প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জি-২০ মীফম লোইশিনবা থৌরমদা ফোঙদোকখিবা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল
10 SEP 2023 2:03PM by PIB Imphal
মরুপশিং,
ঐখোয়না ত্রোইকা স্পিরিত্তা মপুংফানা থাজবা থম্লি।
ঐখোয়গী ব্রাজিলদা মপুংফানা শৌগৎকনি অমসুং মখোয়গী লুচিংবদা থাজবা থম্লি অমসুং জি-২০না মখা তানা ঐখোয়গী পান্দমশিং ফংহনগনি।
ব্রাজিলগী রাস্ত্রপতি অমসুং ঐগী মরুপ লুলা দা সিলভাগী মফমদা ঐগী য়াইফ-পাউজেল পীজরি।
প্রসিদেন্ত ওইনবগী গাভেল ঐনা মহাক্কী মফমদা শীন্নজরে।
মহাক্কী ৱাখল্লোন ফোঙদোক্নবা খুদোংচাবা অসি লৌনবা ঐনা রাস্ত্রপতি লুলাদা হায়জরি।
শক্নাইরবশিং,
অদোম্না খঙলে, নবেম্বরদগী জি-২০গী প্রসিদেন্ত ওইবগী থৌদাং ভারতনা লৌদুনা লাক্লি। হৌজিক থা অনি মখায় ৱাৎলি।
নুমিৎ নিনি অসিদা, অদোম্না ৱাফম কয়া পুখৎখি, পাউতাক কয়া পীখি অমসুং ৱাফম কয়া খন্নখি।
লৈবাকশিংগী চাউখৎপা খোঙজেল য়াংখৎনবা পাউতাকশিং খন্নবা হায়বসি ঐখোয়গী থৌদাংনি।
নবেম্বর লোইশিল্লকপদা ঐখোয়না জি-২০ মীফমগী অতোপ্পা ভর্চুএল সেসন অমা পাংথোক্নবা ৱাফম ঐনা হৌদোক্লি।
হায়রিবা সেসন অদুদা হন্দক্কী মীফম অদুদা ৱারেপ লৌখিবা হিরমশিং ঐখোয়না হন্না য়েংশিনগনি।
ঐখোয়গী কাংবুনা হায়রিবা থবকশিং অদুগী অকুপ্পা মরোলশিং অদোমগী মফমদা খঙহল্লক্কনি।
মসিদা অদোম শরুক য়াগনি হায়না ঐনা থাজবা থম্লি।
শক্নাইরবশিং,
মসিগা লোয়ননা, জি-২০ মীফম লোইশিল্লে হায়না ঐনা লাউথোকচরি।
মালেম অমা, ইমুং অমা, তুংলমচৎ অমগী লম্বী অফবা ওইরসনু।
শ্বাস্তি অস্তু বিশ্বস্য !
মসিনা হায়রি, মালেম শীনবা থুংনা থাজবা অমসুং শান্তি লৈগদবনি।
ভারতমচা করোর ১৪০গী য়াইফ-পাউজেলগা লোয়ননা ময়াম পুম্নমক থাগৎচরি!

Prime Minister's Office
English translation of Prime Minister’s remarks at the closing ceremony of G20 summit
10 SEP 2023 2:03PM by PIB Delhi
Friends,
We have complete faith in the Troika spirit.
We pledge our unwavering support to Brazil and firmly believe that, during their leadership, the G-20 will further advance our common objectives.
I congratulate President of Brazil and my friend, Lula da Silva.
With that, I pass on the presidency gavel to him.
I invite President Lula to share his thoughts on this occasion.
(President Lula’s remarks)
Your Highnesses,
Excellencies,
As you are aware, India holds the G-20 Presidency till November. There are still two and a half months left.
In these two days, all of you have put forth many things, given suggestions, made many proposals.
It is our responsibility to once again look at the suggestions that have come forward, to see how thier progress can be accelerated.
I propose that we hold another virtual session of the G-20 Summit at the end of November.
In that session we can review the topics decided during this summit.
Our team will share the details of all these with you all.
I hope you all will join in this.
Your Highnesses,
Excellencies,
With these words, I officially conclude this G-20 Summit.
May the path toward One Earth, One Family, One Future be pleasant.
स्वस्ति अस्तु विश्वस्य!
Which means there let there be hope and peace in the entire world.
With the well-wishes of 140 crore Indians, I express our sincere gratitude to all of you!
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister's Press Statement. Original Press Statement were delivered in Hindi.