Secretary, Ministry of Information and Broadcasting today unveiled “People’s G20”, an eBook on India’s G20 Presidency in New Delhi. The book was released in the presence of Principal Director General, Press Information Bureau Shri Manish Desai and other senior Officers of Ministry of I&B and PIB.
The book presents a complete journey of India’s G20 Presidency. The book consists of three parts, the first part dealing with the monumental G20 Summit that was held between September 9-10, 2023 in New Delhi. The book encapsulates the structure and working of G20 and elaborates on the initiatives that have been taken under India’s Presidency of the grouping.
The second part provides a summary of the meetings of various Working Groups under the Sherpa and Finance Track along with the meetings of the Engagement Groups that have been held across the country over the last year since India took over as the Chair.
The last part of the eBook presents a photo essay of the Jan-Bhagidari events that were held across the country in the past year transforming India’s G20 Presidency into a people-powered movement.
The book is accessible at the following URL:
https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/People_g20_flipbook/index.html