প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
য়ু.এস কংগ্রেসকী অপুনবা মীফমদা প্রধান মন্ত্রী ৱা ঙাংখ্রে
23 JUN 2023 7:33AM by PIB Imphal
জুন ২২, ২০২৩দা য়ু.এস কংগ্রেসকী অপুনবা মীফম অমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ৱা ঙাংখ্রে। য়ু.এস হাওস ওফ রিপ্রসেন্তিতিপসকী স্পিকর কেবিন মেক্কারথি; সিনেত মেজোরিতি লুচিংবা চার্লস স্কুমর; সিনেত রিপব্লিকান লুচিংবা মিতচ মেক্কোন্নেল অমসুং হাওস দেমোক্রেতি লুচিংবা হাকিম জেফ্রিসনা চেবাউ পীরকপদগী প্রধান মন্ত্রীনা মীফম অসিদা ৱা ঙাংখিবনি।
থৌরম অদুদা য়ু.এস.এগী উপ রাস্ত্রপতি কমালা হরিসসু শরুক য়াখি।
কেপিতোল হিলদা প্রধান মন্ত্রী থুংলবদা কংগ্রেসকী লুচিংবশিংনা তরাম্না ওকখি। মতুংদা প্রধান মন্ত্রীনা তোখাইনা হাওসকী স্পিকর কেবিন মেক্কারথি অমসুং কংগ্রেসকী লুচিংবশিংগা উনখি।
মহাক্কী ৱারোলদা, ভারত-য়ু.একী মরীশিং হেন্না চৎশিনহন্নবা য়ু.এস কংগ্রেসতা দল অনিনা শৌগৎপা অমসুং মতম শাংনা লৈরক্লবা মরী অদু মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখি।
ভারত-য়ু.এস লৈবাক অনিগী মরীশিং খুমাঙ চাউশিনবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱাফমশিং ফোঙদোকখি অমসুং মরীশিং হেন্না ফগৎনবা মহাক্কী পান্দমশিং থমখি। হিরম কয়াদা ভারতকী চাউখৎপশিং অমসুং লৈবাক অসিনা মালেমগীদমক পীরিবা খুদোংচাবশিংগী মতাংদসু মহাক্না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রী ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইনা স্পিকর মেক্কারথিনা তরাম্না ওকপগী থৌরম অমা পাংথোকখি। হন্দক্কী অসিনা য়ু.এস কংগ্রেসগী অপুনবা মীফমদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংবা অনিরকশুবনি। সেপ্তেম্বর ২০১৬ দা মহাক্কী য়ু.এস.এ খোঙচৎ মনুংদা প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এস কংগ্রেসতা ৱা ঙাংখ্রে।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s Address to the Joint Sitting of the US Congress
23 JUN 2023 7:33AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed a Joint Sitting of the US Congress on 22 June 2023 at the invitation of H.E. Mr. Kevin McCarthy, Speaker of the US House of Representatives; H.E. Mr. Charles Schumer, Senate Majority Leader; H.E. Mr. Mitch McConnell, Senate Republican Leader; and H.E. Mr. Hakeem Jeffries, House Democratic Leader.
H.E. Ms. Kamala Harris, Vice President of USA was also present on the occasion.
On arrival at the Capitol Hill, Prime Minister was accorded a formal welcome by the Congressional Leaders. Thereafter, Prime Minister had separate meetings with the House Speaker Kevin McCarthy, and the Congressional Leaders.
In his address, Prime Minister conveyed his appreciation for the long-standing and strong bipartisan support in the US Congress for the deepening of India-US relations.
Prime Minister spoke about the rapid strides made in India-US bilateral relations and shared his vision for elevating bilateral ties. He also outlined the enormous progress made by India and the opportunities that it presents for the world.
Speaker McCarthy hosted a reception in the honour of the Prime Minister. This was Prime Minister’s second address to the Joint Sitting of the US Congress. He previously addressed the US Congress during his official visit to USA in September 2016.