Prime Minister's Office
In a historic initiative, PM to lay foundation stone for redevelopment of 508 railway stations across the country on 6th August
Stations to be redeveloped under Amrit Bharat Station Scheme at a cost of over Rs. 24,470 crores
Master Plans being prepared for development of stations as ‘City Centres’ with proper integration of both sides of the city
Integrated approach driven by holistic vision of overall urban development of the city, centred around the railway station
Design of station building to be inspired by local culture, heritage and architecture
04 AUG 2023 2:21PM by PIB Delhi
In a historic initiative, Prime Minister Shri Narendra Modi will lay the foundation stone for redevelopment of 508 railway stations across the length and breadth of the country on 6th August at 11 AM via video conferencing.
Prime Minister has often laid stress on provision of state-of-the-art public transport. Noting that railways is the preferred mode of transport of people across the country, he has emphasised on the importance of providing world class amenities at railway stations. Guided by this vision, the Amrit Bharat Station Scheme was launched to redevelop 1309 stations across the country.
As part of this scheme, the foundation stone for redevelopment of 508 stations is being laid by the Prime Minister. These stations will be redeveloped at a cost of more than Rs 24,470 crores. Master Plans are being prepared for development of these stations as ‘City Centres’, with proper integration of both sides of the city. This integrated approach is driven by the holistic vision of overall urban development of the city, centred around the railway station.
These 508 stations are spread across 27 states and union territories, including 55 each in Uttar Pradesh and Rajasthan, 49 in Bihar, 44 in Maharashtra, 37 in West Bengal, 34 in Madhya Pradesh, 32 in Assam, 25 in Odisha, 22 in Punjab, 21 each in Gujarat and Telangana, 20 in Jharkhand, 18 each in Andhra Pradesh and Tamil Nadu, 15 in Haryana, 13 in Karnataka among others.
The redevelopment will provide modern passenger amenities along with ensuring well designed traffic circulation, inter-modal integration and well designed signage for guidance of passengers. The design of the station buildings will be inspired by local culture, heritage and architecture.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পুৱারি ওইরবা থবক অমদা, লৈবাক শীনবা থুংনা রেলৱে স্তেসন ৫০৮ অমুক হন্না শেমগৎনবা ওগস্ত ৬তা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি
অমৃত ভারত স্তেসনগী মখাদা লুপা করোর ২৪,৪৭০ চঙনা স্তেসনশিং অমুক হন্না শেমগৎকনি
সহরগী নাকল অনিমক অমতা ওইনা পুনশিন্দুনা স্তেসনশিং ‘সিতি সেন্তরশিং’ ওইনা শেমগৎনবা মাস্তর প্লানশিং থৌরাং তৌরে
রেলৱে স্তেসনগী অকোইবা মফমশিং, সহরগী মফমশিং শেমগৎনবা অচুম্বা অপুনবা থৌরাং পায়খৎলে
মফম অদুগী নাৎ, হেরিতেচ অমসুং য়ুমশারোলদা য়ুম্ফম ওইদুনা স্তেসনগী বিল্দিং দিজাইন তৌগনি
04 AUG 2023 2:21PM by PIB Imphal
ওগস্ত ৬গী অয়ুক পুং ১১ তাবদা ভিদিও কনফরেন্সগী খুৎথাংদা, পুৱারি ওইরবা থবক অমদা, লৈবাক শীনবা থুংনা রেলৱে স্তেসন ৫০৮ অমুক হন্না শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি।
অৱাংবা থাক্কী মীয়ামগী চৎথোক-চৎশিনগী থবকশিং শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা য়াম্না তোইনা থাজবা পীরি। রেলৱে অসি লৈবাক শীনবা থুংনা মীয়াম চৎথোক-চৎশিন তৌনবা খ্বাইনা পাম্নবা পাম্বৈ অমা ওইরি, রেজৱে স্তেসনশিংদা মালেম থাক্কী খুদোংচাবশিং ফংহনবগী মরুওইবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা পনখি। মহাক্কী পান্দম অদুনা লমজিংদুনা, লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা রেলৱে স্তেসন ১৩০৯ অমুক হন্না শেমগৎনবা অমৃত ভারত স্তেসন স্কিম হৌদোকখি।
স্কিম অসিগী শরুক অমা ওইনা, স্তেসন ৫০৮ অমুক হন্না শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি। হায়রিবা স্তেসনশিং অসি লুপা করোর ২৪,৪৭০ চঙনা শেমগৎকনি। সহরগী নাকল অনিমক অমতা ওইনা পুনশিন্দুনা স্তেসনশিং ‘সিতি সেন্তরশিং’ ওইনা শেমগৎনবা মাস্তর প্লানশিং থৌরাং তৌরে। রেলৱে স্তেসনগী অকোইবা মফমশিং, সহরগী মফমশিং শেমগৎনবা অচুম্বা অপুনবা থৌরাং পায়খৎলে।
রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরি ২৭ শীনবা থুংনা লৈরিবা স্তেসন ৫০৮ অসিগী মনুংদা উত্তর প্রদেসতা স্তেসন ৫৫, রাজস্থান্দা স্তেসন ৫৫, বিহারদা ৪৯, মহারাস্ত্রাদা ৪৪, নোংচুপ বেঙ্গলদা ৩৭, মধ্য প্রদেসতা ৩৪, অসামদা ৩৭, ওরিসাদা ২৫, পঞ্জাবতা ২২, গুজরাত্তা ২১, তেলাঙ্গানাদা ২১, ঝারখন্দদা ২০, অন্ধ্র প্রদেসতা ১৮, তামিল নাদুদা ১৮, হরিয়ানাদা ১৫, কর্নাতকাদা ১৩ নি।
অমুক হন্না শেমগৎপা অশিনা অনৌবা খুদোংচাবশিং ফংহনবগা লোয়ননা মপুংফানা নিংথিনা দিজাইন তৌরবা ত্রাফিক, ইন্তর-মোদাল ইন্তেগ্রেসন অমসুং পেসেঞ্জরশিং লমজিংনবা দিজাইন তৌরবা সাইন্নেজশিং য়াওগনি। মফম অদুগী নাৎ, হেরিতেচ অমসুং য়ুমশারোলদা য়ুম্ফম ওইদুনা স্তেসনগী বিল্দিং দিজাইন তৌগনি।