প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পিএম.না উত্তর প্রদেশকী গোরখপুর রেলৱে স্তেসন্দগী বন্দে ভারত ত্রেন অনি লমথাখ্রে
গোরখপুর রেলৱে স্তেসনগী নৌনা শেমগৎকদবা চাউখৎ ধৌরাংগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে
07 JUL 2023 8:09PM by PIB Imphal
প্রাধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি উত্তর প্রদেশকী গোরখপুর রেলৱে স্তেসন্দগী বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন অনি লমথাখ্রে। বন্দে ভারত ত্রেন অনি অদুদি গোরখপুর – লক্ষনৌ বন্দে ভারত এক্সপ্রেস অমসুং জোধপুর – অহমেদবাদ (সবর্মতি) বন্দে ভারত এক্সপ্রেসনি। প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৪৯৮ চংনা নৌনা শেমগৎকদোরিবা গোরখপুর রেলৱে স্তেসনগী উরেপ উয়ুংসু তমখ্রে অমসুং গোরখপুর রেলৱে স্তেসনগী প্রপোজ তৌরিবা মোদেল অদু য়েংশিনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ননা উত্তর প্রদেশকী রাজ্যপাল, শ্রীমতি অনন্দিবেন পতেল, উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী য়োগী অদিত্যনাথ অমসুং গোরখপুরগী পার্লিয়ামেন্তকী মেম্বর, শ্রী রবি কিষনসু শরুক য়াখি।
বেকগ্রাউন্দ:
গোরাখপুর-লখনৌ বন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা অয়োধ্যা ফাউদুনা চেনগনি অমসুং তুরিজমদা খুদোংচাবা ফংহন্দুনা রাজ্য অসিগী মরুওইবা সহরশিংগা শম্নবা হেনগৎহনগনি। জোধপুর- সবরমাতি বন্দে ভারত এক্সপ্রেসনা মমিং লৈরবা মফমশিং হায়বদি জোধপুর, অবু রোদ, অহমেদবাদ শম্নবা হেনগৎহল্লগনি অমসুং লমদম অসিগী শেন-থুমগী ফিবম চাউখৎহনগনি।
লুপা করোর ৪৯৮ চংনা নৌনা শেমগৎকদোরিবা গোরখপুর রেলৱে স্তেসনগী উরেপ উয়ুং তমখিবা অসিনা পেসেঞ্জরশিংদা মালেমগী থাক্কী খুদোংচাবশিং ফংহল্লগনি।

Prime Minister's Office
PM flags off two Vande Bharat Trains from Gorakhpur Railway Station in Uttar Pradesh
Lays foundation stone for redevelopment of Gorakhpur Railway Station
07 JUL 2023 8:09PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi flagged off two Vande Bharat Express trains from Gorakhpur Railway Station in Uttar Pradesh today. The two Vande Bharat trains are Gorakhpur – Lucknow Vande Bharat Express and Jodhpur – Ahmedabad (Sabarmati) Vande Bharat Express. The Prime Minister also laid the foundation stone for the redevelopment of Gorakhpur Railway Station at the cost of around Rs. 498 crores and inspected the model of the proposed Gorakhpur Railway Station.
The Prime Minister was accompanied by the Governor of Uttar Pradesh, Smt Anandiben Patel, the Chief Minister of Uttar Pradesh, Shri Yogi Adityanath, and Member of Parliament from Gorakhpur, Shri Ravi Kishan.
Background
Gorakhpur – Lucknow Vande Bharat Express will pass through Ayodhya and improve connectivity to important cities of the state while providing a fillip to tourism. Jodhpur – Sabarmati Vande Bharat Express will enhance the connectivity to famous places such as Jodhpur, Abu Road, and Ahmedabad while boosting socio-economic development in the region.
The foundation stone for the redevelopment of Gorakhpur Railway Station at the cost of around Rs 498 crores will provide world-class amenities to the passengers.