প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মাওরিসিয়সকী প্রধান মন্ত্রী প্রভিন্দ কুমার জুগনৌথ উনখ্রে
গেস্ত কন্ত্রি ওইনা জি-২০ শরুক য়ানবা অখন্নবা চেবাউ পীরকপদগীদমক প্রধান মন্ত্রী প্রভিন্দ কুমার জুগনৌথনা প্রধান মন্ত্রী মোদী থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
হিরম কয়াদা নাকল অনি মতেং পাংনরিবা অসি লুচিংবশিংনা য়েংশিনখ্রে
চন্দ্রয়ান-৩ মাইপাকপদা প্রধান মন্ত্রী প্রভিন্দ কুমার জুগনৌথনা প্রধান মন্ত্রীদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে অমসুং স্পেসকী লমদা নাকল অনিগী মরক্তা মখা তানা মতেং পীন্নবা থাজবা থমখি
08 SEP 2023 9:06PM by PIB Imphal
নিউ দিল্লিদা জি-২০ মীফম নাকলদা, সেপ্তেম্বর ৮,২০২৩দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মাওরিসিয়সকী প্রধান মন্ত্রী প্রভিন্দ কুমার জুগনৌথ উনখ্রে।
গেস্ত কন্ত্রি ওইনা জি-২০ শরুক য়ানবা অখন্নবা চেবাউ পীরকপদগীদমক প্রধান মন্ত্রী প্রভিন্দ কুমার জুগনৌথনা প্রধান মন্ত্রী মোদী থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। ভারতনা প্রসিদেন্ত ওইবগী মখাদা তোঙান-তোঙানবা ৱার্কিং গ্রুপশিং অমসুং মিনিস্তরশিংগী মীফমশিংদা মাওরিসিয়স থৱায় য়াওনা শরুক য়াবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখি।
লৈবাক অনিগী মরক্তা দিপ্লোমেতকী মরী লৈনবা চহি ৭৫ মপুংফারকপগী থৌরম পাংথোকপগা লোয়ননা জি-২০গী থবকশিং পায়খৎপদা লুচিংবা অনিমক্না অপেনবা ফোঙদোকখি। হিরম কয়াদা নাকল অনি মতেং পাংনরিবা অসি লুচিংবশিংনা য়েংশিনখ্রে। দেলিগেদশিংগী খোঙচৎ ৩০ হেন্না পাংথোকখিবা অমসুং লৈবাক অনিগী য়ানচে ২৩ হেন্না হৌখিবা চহি খর অসিদা খুৎয়েক পীনদুনা লৈবাক অনিগী মরী ফগৎলকপদা মখোয়না থাগৎপা ফোঙদোকখি।
চন্দ্রয়ান-৩ মাইপাকপদা প্রধান মন্ত্রী প্রভিন্দ কুমার জুগনৌথনা প্রধান মন্ত্রীদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে অমসুং স্পেসকী লমদা নাকল অনিগী মরক্তা মখা তানা মতেং পীন্নবা থাজবা থমখি

Prime Minister's Office
Prime Minister meets H.E. Pravind Kumar Jugnauth, Prime Minister of Mauritius
Prime Minister Jugnauth thanked PM Modi for the special invitation to participate in G20 as a ‘Guest Country’
The leaders review the multi-faceted bilateral cooperation
Prime Minister Jugnauth congratulated PM Modi on the success of Chandrayaan-3 and looked forward to further cooperation between the two sides in the space sector
08 SEP 2023 9:06PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. Pravind Kumar Jugnauth, Prime Minister of Mauritius, on 8 September 2023. on the sidelines of the G20 Summit in Delhi.
Prime Minister Jugnauth thanked Prime Minister for the special invitation extended to Mauritius to participate in the G20 format as a ‘Guest Country’. Prime Minister appreciated the active participation of Mauritius in various Working Groups and Ministerial Meetings of the G20 under Indian Presidency.
Both leaders expressed pleasure over G20 engagements taking place alongside the commemoration of the 75th anniversary of diplomatic relations between the two countries. The two leaders reviewed the multi-faceted bilateral cooperation between India and Mauritius. They noted the rapid pace of bilateral exchanges in the past year, with more than 30 delegation visits and signing of 23 bilateral agreements.
Prime Minister Jugnauth congratulated Prime Minister on the success of Chandrayaan-3 Mission and looked forward to further cooperation between the two sides in the space sector.