মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা ভারত অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী মরক্তা ওথোরাইজ ইকনোমিক ওপরেতর্সকী ম্যুচুএল রিকগনিসন এরেঞ্জমেন্ত অয়াবা পীখ্রে
16 AUG 2023 4:30PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা মন্ত্রী-মন্দলনা ভারত সরকারগী রিভেন্যু বিভাগকী সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ইনদাইরেক্ত তেক্সেস এন্দ কস্তমস (CBIC) অমসুং ওস্ত্রেলিয়া সরকারগী ওস্ত্রেলিয়ন বোর্দর ফোর্স ইনকোর্পরেৎ তৌরিবা দিপার্তমেন্ত ওফ হোম এফিয়র্সকী মরক্তা ম্যুচুএল রিকগনিসন এরেঞ্জমেন্ত (MRA) খুৎয়েক পীবা অমসুং রেতিফিকেসন তৌবদা অয়াবা পীখ্রৈ।
এরেঞ্জমেন্ত অসিনা ইম্পোর্ত তৌরিবা লৈবাক্কী কস্তমস ওথোরিতীজনা গুদসকী ক্লিয়রেন্স পীবদা সিগনেতরী অনিমক্কী এক্রেদিতেদ অমসুং ত্রস্তেদ এক্সপোর্তরশিংদা অমনা অমদা কান্নবশিং পীনবা পান্দম থম্মি। ওথোরাইজ ইকনোমিক ওপরেতর্সকী ম্যুচুএল রিকগনিসন অসি মালেমগী থাক্তা ত্রেদ তৌবদা হেন্না খুদোংচাহনবগা ইরোইননা সপ্লাই চেনশিংগী এন্দ-তু-এন্দ সেক্যুরিতী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা গ্লোবেল ত্রেদ সেক্যুর ওইহন্নবা অমসুং মতেং পাংনবা ৱর্ল্দ কস্তমস ওর্গনাইজেসনগী SAFE ফ্রেমৱার্ক ওফ স্তেন্দর্দসকী মরু ওইবা মচাক অমনি। এরেঞ্জমেন্ত অসিনা ওস্ত্রেলিয়াদা লৈরিবা ঐখোয়গী এক্সপোর্তরশিংদা কান্নবা পীদুনা লৈবাক অনিগী মক্তা ললোন-ইতিক্কী মরী খুমাং চাউশিনহল্লগনি।
ওস্ত্রেলিয়াগী ওস্ত্রেলিয়ন ত্রস্তেদ ত্রেদর প্রোগ্রাম অমসুং ভারতকী ওথোরাইজ ইকনোমিক ওপরেতর প্রোগ্রামগী ম্যুচুএল রিকগনিসন অসি লৈবাক অনিমক্কী ওথোরাইজ তৌরবা মীহুৎশিংনা খুৎয়েক পীনখিবা তাংদগী চৎনবা হৌগনি। প্রপোজ তৌখিবা ম্যুচুএল রিকগনিসন এরেঞ্জমেন্তগী ৱারোল অসি লৈবাক অনিমক্কী কস্তমস এদমিনিস্ত্রেসনশিংনা অমত্তা ওইনা য়ান্নবা পুরক্তুনা ফাইনেলাইজ তৌখি।

Cabinet
Cabinet approves Mutual Recognition Arrangement of Authorised Economic Operators between India and Australia
16 AUG 2023 4:30PM by PIB Delhi
The Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the signing and ratification of the Mutual Recognition Arrangement (MRA) between the Central Board of Indirect taxes and Customs (CBIC), Department of Revenue, Government of India and the Department of Home Affairs incorporating the Australian Border Force, Australian Government.
The arrangement is aimed at providing reciprocal benefits to accredited and trusted exporters of both the signatories in the clearance of goods by the Customs authorities of the importing country. Mutual recognition of Authorized Economic Operators is a key element of the World Customs Organisation’s SAFE Framework of Standards to secure and facilitate global trade to strengthen end-to-end security of supply chains while providing higher facilitation to trade at the global level. This arrangement shall benefit our exporters to Australia and thereby promote a trade relationship between the two countries.
Mutual Recognition of the Australian Trusted Trader Program in Australia and the Authorized Economic Operator Program in India shall enter into force from the date of signing by the authorized representatives of both the countries. The text of the proposed Mutual Recognition Arrangement has been finalized with the concurrence of the Customs Administrations of both the countries.