প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ইটালীৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
09 SEP 2023 7:57PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে নতুন দিল্লীত অনুষ্ঠিত ‘জি-২০ সন্মিলন’ৰ সময়ত ইটালী গণৰাজ্যৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামান্য শ্ৰীমতী জিঅ’ৰ্জিয়া মেলোনিৰ সৈতে দ্বিপাক্ষিক বৈঠকত মিলিত হয়। ২০২৩ চনৰ মাৰ্চ মাহত প্ৰধানমন্ত্ৰী মেলোনিৰ চৰকাৰী ভ্ৰমণৰ পিছত এয়া হৈছে তেওঁৰ দ্বিতীয় ভাৰত ভ্ৰমণ, য'ত দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ স্তৰলৈ উন্নীত কৰা হৈছিল।
‘জি-২০ত ভাৰতৰ সভাপতিত্ব’ৰ প্ৰতি ইটালীয়ে আগবঢ়োৱা সহযোগিতা আৰু ‘গোলকীয় জৈৱ-ইন্ধন মৰ্চা’ আৰু ‘ভাৰত-মধ্যপ্ৰাচ্য-ইউৰোপ অৰ্থনৈতিক ক’ৰিডৰ’ত ইটালীৰ যোগদানৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীক প্ৰশংসা কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই দুয়োখন দেশৰ মাজত কূটনৈতিক সম্পৰ্ক স্থাপনৰ ৭৫ বছৰ সম্পূৰ্ণ হোৱা কথা সন্তোষৰে উল্লেখ কৰে। তেওঁলোকে ‘ভাৰত-ইটালী কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব’ৰ বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত হোৱা অগ্ৰগতিৰ বুজ লয় আৰু প্ৰতিৰক্ষা আৰু নতুন আৰু উদীয়মান প্ৰযুক্তিৰ দৰে ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ বাবে সন্মত হয়। তেওঁলোকে বৃহত্তৰ গোলকীয় কল্যাণৰ বাবে ‘জি-৭’ আৰু ‘জি-২০’ৰ সৈতে সামঞ্জস্য বৰ্তাই ৰাখি কাম কৰাৰ প্ৰয়োজনীয়তা উল্লেখ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মেলোনিয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীক এক সফল ‘জি-২০ সন্মিলন’ৰ বাবে অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Prime Minister of Italy
09 SEP 2023 7:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a bilateral meeting with H.E. Ms. Giorgia Meloni, Prime Minister of the Italian Republic on the sidelines of the G20 Summit in New Delhi. This is the second visit of Prime Minister Meloni to India following her State visit in March 2023, during which bilateral relations were raised to the level of a Strategic Partnership.
Prime Minister appreciated Italy’s support for India’s G20 Presidency and Italy’s joining of the Global Biofuel Alliance and the India - Middle East - Europe Economic Corridor.
The two leaders noted with satisfaction the completion of 75 years of establishment of diplomatic relations between the two countries. They also took stock of the progress in diverse areas of the India-Italy Strategic Partnership, and agreed to bolster cooperation in areas like defence and new and emerging technologies. They noted the need for G7 and G20 to work in consonance for the greater global good.
Prime Minister Meloni congratulated Prime Minister for a successful G20 Summit.