Prime Minister's Office
PM hails those who donated blood on Raktdaan Amrit Mohotsav
14 JUN 2023 9:47PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi lauded the blood doners and blood donation drive on the World Blood Doner Day.
Ministry of Health had informed that spreading the message of "Give Blood, Give Plasma, Share Life, Share Often", World Blood Donor Day was celebrated today across the nation with great enthusiasm.
As a part of 'Raktdaan Amrit Mohotsav, various blood donation camps were organized felicitating blood donors.
The Prime Minister tweeted :
"I commend all the blood donors. Their act of kindness leads to countless lives being saved. It also reaffirms India's ethos of service and compassion."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ରକ୍ତଦାନ ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବରେ ରକ୍ତଦାନ କରିଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା
15 JUN 2023 1:24PM by PIB Bhubaneswar
ବିଶ୍ୱ ରକ୍ତଦାନ ଦିବସ ଅବସରରେ ରକ୍ତଦାନ ଅଭିଯାନ ଏବଂ ରକ୍ତଦାତାଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ।
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ସୂଚନା ଦିଆଯାଇଥିଲା ଯେ, ‘ରକ୍ତ ଦିଅ, ପ୍ଲାଜମା ଦିଅ, ଜୀବନ ବାଣ୍ଟ, ବହୁ ସମୟରେ ବାଣ୍ଟ’ ବାର୍ତ୍ତାକୁ ବିସ୍ତାର କରି ବିଶ୍ୱ ରକ୍ତଦାନ ଦିବସ ସାରା ଦେଶରେ ବେଶ ଉତ୍ସାହର ସହ ପାଳନ କରାଯାଇଛି ।
ରକ୍ତଦାନ ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବର ଅଂଶବିଶେଷ ଭାବେ ବିଭିନ୍ନ ରକ୍ତଦାନ ଶିବିର ଆୟୋଜନ କରାଯାଇ ରକ୍ତଦାତାଙ୍କୁ ସମ୍ମାନିତ କରାଯାଇଥିଲା ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟୁଇଟ୍ କରିଛନ୍ତି:
‘ମୁଁ ସମସ୍ତ ରକ୍ତଦାତାଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା କରୁଛି । ସେମାନଙ୍କ ଦୟାଳୁ ମନୋଭାବପୂର୍ଣ୍ଣ କାର୍ଯ୍ୟ ଯୋଗୁ ଅଗଣିତ ଜୀବନ ବଞ୍ଚାଯାଇପାରିବ । ଏହା ଭାରତର ସେବା ତଥା କରୁଣାର ନୈତିକତାକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରତିପାଦିତ କରେ ।’