প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জুলাই 1দা মধ্য প্রদেশতা চৎকনি
পি.এম.না নেস্নেল সিক্কল সেল এনেমিয়া ইলিমিনেসন মিসন হৌদোক্কনি
পি.এম.না শাহদোল জিলাগী পকারিয়া খুঙ্গংদা চৎকনি অমসুং খুঙ্গংগী তোঙান-তোঙানবা স্তেকহোলদরশিংগা ৱারী শাগনি
এম.না রাজ্য শিনবা থুংবগী বেনিফিশরী করোর 3.57দা অয়ুশমান কার্দ য়েন্থোকপগী থৌরম হৌদোক্কনি
পি.এম.না 16শুবা চহি-চাগী থৌনা লৈরবী গোনদ্বানা মহারানী রানি দুর্গাবতীবু ইকায় খুম্নগনি
30 JUN 2023 2:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুলাই 1, 2023দা মধ্য প্রদেশতা চৎকনি।
প্রধান মন্ত্রীনা নুংথিলগী পুং 3.30দা শাহদোলদা মীয়ামগী থৌরম অমদা শরুক য়াগনি, মসিদা মহাক্না নেস্নেল সিক্কল সেল এনেমিয়া ইলিমিনেসন মিসন হৌদোক্কনি। মহাক্না বেনিফিশরীশিংগী মফমদা সিক্কল সেল জেনেতিক স্তেতস কার্দসু য়েন্থোক্কনি।
মিসন অসিনা সিক্কল সেল লাইনানা থোকহনবা হকশেলগী শিংনবশিং, মরু ওইনা ত্রাইবেল পোপ্যুলেসনগী মরক্তা লৈরিবা অসিগী ৱারোইশিন পুরক্নবা মিৎয়েং চঙগনি। লোঞ্চ অসিনা সরকার অসিনা সিক্কল সেল লাইনাবু পব্লিক হেল্থ প্রোব্লেম অমা ওইনা ইং 2047 ফাওবগী মনুংদা মুত্থৎনবা হোৎনরিবা অসিদা মশক থোকপা মায় পাকপা অমা ওইগনি। নেস্নেল সিক্কল সেল এনেমিয়া ইলিমিনেসন মিসন অসি ইং 2023গী কেন্দ্রগী বজেত্তা লাউথোকখিবনি। মিসন অসি লৈবাক অসিগী মিৎয়েং ৱাংনা চঙবা রাজ্য 17, মিং ওইনা পল্লবদা, গুজরাত, মহারাস্ত্র, রাজস্থান, মধ্য প্রদেশ, ঝার্খন্দ, ছতিসগর, নোংচুপ বেঙ্গল, ওরিশা, তমিল নাদু, তেলঙ্গানা, আন্ধ্র প্রদেশ, কর্নাতকা, অসম, উত্তর প্রদেশ, কেরলা, বিহার অমসুং উত্তরাখন্দগী জিলা 278তা চলাইগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা মধ্য প্রদেশতা অয়ুশমান ভারত প্রধান মন্ত্রী জন আরোগ্যা য়োজনা (AB-PMJAY)গী কার্দশিং চাউরাকপা বেনিফিশরী 3.57দা য়েন্থোকপগী থবক হৌদোক্কনি। অয়ুশমান কার্দ য়েন্থোকপগী থৌরম অসি রাজ্য শিনবা থুংবগী অর্বান বোদী, গ্রাম পঞ্চায়ত অমসুং দিভেলপমেন্ত ব্লোকশিংদা পাংথোক্কনি। অয়ুশমান কার্দ য়েন্থোকপগী কেম্পেন অসি প্রধান মন্ত্রীগী ৱেলফিয়র স্কিমশিংবু বেনিফিশরীশিংগী মফমদা চাদা 100গী চাংদা সেচ্যুরেসন তৌবগী মঙলনা মঙাফাওনহনবগী মাইকৈদা থাংজিনবা খোঙথাং অমা ওইগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম মনুংদা 16শুবা চহি-চাগী থৌনা লৈরবী গোনদ্বানা মহারানী রানি দুর্গাবতীবু ইকায় খুম্নগনি। মহাকপু মুঘলগী মাইয়োক্তা নিংতম্বা ফংনবগীদমক্তা লান্থেংনখিবী থৌনা ফবী, অকীবা খঙদবী অমসুং মথৌনা লৈবী লান্মী ওইনা নীশিংহৌরি।
য়াম্না তোপ তোপ্পা খোঙথাং অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা শাহদোল জিলাগী পকারিয়া খুঙ্গংদা নুংথিলগী পুং 5 তাবা মতমদা চৎকনি অমসুং মফমদুগী ত্রাইবেল খুন্নাই, সেল্ফ হেল্প গ্রুপ, PESA [পঞ্চায়ত (এক্সতেন্সন তু সেদ্যুল এরিয়া) এক্ত, 1996] কম্মিত্তীগী লুচিংবা অমসুং খুঙ্গংগী ফুতবোল ক্লবশিংগী কেপ্তেনশিংগা উন্নগনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Madhya Pradesh on 1st July
PM to launch the National Sickle Cell Anaemia Elimination Mission
PM to visit Pakaria Village in Shahdol district and interact with various stakeholders in the village
PM to kickstart distribution of Ayushman cards to about 3.57 crore beneficiaries across the state
PM to honour Rani Durgavati, the courageous 16th century queen of Gondwana
30 JUN 2023 2:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Madhya Pradesh on 1st July, 2023.
At around 3:30 PM, Prime Minister will attend a public programme in Shahdol, where he will launch the National Sickle Cell Anaemia Elimination Mission. He will also distribute sickle cell genetic status cards to the beneficiaries.
The Mission aims to address the pressing health challenges posed by sickle cell disease, particularly among the tribal population. The launch will mark a crucial milestone in the Government’s ongoing efforts to eliminate sickle cell disease as a public health problem by 2047. The National Sickle Cell Anaemia Elimination Mission was announced in the Union Budget 2023. This will be implemented in 278 districts of 17 high focused states in the country namely Gujarat, Maharashtra, Rajasthan, Madhya Pradesh, Jharkhand, Chhattisgarh, West Bengal, Odisha, Tamil Nadu, Telangana, Andhra Pradesh, Karnataka, Assam, Uttar Pradesh, Kerala, Bihar, and Uttarakhand.
Prime Minister will also kickstart the distribution of about 3.57 crore Ayushman Bharat Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (AB-PMJAY) cards in Madhya Pradesh. The ceremony for the distribution of Ayushman cards is being organised at Urban bodies, Gram panchayats and Development Blocks across the state. The Ayushman card distribution campaign is a step towards realising the Prime Minister's vision of reaching out to every beneficiary to ensure 100 percent saturation of welfare schemes.
During the programme, Prime Minister will honour Rani Durgavati, who was the ruling queen of Gondwana in the mid 16th century. She is remembered as a brave, fearless and courageous warrior who fought for freedom against the Mughals.
In a unique initiative, Prime Minister will visit Pakaria village of Shahdol district at around 5 PM and interact with leaders of tribal community, Self-Help Groups, leaders of PESA [Panchayats (Extension to Scheduled Areas) Act, 1996] committees and Captains of Village Football Clubs.