সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
দিজি য়াত্রা এপ য়ুজর বেজকী মশিং মিলিয়ন অমা হেনখ্রে
জুন ২০, ২০২৩ ফাওবদা দিজি য়াত্রা শীজিন্নদুনা চৎথোক-চৎশিন তৌখিবা পেসেঞ্জরশিংগী মশিং মিলিয়ন ১.৭৪ য়ৌখ্রে
ফেসিলিতী অসি শীজিন্নবা পেসেঞ্জরশিংগী পর্সেন্তেজ বারানসীনা খ্বাইদগী ৱাংখি, বিজয়ৱাদানা তুং ইনখি
22 JUN 2023 2:55PM by PIB Imphal
মশাগী মোবাইল ফোনশিংদা দিজি য়াত্রা এপ্লিকেসন ইনস্তোল তৌখিবা পেসেঞ্জরশিংগী মশিং অসি চয়োল অসিদা মিলিয়ন অমা হেনখ্রে। সিভিল এভিএসন অমসুং স্তীল মন্ত্রী, শ্রী জ্যোতিরাদিত্যা এম সিন্ধিয়ানা দিসেম্বর ১, ২০২২দা হেক হৌদোকখিবদগী মীওই মিলিয়ন ১.৭৪৬না ফেসিলিতী অসি শীজিন্নখি।
জুন ২০, ২০২৩ ফাওবদা লৈখিবা দিজি য়াত্রা এপ্লিকেসন য়ু্জর বেজ:
দিজি য়াত্রা এপ ইনস্তোল তৌখিবগী বেজ
অপুনবা এপ য়ু্জরশিং:
, ০২০ কে
কে=১,০০০
এন্দ্রোইদ:
৮৬৬ কে
এপ রেতিং:
৪.১
আই.ও.এস.:
১৫৪ কে
এপ রেতিং:
৪.১
ফেসিলিতী অসি হেক হৌদোকখিবদগী লৈরিবা এয়রপোর্ত অমমমগী ওইবা য়ুজর দেতা:
এয়রপোর্ত মমিং
জুন ২০, ২০২৩ ফাওবগী অপুনবা দি.ৱাই. পি.এ.এক্স.
অকোনবা নুমিৎ ৭ অসিদা দিজি য়াত্রা শীজিন্নবগী চাংচৎ ওইনা লৈরিবা %
দিল্লী
৬৪৮,৩৫৯
১৯.০০%
বেঙ্গলুরু
৫০৩,৮০২
১৪.৩০%
বারানসী
২২৫,৮৪৭
৭৬.৪০%
বিজয়ৱাদা
৪৬,৬৬৮
৬২.২০%
কোলকাতা
১৮০,৩৬১
১৮.৭০%
পুনে
১০৪,১৩৩
২৩.২০%
হাইদরাবাদ
৩৭,১৩৩
৪.৭০%
অপুনবা দি.ৱাই. পি.এ.এক্স.
১,৭৪৬,৩০৩
দিজি য়াত্রা অসি অহানবগী ওইনা এয়রপোর্ত অহুম, নই দিল্লী, বেঙ্গলুরু অমসুং বারানসীদা দিসেম্বর ২০২২দা লোঞ্চ তৌখি, মতুংদা এপ্রিল ২০২৩দা বিজয়ৱাদা, কোলকাতা, হাইদরাবাদ অমসুং পুনেনা তুং ইনখি। এপ্রিল ১, ২০২৩ ফাওবদা এয়রপোর্ত তরেৎ অসিদা দিজি য়াত্রা শীজিন্নবা পেসেঞ্জরশিংগী মশিং মখাদা পীরি:
এয়রপোর্ত মমিং
অপুনবা এয়রপোর্ত পি.এ.এক্স.
এপ্রিল ১, ২৩দগী জুন ২০, ২৩ ফাওবগী অপুনবা দি.ৱাই. পি.এ.এক্স.
হৌবদগী শীজিন্নবা দি.ৱাই. পি.এ.এক্স.কী %
অকোনবা নুমিৎ ৭ অসিদা দিজি য়াত্রা শীজিন্নবগী চাংচৎ ওইনা লৈরিবা %
বিজয়ৱাদা
৯১,৩১৩
৪৬,৬৬৮
৫১.১১%
৬২.২০%
পুনে
৮৭৫,০৯১
১০৪,১৩৩
১১.৯০%
২৩.২০%
কোলকাতা
১,৬৭৫,৩১৫
১৮০,৩৬১
১০.৭৭%
১৮.৭০%
বারানসী
২৬৯,২৩৭
১৫২,৫৮৫
৫৬.৬৭%
৭৬.৪০%
দিল্লী
৪,৮০৩,৩৫৮
৪৬৫,৫৯১
৯.৬৯%
১৯.০০%
হাইদরাবাদ
২,০৮১,৪০০
৩৭,১৩৩
১.৭৮%
৪.৭০%
বেঙ্গলুরু
২,৯৫৭,৫৪৭
৩১৩,৪৬৪
১০.৬০%
১৪.৩০%
দিজি য়াত্রা অসি ফেসিএল বাইওমেত্রিক তেক্নোলোজী শীজিন্নবা বাইওমেত্রিক বোর্দিং সিস্তেম অমা ওইরিবা সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়গী থৌশিল অমনি। মসিনা এয়রপোর্তশিংদা অপনবা লৈতবা অমসুং হেজল-ফ্রী ওইবা এক্সপরিয়েন্স অমা পীনবা পান্দম থমখি। মসিগী মপুং ওইবা পান্দম অসি তচ পোইন্ত কয়ামরুমদা তিক্কেৎশিং অমসুং আই.দি.গী মেন্যুএল ভেরিফিকেসন তৌনবগী মথৌ তাবা লৈতবা পেসেঞ্জর এক্সপরিয়েন্স ফংহন্নবা অমসুং দিজিতেল ফ্রেমৱার্ক অমা শীজিন্নদুনা হৌজিক লৈরিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অসিগি খুত্থাংদা হেন্না ফবা থ্রুপুৎ ফংহনবা অসিনা ওইরি।
দিজি য়াত্রাগী থৌওংদা পেসেঞ্জরশিংগী পর্সনেল্লী আইদেন্তিফিয়েবল ইনফোর্মেসন (পি.আই.আই.) দেতাগী সেন্ত্রেল স্তোরেজ লৈতে। পেসেঞ্জর পুম্নমক্কী দেতা অসি এনক্রিপ্তেদ ওই অমসুং পেসেঞ্জরশিংগী স্মার্তফোনগী ৱাল্লেৎতা স্তোর তৌদুনা থম্মি অমসুং পেসেঞ্জরগী দিজি য়াত্রা আই.দি. ভেলিদেৎ তৌবা মথৌ তারিবা ত্রেবেল ওরিজিনগী এয়রপোর্ত্তা অকক্নবা মতমগী ওইনা খক্তা শিয়র তৌই। দেতা অসি ফ্লাইৎকী পুং ২৪গী মনুংদা সিস্তেমদগী পর্গ তৌই। দেতা অসি পেসেঞ্জরশিংনা ত্রেবেল তৌবা মতমদা অমসুং ওরিজিন এয়রপোর্ত খক্তদা হকথেংননা শিয়র তৌই। দেতা অসি অতোপ্পা এন্তিতী অমত্তনা শীজিন্নবা য়াদে মরমদি মসি এনক্রিপ্তেদ ওই অমসুং কনাগুম্বা স্তেকহোল্দর অমত্তগা শিয়র তৌবা য়াদে।

Ministry of Civil Aviation
Digi Yatra app user base crosses the one million mark
Number of passengers who have travelled using Digi Yatra reaches 1.74 million by 20th June 2023
Varanasi witnesses the highest percentage of passengers using this facility followed by Vijayawada
22 JUN 2023 2:55PM by PIB Delhi
The number of passengers who have installed the Digi Yatra application on their mobile phones has crossed one million this week. Since its inauguration by Minister of Civil Aviation and Steel Shri Jyotiraditya M. Scindia on 1st December 2022, 1.746 million people have used this facility.
Digi Yatra application user base as on 20th June 2023:
Digi Yatra App installed base
Total App users:
1,020 K
K=1,000
Android:
866 K
App Rating:
4.1
iOS:
154 K
App Rating:
4.1
Airport-wise user data since the inauguration of the facility:
Airport name
Total DY PAX till 20th June 23
Last 7 days' average Digi Yatra adoption %age
Delhi
648,359
19.00%
Bengaluru
503,802
14.30%
Varanasi
225,847
76.40%
Vijayawada
46,668
62.20%
Kolkata
180,361
18.70%
Pune
104,133
23.20%
Hyderabad
37,133
4.70%
Grand Total DY PAX
1,746,303
The Digi Yatra was initially launched at three airports, New Delhi, Bengaluru, and Varanasi in December 2022 which was followed by Vijayawada, Kolkata, Hyderabad, and Pune in April 2023. The Digi Yatra passenger adoption in all seven airports since 1st April 2023 is as follows:
Airport Name
Total Airport PAX
Total DY PAX from 1st April 23 to 20th Jun 23
DY PAX adoption %age from the start
Last 7 days' average Digi Yatra adoption %age
Vijayawada
91,313
46,668
51.11%
62.20%
Pune
875,091
104,133
11.90%
23.20%
Kolkata
1,675,315
180,361
10.77%
18.70%
Varanasi
269,237
152,585
56.67%
76.40%
Delhi
4,803,358
465,591
9.69%
19.00%
Hyderabad
2,081,400
37,133
1.78%
4.70%
Bengaluru
2,957,547
313,464
10.60%
14.30%
Digi Yatra is an initiative of the Ministry of Civil Aviation for a biometric boarding system using Facial biometric verification Technology. It aims at providing a seamless and hassle-free experience for passengers at airports. Its main objective is to enhance the passenger experience by eliminating the need for manual verification of tickets and ID at multiple touch points and to achieve better throughput through existing infrastructure using a Digital Framework.
In the Digi Yatra process, there is no central storage of passengers Personally Identifiable Information (PII) data. All the passengers’ data is encrypted and stored in the wallet of the passengers’ smartphone and shared only for a limited time duration with the airport of travel origin where the passenger's Digi Yatra ID needs to be validated. The data is purged from the system within 24 hours of the flight. The data is shared by passengers directly, only when they travel and only to the origin Airport. The data cannot be used by any other entity since it's encrypted and cannot be shared with any stakeholders.