ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତର ଜି - ୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ଉପରେ ଏକ ଇ - ପୁସ୍ତକ 'ପିପୁଲ୍ସ ଜି - ୨୦' କୁ ଉନ୍ମୋଚନ କରିଛନ୍ତି ଶ୍ରୀ ଅପୂର୍ବ ଚନ୍ଦ୍ର
18 SEP 2023 4:08PM by PIB Bhubaneswar
ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ସଚିବ ଶ୍ରୀ ଅପୂର୍ବ ଚନ୍ଦ୍ର ଆଜି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ଠାରେ ଭାରତର ଜି - ୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ଉପରେ ଏକ ଇ - ପୁସ୍ତକ 'ପିପୁଲ୍ସ ଜି - ୨୦' କୁ ଉନ୍ମୋଚନ କରିଛନ୍ତି । ପିଆଇବିର ପ୍ରମୁଖ ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଶ୍ରୀ ମନୀଷ ଦେଶାଇ ଏବଂ ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ପିଆଇବିର ଅନ୍ୟ ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀଙ୍କ ଉପସ୍ଥିତିରେ ଏହି ପୁସ୍ତକ ଉନ୍ମୋଚନ କରାଯାଇଥିଲା ।
ଏହି ପୁସ୍ତକରେ ଭାରତର ଜି - ୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାର ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଯାତ୍ରାକୁ ଉପସ୍ଥାପିତ କରାଯାଇଛି । ଏହି ପୁସ୍ତକରେ ତିନୋଟି ଭାଗ ରହିଛି, ପ୍ରଥମ ଭାଗରେ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୯ ରୁ ୧୦, ୨୦୨୩ ମଧ୍ୟରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ଠାରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ଭବ୍ୟ ଜି - ୨୦ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ସମ୍ପର୍କିତ ସମସ୍ତ ବିବରଣୀ ରହିଛି । ଏହି ପୁସ୍ତକରେ ଜି - ୨୦ର ଢାଞ୍ଚା ଓ କାର୍ଯ୍ୟକାରିତା ବିଷୟରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରାଯାଇଛି ଏବଂ ଏହି ଗୋଷ୍ଠୀର ଭାରତର ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ ନିଆଯାଇଥିବା ପଦକ୍ଷେପ ବିଷୟରେ ବିସ୍ତୃତ ଭାବରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରାଯାଇଛି ।
ଦ୍ୱିତୀୟ ଭାଗରେ ଶେର୍ପା ଏବଂ ଫାଇନାନ୍ସ ଟ୍ରାକ୍ ଅଧୀନରେ ଥିବା ବିଭିନ୍ନ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ଗୋଷ୍ଠୀର ବୈଠକ ଏବଂ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଭାବେ ଭାରତ ଦାୟିତ୍ୱ ଗ୍ରହଣ କରିବା ପର ଠାରୁ ଗତ ଏକ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଥିବା ନିୟୋଜିତ ଗୋଷ୍ଠୀର ବୈଠକ ଗୁଡ଼ିକର ସଂକ୍ଷିପ୍ତ ବିବରଣୀ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।
ଇ- ପୁସ୍ତକର ଶେଷ ଭାଗରେ ଗତ ବର୍ଷ ସାରା ଦେଶରେ ଆୟୋଜିତ ଜନ- ଭାଗିଦାରୀ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଏକ ଫଟୋ ପ୍ରବନ୍ଧ ଉପସ୍ଥାପିତ ହୋଇଛି ଯାହା ଭାରତର ଜି - ୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାକୁ ଏକ ଜନ- କ୍ଷମତାସମ୍ପନ୍ନ ଆନ୍ଦୋଳନରେ ପରିଣତ କରିଛି ।
ପୁସ୍ତକଟି ନିମ୍ନଲିଖିତ ୟୁଆର୍‌ଏଲ୍‌ରେ ଉପଲବ୍ଧ :
https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/People_g20_flipbook/index.html

Ministry of Information & Broadcasting
Shri Apurva Chandra unveils “People’s G20”, an eBook on India’s G20 Presidency
18 SEP 2023 4:08PM by PIB Delhi
Shri Apurva Chandra, Secretary, Ministry of Information and Broadcasting today unveiled “People’s G20”, an eBook on India’s G20 Presidency in New Delhi. The book was released in the presence of Principal Director General, Press Information Bureau Shri Manish Desai and other senior Officers of Ministry of I&B and PIB.
The book presents a complete journey of India’s G20 Presidency. The book consists of three parts, the first part dealing with the monumental G20 Summit that was held between September 9-10, 2023 in New Delhi. The book encapsulates the structure and working of G20 and elaborates on the initiatives that have been taken under India’s Presidency of the grouping.
The second part provides a summary of the meetings of various Working Groups under the Sherpa and Finance Track along with the meetings of the Engagement Groups that have been held across the country over the last year since India took over as the Chair.
The last part of the eBook presents a photo essay of the Jan-Bhagidari events that were held across the country in the past year transforming India’s G20 Presidency into a people-powered movement.
The book is accessible at the following URL:
https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/People_g20_flipbook/index.html