প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফ্ৰান্সৰ চেনেটৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
13 JUL 2023 10:34PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৩ চনৰ ১৩ জুলাইত ফ্ৰান্সৰ চেনেটৰ সভাপতি জেৰাৰ্ড লাৰ্চাৰক সাক্ষাৎ কৰে।
ভাৰত-ফ্ৰান্সৰ অংশীদাৰিত্বৰ ভেটি নীতি গঠন কৰি আমাৰ ভাগ-বতৰা কৰা মূল্যবোধ ‘গণতন্ত্ৰ, স্বাধীনতা আৰু সমতা’ৰ তাৎপৰ্যৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে।
এই আলোচনাত ভাৰতৰ জি-২০ৰ অগ্ৰাধিকাৰ, প্ৰযুক্তি ব্যৱহাৰৰ গণতান্ত্ৰিক মূল্যবোধ আৰু দুয়োটা উচ্চ সদনৰ সহযোগিতাকে ধৰি বিস্তৃত ক্ষেত্ৰসমূহৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হয়। পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থৰ আঞ্চলিক আৰু বিশ্বব্যাপী বিষয়সমূহৰ ওপৰতো আলোচনা কৰা হয়।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with the President of the Senate of France
13 JUL 2023 10:34PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. Gerard Larcher, President of French Senate, on 13 July 2023.
Prime Minister Modi highlighted the significance of our shared values of ‘Democracy, Freedom and Equality’, forming the foundation ethos of India-France partnership.
The discussions focused on wide range of areas including India's G20 priorities, democratic values in technology usage and cooperation between the two Upper Houses. Regional and global issues of mutual interest were also discussed.