প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
৭৭শুবা নিংতম্বা নুমিৎতা মখোয়গী য়াইফ-পাউজেলশিং পীরকপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা মালেমগী লুচিংবশিং থাগৎখ্রে
15 AUG 2023 4:21PM by PIB Imphal
৭৭শুবা নিংতম্বা নুমিৎতা মখোয়গী য়াইফ-পাউজেলশিং পীরকপগীদমক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মালেমগী লুচিংবশিং থাগৎখ্রে।
মালদিবসকী রাস্তপতিগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“নিংতম্বা নুমিৎকী য়াইফ-পাউজেলশিংগীদমক, রাস্ত্রপতি ইব্রাহিম মোহমদ সোলিহ অদোম থাগৎচরি”।
ভুতানগী প্রধান মন্ত্রীগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ঐখোয়গী নিংতম্বা নুমিৎকী য়াইফ-পাউজেল পীরকপগীদমক, ভুতানগী প্রধান মন্ত্রী দোক্তর লোতে সেরিং তৌবীমল খঙবা উৎচরি”।
নেপালগী প্রধান মন্ত্রী ওফিসকী ত্বিৎ অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ অদোমগী য়াইফ-পাউজেল পীরকপগীদমক, প্রধান মন্ত্রী কমাল দাহাল প্রাচান্দা থাগৎচরি”।
ফ্রান্সকী রাস্তপতিগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“অদোমগী য়াইফ-পাউজেলগীদমক, রাস্ত্রপতি ইম্মানুয়েল মেক্রোন থাগৎচরি। ঐগী পেরিস খোঙচৎ ঐ নিংশিংলি অমসুং ভারত-ফ্রান্সকী মরীশিং ফগৎনবা অদোমগী অপাম্বা অদু থাগৎচরি”।
মৌরিসিয়সকী প্রধান মন্ত্রীগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ অদোমগী য়াইফ-পাউজেল পীরকপগীদমক, প্রধান প্রভিন্দ কুমার জুগনৌথ থাগৎচরি”।
য়ুরোপিয়ান য়ুনিয়নগী রাস্তপতিগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“অখন্নবা থৌরম অসিগীদমক অদোমগী য়াইফ-পাউজেলগীদমক রাস্ত্রপতি উরসুলা ভোন দের লেয়েন থাগৎচরি”।
ইজরেলগী প্রধান মন্ত্রীগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“অদোমগী য়াইফ-পাউজেলগীদমক ঐগী মরুপ প্রধান মন্ত্রী বেঞ্জামিন নেতানয়াহু থাগৎচরি”।
দোমিনিকাগী প্রধান মন্ত্রীগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ঐখোয়গী নিংতম্বা নুমিৎতা অদোমগী য়াইফ-পাউজেল পীরকপগীদমক প্রধান মন্ত্রী রোজবেল্ত কেরিত থাগৎচরি”।
য়ু.এ.ইগী প্রধান মন্ত্রীগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“অদোমগী য়াইফ-পাউজেলগীদমক, য়োর হায়নেস সৈখ মোহমদ থাগৎচরি”।

Prime Minister's Office
PM thanks World Leaders for their greetings on 77th Independence Day
15 AUG 2023 4:21PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, thanked World Leaders for their greetings and wishes on the 77th Independence Day.
In response to a tweet by the President of the Republic of Maldives, the Prime Minister said;
“Thank you for the Independence Day greetings, President Ibrahim Mohamed Solih.”
Replying to a tweet by the Prime Minister of Bhutan, the Prime Minister said;
“Gratitude for the wishes on our Independence Day, PM Bhutan Dr Lotay Tshering.”
In response to a tweet by the Prime Minister’s Office of Nepal, the Prime Minister said;
“Thank you, PM Pushpa Kamal Dahal Prachanda for your warm wishes.”
In response to a tweet by the President of France, the Prime Minister said;
“Thankful for your kind wishes, President Emmanuel Macron. I fondly recall my visit to Paris and appreciate your passion towards boosting India-France ties.”
Replying to a tweet by the Prime Minister of Mauritius, the Prime Minister said;
“Thank you Prime Minister Pravind Kumar Jugnauth for your heartfelt greetings.”
Replying to a tweet by the President of European Union, the Prime Minister said;
“Thank you President Ursula von der Leyen for your wishes on this special occasion.”
In response to a tweet by the Prime Minister of Israel, the Prime Minister said;
“Thank you for your warm wishes, my dear friend PM Benjamin Netanyahu.”
Replying to a tweet by the Prime Minister of Dominica,the Prime Minister said;
“Thank you, Prime Minister Roosevelt Skerrit for your wishes on our Independence Day.”
In response to a tweet by the Prime Minister of United Arab Emirates, the Prime Minister said;
“Thank you for your kind wishes, Your Highness Sheikh Mohammed”